Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dopóki nie będzie karania za bez celowe wyjeżdżanie z domu i jeżdżenie bez celu szczególnie wieczorami dorosłej młodzieży to ten "armagedon" się nigdy nie skończy. Jeszcze nie słyszałem na okolicy żeby ktoś został ukarany za nie uzasadnione wyjście z domu a jest u nas duży komisariat.

Edytowane przez asharot
  • Like 1
Opublikowano

A szef konfederacji chce zniesienia kwarantanny  ludzie mają iść do pracy i koniec. 

Opublikowano (edytowane)

😄

FB_IMG_1585974005629.jpg

PiS zmienia matematykę  😄

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano
2 godziny temu, asharot napisał:

Dopóki nie będzie karania za bez celowe wyjeżdżanie z domu i jeżdżenie bez celu szczególnie wieczorami dorosłej młodzieży to ten "armagedon" się nigdy nie skończy.

A w jaki sposób ma się rozprzestrzeniać wirus jak sobie jadę swoim samochodem z zamkniętymi szybami?

Opublikowano

Nie od jazdy się rozprzestrzenia , a zależy od tego gdzie pojedziesz i z kim się spotkasz .

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, kuba9449 napisał:

A w jaki sposób ma się rozprzestrzeniać wirus jak sobie jadę swoim samochodem z zamkniętymi szybami?

Po co? za czym? drugi widzi że ty gdzieś jedziesz i też pojedzie do kolesiów. Usiądą na dupskach jak coś przyniosą i tak ojciec albo matka odjadą na tamten świat.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Sam już widziałem taki zlot . W lesie 3 auta i sporo młodzieży . Niby nic złego nie robili , ale czy to mądre obecnie ?

Opublikowano

Jest zakaz wstępu do lasu  ale w lesie owiele bezpieczniej niz w mieście trzeba tylko przestrzegac kilku zasad między innymi nie grupować sie, człowiek w lesie może  psychicznie odpocząć tylko te nieodpowiedzialne dekle popsuli to

Z drugiej strony myśliwych niedotyczy ten zakaz. Niby dobrze bo bez blokad ekozyebów swobodnie bedą strzelać do zwierzyny albo pić wóde 

Tylko jak jest zakaz to zakaz dla wszystkich a nie podział, czyżby ktoś kogoś po koleżeńsku po poprosił 🤔

Opublikowano

Mam 350m za stodołą do lasu to może  mnie tam szukać nie będą bo dojazd kiepski z każdej strony. NA FB czytałem  że  pewien SSAK leśny  dostał za machanie w lesie mandacik 5tys za narażanie innych na koronawirusa😎

Opublikowano

U nas w powiecie jeszcze nie ma zakażeń ale po tym weekendzie chyba będzie. Otwarli po 3-tygodniach targ a tam chłop przy chłopie same emeryty. Największym powodzeniem cieszy się stoisko ze sprzętem wędkarskim i przyczepka z hotdogami.

• Haha 1
Opublikowano

Ja się ani młodym, ani starszym, wcale nie dziwię, że chcą się spotykać, skoro nie są objęci  kwarantanną. Poza tym, ta cała kwarantanna, to pozbawiony logiki pic na wodę. Znajomy, ma szwagra, szwagier, koronawirusa, potwierdzonego testem. Nabył w pracy, mundurówka. Gdy okazało się, że ów szwagier miał kontakt z osobą chorą, został poddany kwarantannie domowej. Po kilku dniach, poddany testowi, który potwierdził chorobę. Czuje się dobrze, więc nie został hospitalizowany, tylko w warunkach domowych „leczony”. Po zarażeniu, miał jednak kontakt z ów znajomym, o którym wcześniej wspominałem. Znajomy również kwarantannie poddany z nakazu sanepidu został, ale pomimo tego, że u jego szwagra testem wirus potwierdzony został, on takiemu poddany nie był. Dostał zalecenie, dwa tygodnie w kwarantannie być i jeßli objawów nie ma, do rodziny i na ulicę wrócić może, co zrobił oczywiście. No właśnie...jeśli objawów mieć nie będzie...a przecież, niektórzy chorzy ich nie mają przecież? Szczególnie młodzi, a oni obaj tacy? Może on bezobjawowy jest i teraz pięknie siać będzie? To tak ma walka i zapobieganie rozprzestrzenianiu się wyglądać? No wygląda na to, że tak. Zakazy, nakazy, ograniczenia...w razie jakby co, to przecież co w mocy, robili. 

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał:

Ja się ani młodym, ani starszym, wcale nie dziwię, że chcą się spotykać, skoro nie są objęci  kwarantanną. Poza tym, ta cała kwarantanna, to pozbawiony logiki pic na wodę. Znajomy, ma szwagra, szwagier, koronawirusa, potwierdzonego testem. Nabył w pracy, mundurówka. Gdy okazało się, że ów szwagier miał kontakt z osobą chorą, został poddany kwarantannie domowej. Po kilku dniach, poddany testowi, który potwierdził chorobę. Czuje się dobrze, więc nie został hospitalizowany, tylko w warunkach domowych „leczony”. Po zarażeniu, miał jednak kontakt z ów znajomym, o którym wcześniej wspominałem. Znajomy również kwarantannie poddany z nakazu sanepidu został, ale pomimo tego, że u jego szwagra testem wirus potwierdzony został, on takiemu poddany nie był. Dostał zalecenie, dwa tygodnie w kwarantannie być i jeßli objawów nie ma, do rodziny i na ulicę wrócić może, co zrobił oczywiście. No właśnie...jeśli objawów mieć nie będzie...a przecież, niektórzy chorzy ich nie mają przecież? Szczególnie młodzi, a oni obaj tacy? Może on bezobjawowy jest i teraz pięknie siać będzie? To tak ma walka i zapobieganie rozprzestrzenianiu się wyglądać? No wygląda na to, że tak. Zakazy, nakazy, ograniczenia...w razie jakby co, to przecież co w mocy, robili. 

nie widzisz co się w innych krajach dzieje ? Zgoda . Nie działa wszystko tak jak trzeba , bo nie łatwo wszystko ogarnąć , ale jednak efekty są .

Opublikowano

Mam rodzine w WLKP koło Kościana 😬 

4 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Zaczynam się niepokoić coraz bardziej. W powiecie już 65. Co czwarty w Wielkopolsce jest u mnie.

Mam rodzinę  koło Kościana 😬 to już  wiem dlaczego wuja się  tak boi😬

Opublikowano

Tutaj te obostrzenia są po to aby wszyscy na raz niezachorowali  bo duzejjjj  liczby pacjentów Polskie szpitale nie są w stanie przyjąć na raz chyba że zakaźne oddziały  zrobią w stodołach u każdego

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie widzisz co się w innych krajach dzieje ? Zgoda . Nie działa wszystko tak jak trzeba , bo nie łatwo wszystko ogarnąć , ale jednak efekty są .

Ty mnie pytanie zadajesz, czy nie widzę co się w innych państwach dzieje, kwitując myśl, że nie wszystko ogarnąć się da? Ty Państwu polskiemu zadaj pytanie, dlaczego nie ogarnia tego, co na przysłowiowej tacy podane, tylko potencjalnego siewcę, bez testu w tłum ludzi i ramiona stęsknionej rodziny śle. 

Opublikowano

Z danych naukowych wynika że koronawirus em będzie zarażonych 70%populacji ludzkiej... Jeszcze jakieś pytania? To nie przejdzie... A nawet jeśli- to będzie wracało jak bumerang 😶 I tak jak @marulekk napisał.. nasz rząd słusznie rozkłada to w czasie... Jednak z logicznego punktu widzenia niepotrzebnie wstrzymują gospodarkę.. maseczki rękawiczki,dystans i wszyscy powinni wrócić do pracy. 

Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Mam rodzine w WLKP koło Kościana 😬 

Mam rodzinę  koło Kościana 😬 to już  wiem dlaczego wuja się  tak boi😬

Kościan to akurat  nawet nie sąsiaduje z Krotoszynem. Dzieli te miasta ze 100 km a powiaty w prostej linii pewnie z 50km.

Sprostowanie, 63 przypadki.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tylko my jesteśmy przed tak naprawdę i nie można tego narazie porównywać bo to inny etap.... Jest nie wesoło i widać że służba zdrowia nie ma odpowiednich  środków zabezpieczenia... a to nas nie zaskoczyło i rząd zrobił niewiele a widział po innych co się szykuje... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
35 minut temu, tess napisał:

Z danych naukowych wynika że koronawirus em będzie zarażonych 70%populacji ludzkiej... Jeszcze jakieś pytania? To nie przejdzie... A nawet jeśli- to będzie wracało jak bumerang 😶@marulekkJednak z logicznego punktu widzenia niepotrzebnie wstrzymują gospodarkę.. maseczki rękawiczki,dystans i wszyscy powinni wrócić do pracy. 

A co niby mamy produkować jak większość produkcji szła na eksport ? Zachód od początku koronawirus przestać płacić za towary i usługi, za darmo im dać ?