Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

fanatykiem wyznaniowym

o tego słowa mi brakło u Racyla fanatyzm przerodził sie w nienawiść , a zarówno jedno jak i drugie jest bardzo szkodliwe . natomiast mi ten rydzyk nie przeszkadza , podejżewam że te osoby które dają mu kase to gdy by nie on  to zainwestowały by gdzieś indziej  . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jarecki napisał:

o tego słowa mi brakło u Racyla fanatyzm przerodził sie w nienawiść , a zarówno jedno jak i drugie jest bardzo szkodliwe . natomiast mi ten rydzyk nie przeszkadza , podejżewam że te osoby które dają mu kase to gdy by nie on  to zainwestowały by gdzieś indziej  . 

dokładnie
problem nie leży w rydzykach co ich wyznawcach albo odwrotności wyznawców (zapomniałem słowa) bo rydzyk zawsze się jakiś znajdzie.
Przesadna potrzeba aż chorobliwa autorytetu i jego odwrotności za wszelką cenę nierzadko wbrew logice siedzi w ludzkiej naturze i chyba tak zostanie do końca dziejów
przynajmniej człowieka.
Niemniej ewolucja cywilizacji doprowadziła już do tego w najlepiej rozwiniętych społecznościach że szamaństwo w dowolnym wyznaniu przestaje być akceptowane jako źródło utrzymania i społecznej dominacji już na poziomie władzy państwowej.
no Polska jeszcze w tej kwestii w Średniowieczu i kierunek wręcz wsteczny jako odreagowanie po ateistycznej komunie obrała.
Jeszcze teraz ta epidemia z samej swej natury fanatyzująca religijnie i "ciemno ja to wszystko widzę"
Wiara a celebra to dwie często skrajnie różne a nierzadko wręcz sprzeczne rzeczy. Celebra imituje Wiedzę a tu już do przemocy międzywyznaniowej tylko jeden krok.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Ja mam za free. 😷

A uszyć nie ma kto u ciebie?

Skąd ta pewność że to ludzie popierający POpaprańców a może to ludzie PISuaru biorą przykład z tadzika?

A ty nie wiesz jak to działa w głowach fanatyków pisurków ? 

Jak nie jesteś za prezesem to jesteś z peło i koniec tematu 🤣 

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Ja mam za free. 😷

A uszyć nie ma kto u ciebie?

Skąd ta pewność że to ludzie popierający POpaprańców a może to ludzie PISuaru biorą przykład z tadzika?

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

No nie dali . Ostatni o nakazie noszenia maseczek .

No a mi dziś o 8⁵⁰ przyszło na ALERT RCB. 

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Oj fanatyzm niedobra rzecz nieprawdasz @Roman4321

Nie jestem za żadną partią a jak krytykuje PISuarów to zaraz wytykają że za POpaprańcami jestem. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko chcą zdejmować te zakazy wprowadzając fazę 1 jak ciągle rośnie liczba chorych za dziś 545 rozumiem jak by liczba malała, chyba nie tedy droga... ale święta raczej musiały być komus udane skoro akurat teraz taki wysyp 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

nie uważnie czytasz to skąd możesz wiedzieć a już co robili bankierzy w światyni to nawet nie pytam

Udzielali kredytów we frankach, oraz oferowali inne produkty sektora bankowego.:oops1:

Opublikowano (edytowane)

słuchałem w rządowej szczekaczce radiowej tzw "Polskie Radio24" (przynajmniej tak mi się w Foobar-ze wyświetla) niejakiego Flisiaka Roberta profesorzynę od jakichś medycznych specjalności który to określił ewentualne odmowy zaszczepienia się na cov gdy już szczepionka zostanie wyprodukowana mianem traktowania jako zbrodni przeciwko ludzkości. Znaczy odmowa zaszczepienia się tak ma być traktowana a w chwilę później sam przyznaje że trafność testów obecnych to ok 75% a na pytanie na ile ocenia skalę rzeczywistą nosicieli i ew już ozdrowieńców po nierozpoznanym przebiegu cov oświadczył że nie jest wróżbitą i przy obecnym stanie wiedzy na temat cov to.... i tam takie różne tłumaczące bezpośrednią ignorancję wymijające frazesy.
Na koniec po zacytowaniu przez redaktorkę wstępnych badań badań Instytutu Stanforda (link poniżej) rura profesorkowi zmiękła że - będzie musiał zweryfikować swoje poglądy.
Tylko nie dodał czy w kwestii radykalizmu wobec antyszczepionkowców też.
Oczywiście nie jestem przeciwnikiem masowych szczepień ochronnych a wręcz ich propagatorem ale w stosunku do nowej i naprędce na kolanie kleconej szczepionki zachował bym umiar zanim nie zostanie w praktyce potwierdzona jej bezsprzeczna nieszkodliwość uboczna która zawsze i w każdej jest i będzie a dopiero kilkuletnia ocena statystyk upoważnia do zakwalifikowania danej szczepionki do puli obowiązkowych.
Nie wiem czy nerwy puszczają nawet naukowcom że skrajne poglądy i sformułowania rzucają bez zastanowienia czy ma tego akurat profesora tłumaczyć że on z Białegostoku?

i tutaj kamyczek do ogródka moich prywatnych rozważań na publicznym widoku co ja rozważam i jaka nieufność moja od samego początku do wszelkich autorytetów włącznie z murzynkami z WHO i wszelkich innych ma prawo być uzasadniona.
Nie twierdzę że wiem ale nie ufam nikomu że wie wiele więcej ode mnie i historia nie tylko moich dywagacji na tym i politycznym forum jeszcze od czasów gdy niewielu ... eee tam gdzieś od połowy stycznia 2020

https://www.dorzeczy.pl/obserwator-mediow/137020/chorych-moze-byc-50-razy-wiecej-szokujace-ustalenia-naukowcow-z-uniwersytetu-stanforda.html

zaznaczam że nie traktuję i tej rewelacji jako wiarygodnej w pełni ale kwestią czasu gdy zostanie potwierdzona lub zdementowana i wtedy .... albo nie chce mi się na razie szukać linka do swojego posta kiedy to dziesiątki o ile nie setki tysięcy  mi wychodziły w Polsce nosicieli bo i tak niczego to nie zmienia. Nie mniej wirus który ma takie drogi przenoszenia i tak długi okres bezobjawowej a już zakaźnej inkubacji...

tylko czy Szumowski jest głupszy od prostego chłopa ze wsi aby tego nie widział/uwzględniał dużo wcześniej jak i jego reszta politycznych kumpli?
rozważania nad tym pytaniem ewentualnie na forum politycznym.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

i tutaj kamyczek do ogródka moich prywatnych rozważań na publicznym widoku co ja rozważam i jak nieufność moja od samego początku do wszelkich autorytetów włącznie z murzynkami z WHO i wszelkich innych ma prawo być uzasadniona.

Murzyni to sobie wmówili że są rasą silniejszą i że akurat ich to wirus potraktuje na zasadzie biegunki. Niestety przyszło zderzenie z rzeczywistością i podniósł się krzyk że umierają a przecież mieli wymrzeć biali.:lol:

Opublikowano (edytowane)

a no dyskutowaliśmy dawno temu że koronawirus to nie rasista @DTaras miał cichą nadzieję że może jednak i że lubi bardziej żółte a tu patrz, niewidomy (blind) wirus na wszelkie kolory i łupi jak leci a nawet i co niektóre inne ssaki i to nie tylko latające myszy ale i całkiem spore koty a i nie wszystkim psom przepuszcza.
kiedy to było? bo chyba na politycznym nie tutaj. tego forum jeszcze nie było o takim temacie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tylko, że z tymi barwami jest coś na rzeczy. Są już trzy linie tej cholery. Co do zakażonych. Angole i Szwedzi a obecnie już tylko w Szwecji na to warunki chcą doprowadzić społeczeństwo do przechorowania. Taki zarażony bez objawów zaraża od bodaj trzeciego do ok. ósmego dnia. Przy infekcji wtórnej nie roznosi. Są takie próby i o nich i w Polsce było wiadomo. I to jest teraz mało istotne skąd. Nie mniej dziadki wtedy są lepiej ochronione niż przy szczepionce. Łącząc alles zuzamen i razem z tym, że od tych maseczek to tylko może ludzie częściej zęby będą myć to owe "restrykcje" są przewidziane raczej na wydolność służby zdrowia.

Opublikowano (edytowane)

a ten dalej swoje :)
no dobra - nie wiem
a co do tego że cyt -
owe "restrykcje" są przewidziane raczej na wydolność służby zdrowia.
to przecież dawnośmy wspólnie i zgodnie do tego wniosku doszli

no ale może nie każdy czytał tośmy przypomnieli i na tym temacie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jeszcze do Stanforda. Czy to nie Wam pisałem jak obliczyć rzeczywistą liczbę chorych? Jest to pieruńsko zaraźliwe i są grupy ludzi gdzie nawet zmęczenia niema. W pewnym momencie moich perypetii zgłosiłem wysypkę i plamy na rękach, przeszły za trzy dni. Tydzień później podano nowe objawy... I uj wie bobtestów wtedy nie robili nawet niektórym pacjentom. Teraz jest tylko troszkę lepiej.

Opublikowano

Część pieniędzy ze zbiórki na ratowanie TV Trwam, ojciec Rydzyk przeznaczył na zakup jednego respiratora. - Licho nie śpi. Jestem w grupie ryzyka, więc zakupiłem na wszelki wypadek - odpowiedział papa Tadeusz w związku z falą zainteresowania opinii publicznej.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Licho nie śpi. Jestem w grupie ryzyka, więc zakupiłem na wszelki wypadek - odpowiedział papa Tadeusz w związku z falą zainteresowania opinii publicznej.

Szkoda że nie powiedział "Pan Bóg czuwa", ale widać większą ufność pokłada w działaniach tego drugiego.:lol:

Opublikowano (edytowane)

doczytałem w necie w końcu że ojczulek zbiera na media katolickie a to że przy okazji sprzedaży tej antywirusowej popeliny praktycznie nieskutecznej w epidemii to akurat mniej istotne. Więcej wirusów tymi wysyłkami rozmnożą niż tymi szmatkami zapobiegną ale niech mu tam.
zawsze to lepsze niż puste przelewy i zapisze się  do grona walczących z epidemią i pomniczynę może kiedy ... jacyś ....
zaraz poszukam tego linka
o mam
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-sklep-ojca-rydzyka-sprzedaje-akcesoria-ochronne/cfmj1wh

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A mnie bawi jak sobie teraz w rękawiczkach czort wie gdzie noszonych jarają szlugi albo babki sobie gadają i żeby było przyjemnie maseczki opuszczają. Nie było tego to ludzie bardziej uważali i chyba o to w tym wszystkim chodzi. A u mnie w województwie 81...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał:

image.jpeg.26ee2df43aea0d27d37ff06b73767be7.jpeg

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

Oooo . a ja nie . Ale z moim telefonem to wszystko możliwe . Kto wie ile razy mogą naprawiać na gwarancji ? I czy nie powinienem dostać zastępczego ?

A ja dostałam dwa. Chcesz jednego? W ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji imienin :D 

Edytowane przez Kallina86
  • Haha 1