Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To jest rząd👍🏻

IMG_20200406_122817.jpg

Kto wam głąby każe wprowadzać na miesiąc. Wprowadźcie na tydzień i po robocie. Najlepiej w długi wekend majowy.

Kolejny argument - "Korzystałeś z ulg podatkowych albo wsparcia na otwarcie biznesu"? No to teraz nie piszcz. Przyszedł czas na udowodnienie że byłeś wart.

14 minut temu, marulekk napisał:

Mnie sie wydaje że ten koronawirus w przenośni położy  rząd bo ludzie zaczynają widzieć co sie dzieje a sam prezes jeszcze bardziej osiwieje

No najgorzej jakby Prezesa pod respirator podłączyli. Wtedy żaden z kumpli nie dowie się co Prezes sądzi o danej sprawie i państwo sparaliżowane na dobre. Jakby wiedzieli że nie przeżyje to może i jakieś decyzje by podejmowali. Ale jeśli miałby wstać i o coś zapytać to osraliby się na samą myśl o tym.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, tess napisał:

Pewnie dużo ludzi z powodu wiadomego zamiast w pracy po14godz teraz jest z rodziną w domu i dopiero zaczyna jeden drugiego doceniać... 🥰

w Chinach a ostatnio i USA dramatycznie wzrosła liczba pozwów rozwodowych tak się "docenili" przy bliższym poznaniu
za dnia

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

a przegapiłem że ubiegł mnie jeden z najbardziej spostrzegawczych użytkowników tego forum który obiektywnie i na bieżąco i na temat
po raz drugi - szacun

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak na rozluźnienie atmosfery 😁

Samolot zaczyna spadać. Na pokładzie 4 pasażerów: Kaczyński, Morawiecki, Papież Franciszek i 10 letni chłopiec. Są trzy spadochrony. Morawiecki krzyczy: Jestem najmądrzejszy w Polsce, muszę rozwiązać wszystkie problemy moich kolesi... znaczy wszystkich Polaków! Bierze spadochron i skacze. Kaczyński: Jestem zbawicielem narodu polskiego! Bierze spadochron i skacze. Ojciec Franciszek podaje spadochron chłopczykowi i mówi: Moje życie już dobiega końca, Twoje się dopiero rozpoczyna. Bierz ten spadochron i ratuj się! Chłopiec na to: Spokojnie proszę Papieża. Zostały dwa spadochrony! Najmądrzejszy facet w Polsce wyskoczył z moim tornistrem

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Kto ci powiedział, że dopłaty powinny być zrównane? Nabrali cię tak samo jak na te tarczę.  Polski rząd może nawet jutro te dopłaty wyrównać. Wystarczy kasę z tak zwanego prowu i innych działań inwestycyjnych przerzucić do dopłat obszarowych i masz zrównane dopłaty. Kiedyś rząd psl sld zgodził się cześć kasy dać w obszarowe a część po to by rolnictwo się rozwijało i inwestowało a nie tylko przejadało. A was dalej mamią jakimś zrównaniem dopłat.

Na poprzedniej stronie masz przykład jak rząd włączy z wirusem sprzedając u jego progu 65 tys masek za grosze. A ty dalej piszesz o jakichś innych. Człowieku ty naprawdę nie widzisz co się dzieje?

Widzę że zaczynasz się denerwować, to przede wszystkim. Odnośnie całej tej tarczy "rakietowej" wystarczy porównać budżet na 2020 rok i kwotę tarczy. To na co braknie ?

Dopłaty chyba m.in. Huebner negocjowała, był zapis, że Polska będzie stopniowo dochodzić do pełnych dopłat do zrównania ze stara unią. Nie chce mi się w tej chwili szukać bo nie mam czasu na to.

Jeżeli mówisz, że A was dalej mamią jakimś zrównaniem dopłat. Rozumiem że nie jesteś rolnikiem, tylko hobbystą którego etat to główne źródło utrzymania.

Wyrażenia "głąbów", "baranów" pomijam bo mogę się z kimś nie zgadzać ale wyrażam to w normalny sposób.

Opublikowano (edytowane)

Tak jestem hobbysta i pracuję gdzie indziej. Co nie zmienia faktu, że na gospodarce radzę se dośc dobrze. Lepiej od nie jednego zawodowego rolnika. I nie liczę na wyrównanie dopłat by mi się to opłaciło.

Fajnie, ze napisałeś o tym udrzecie bo tarcza to jego połowa. Ale z drugiej strony Gowin mówi, że starczy na miesiąc lub dwa. To co połowa budrzetu Polski rocznego starczy na miesiąc lub dwa? Nie uważasz, ze ktoś cię robi w konia z tą tarczą?

16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Małe firmy dostaną z tarczy

A germańskie gvwno

Tak dostaną z tarczy. Ale po zębach i się wyłożą do reszty. Bo pieniędzy to raczej w tej tarczy nie ma skoro Gowin mówi, że starczy na dwa miesiące najwyżej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@sumek666 jakiś Pan nazywa użytkowników "głąbami" 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Dostał laika za post z którym się zgadzam . a teraz napisał to i czuje  że dotyczy to moje osoby , zresztą taki "mądry" a nie potrafi się zachować

znaczy co? durnoty piszesz i forma oceny Ci się nie podoba?
ja tam nie czuję się aby o mnie pisał a nawet jak mnie kto wyzwie to w bezpośrednim dialogu odpowiadam stosownie a nie strzelam w plecy donosami do słabszych od siebie .
jeśli kto w epitety ucieka to tylko miara jego, nie Twojej czy mojej słabości.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Zgodne😄

5e86df36d310c_p.jpg

I coś Ci ludzie musieli wybrać w tych Chinach czy USA... 🤔

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Gowin się do dymisji podał😁

słuchałem słuchałem nawet jak to osobiście ogłosił

zapomniałem nawet że był ministrem Nauki i bardzo "naukowo" argumentował jakoby przedłużenie kadencji Prezydenta miało zapobiec nieciągłości władzy w czasie epidemii
Deklaruje się jako katolik a za Boga chce decydować ile kto pożyje zwłaszcza w czasach epidemii i nawet w konstytucji to chce zapisać?
Ani to naukowa ani pokornie pobożna argumentacja bo pomyślcie sami ale nie piszcie wniosków bo takich nie wypada do których dojść można z tak bezczelnego poczucia władzy wręcz boskiej.

gumiaczyna wyczuł że .... wczoraj napisałem; że wali się etos pisu i sobie punkty zbiera na posadkę w nowym układzie sił politycznych
daleko dawniej -jakieś rok temu albo i dawniej - napisałem że tej władzy grozi rozpad od środka bo nie wytrzymają głupot jakich nawyczyniali za "swoich" czasów w pierwszej okazji próby no i właśnie się zaczyna.

drugi raz to napiszę - jak ja nie lubię mieć racji bo teraz nam jeszcze kłótni na kapitańskim mostku brakuje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

znaczy co? durnoty piszesz i forma oceny Ci się nie podoba?
ja tam nie czuję się aby o mnie pisał a nawet jak mnie kto wyzwie to w bezpośrednim dialogu odpowiadam stosownie a nie strzelam w plecy donosami do słabszych od siebie .
jeśli kto w epitety ucieka to tylko miara jego, nie Twojej czy mojej słabości.

A gdzie on słabszy?? toż widać że silny charakter ,tak jakoś mnie zdenerwował i poszło 

Może i durnoty pisze Ale próbuje trzymać wasz poziom

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ursus932 napisał:

A gdzie on słabszy?? toż widać że silny charakter ,tak jakoś mnie zdenerwował i poszło 

Może i durnoty pisze Ale próbuje trzymać wasz poziom

mi nie dorównuje ;) bo ja od kretynów "miłościwie panujących" potrafiłem wyzwać kiedy to wydawało się jeszcze na wyrost, no ale tu donosu nie napisze nikt bo sami to właśnie na naszych oczach udowadniają bijatyką między sobą i pomysłów podrzucaniem do konstytucji ile to musi się człowiek przy życiu utrzymać jak go na prezydenta czy innego urzędasa politycznego wybierzemy 
Toż oni czują się już panami życia i śmierci
czyż nie? no kretyni jak nic.

jeszcze mam jedno pytanie
- który to głupek bez wyobraźni nie uwzględnił w tych konstytucjach że w czasie epidemii wybory mogą być trudne do przeprowadzenia i nie dopisał do stanu epidemii opcji przedłużenia kadencji na czas epidemii że aż trzeba stany klęski czy wojenne fikcyjnie ogłaszać ...?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydentPanie decydencie ja tam nie wiem czy się źgają na forum czy nie @hubertus mnie osobiście wkurwił i tyle A z tym handlarzem miałem też spinke w innym temacie ale skąd możesz wiedzieć jak Ty tylko dwa tematy ciągniesz 😏

Opublikowano (edytowane)

na tych dwu mam ubaw 
na innych tylko to co uznam za na prawdę wartościowe i przydatne no i swoje oryginalne najlepiej praktyką potwierdzone. Szanuję tematy czysto zawodowe i tam spamu staram się unikać.
tylko wartościowe ma to do siebie że tego niewiele a kopiowanie z neta zaleceń czy technologii to nie ja a co najwyżej gdy kto pyta a ja nie mam czasu ale i tak tylko to wkleję co praktycznie w życiu potwierdziłem
z resztą nawet tutaj u mnie nie ma jakichś wklejek od innych bez bodaj linijki mojego autorskiego komentarza. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Rolnik1973 napisał: Małe firmy dostaną z tarczy A germańskie gvwno Tyle z tarczy dostaną, że te koncerny wszystkie mniejsze biznesy wykupią, bo bardziej będzie im się opłacało to sprzedać niż robić. Zobacz ile osób w polsce pracuje w tych zagranicznych koncernach? Jak one dostaną po dupie to zaraz bezrobocie 20 %. Jak ja nienawidzę takiego polskiego myślenia. Jeżeli byłby stan wyjątkowy to dostaliby wszyscy a nie tylko najwięksi. Ta tarcza antykryzysowa to jest tylko z nazwy. I tak jak z wszystkimi ulgami podatkowymi skorzystają najwięksi cwaniacy. A uczciwy obywatel będzie klepał biedę.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

na tych dwu mam ubaw 
na innych tylko to co uznam za na prawdę wartościowe i przydatne no i swoje oryginalne najlepiej praktyką potwierdzone. Szanuję tematy czysto zawodowe i tam spamu staram się unikać.
tylko wartościowe ma to do siebie że tego niewiele a kopiowanie z neta zaleceń czy technologii to nie ja a co najwyżej gdy kto pyta a ja nie mam czasu ale i tak tylko to wkleję co praktycznie w życiu potwierdziłem
z resztą nawet tutaj u mnie nie ma jakichś wklejek od innych bez bodaj linijki mojego autorskiego komentarza. 

Żeby była jasność nie tylko Pan jeden opanował ten temat 😏jest jeszcze kilku polityków 

Opublikowano (edytowane)

bardziej w cudzysłów tych "polityków" forumowych bym ujął ;) 
kurczę dopiero zauważyłem że my w wirusowym temacie o polityce ale oba się już mylą te tematy tak my je poważnie traktujemy

nie tylko w tych pisuję bo dopiero co np tam ale tam już ściśle na temat 

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/39055-problemy-techniczne/page/266/?tab=comments#comment-2880169
czyż nie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydentA co Pan tam u siebie produkuje czy hoduje😏?'zboża? Warzywa?krowom cycki masuje?może bykom jajka buja ? Albo jeszcze co inne 😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Mich9 napisał:

Jeżeli byłby stan wyjątkowy to dostaliby wszyscy a nie tylko najwięksi. Ta tarcza antykryzysowa to jest tylko z nazwy. I tak jak z wszystkimi ulgami podatkowymi skorzystają najwięksi cwaniacy. A uczciwy obywatel będzie klepał biedę.

I tak i nie.:lol:

"Każdemu, kto poniósł stratę majątkową w następstwie ograniczenia wolności i praw człowieka i obywatela w czasie stanu nadzwyczajnego, służy roszczenie o odszkodowanie"

".Odszkodowanie, o którym mowa w ust. 1, obejmuje wyrównanie straty majątkowej, bez korzyści, które poszkodowany mógłby osiągnąć, gdyby strata nie powstała".

Korzyść utracona to właśnie największa strata przedsiębiorcy. I tu Państwo musiałoby określić czy chce brać udział, albo w ogóle wziąć pod uwagę pokrycie w jakimś zakresie tej straty.

Opublikowano (edytowane)

warzywa z wyszczególnieniem już wieloletniego profesjonalnego doskonalenia i wdrażania produkcji fasoli na skalę towarową
Ta fasola była początkowo moim hobby z czasem stając się pasją w dążeniu do obniżenia ceny dla klienta po przez właśnie upowszechnienie jej uprawy i doskonalenie agrotechniki aby najtaniej i jakościowo najlepiej
o ile warzywami bym af nie wykorzystywał ... nawet tu konta nie zakładał to dla akurat pasji stał się ren portal dobrym poligonem wymiany doświadczeń z innymi profesjonalistami a że dużo o jednym pisać nie można to polityka jest tak szerokim tematem a i bezpośrednio rolnictwa dotyczącym jako gałęzi strategicznej w gospodarce to sobie korzystam z okazji

oczywiście nie tylko fasola była moim profesjonalnie naukowym tematem z rolnictwa w życiu bo i buraki cukrowe jako testującego współopracowującego wdrażającego metody dawek dzielonych herbicydów ale to było tak dawno jak i herbicydy te już wycofywane tak że tu już fachowcem się nie czuję i w temacie buraków się nie popisuję już nieaktualną wiedzą
zboża - wiadomo, musi być jakaś zapchajdziura dla warzyw w zmianowaniu ale zboża uważam za zbyt prostą uprawę aby sobie czas głowę i klawiaturę zaprzątać ich tematem. jest on tak dopracowany że można z pamięci je modelowo zrobić bez portali gdzie warto o cokolwiek pytać lub wykładać

z kolei nasiennictwo to wiedza zbyt wartościowa jak na darmowe fora i tylko tu i tylko raz wspomniałem

co tam Mirro?
a nie. to nie do mnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A nic, bo w końcu ktoś musiał wkleić choć kawałek tej ustawy co tu niektórzy próbują wykazać jej bezużyteczność. 

To w związku z wrzaskami że " przyjdą Niemcy i zabiorą a my nie dostaniemy. A takiego wała. Nie dostaną ani Niemcy, ani Wy. I taki jest plan rządu.:lol:

Edytowane przez mirro