Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jakiego łokcia? bo zamiast podawania ręki witanie się łokciami dopuścił do kulturalnych zachowań sam nomen omen Minister Kultury co był Sam osobiście ogłosił. słyszałem chyba wczoraj na jakiejś prasówce
no to można nawet uznać za na swój sposób urocze w logice bo jeśli takie coś ma uchronić przed zarażeniem i jednocześnie nie mniej niż metr zalecają trzymać dystans to jak sobie tego Mistra wyobrażę jak się z Prezesem witają ... toż Oni się wzajem nie sięgną bo obaj to raczej nie wielkoludy xD

Słucham akurat o Grodzkim odnośnie szusowania no i rzeczywiście tutaj mają rację.
W trzy dni po powrocie z Włoch test sobie wykonał? jakiej On specjalizacji że nie wie iż od zarażenia z tydzień dopiero infekcja wykrywalna
no rzeczywiście Oni w tym senacie mają przerypane

coś mnie w domu straszą że jeśli namierzą po za domem z gorączką to kara?
trzeba tę ich specustawę gruntownie przeczytać bo właśnie zaczęła obowiązywać
o mam http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20200000374/O/D20200374.pdf

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent powiesz mi w jakim Ty wieku jesteś ? Strasznie mnie intrygujesz . Zawsze lubiłem poczytać co tam napisałeś , ale ostatnio piszesz więcej niż ja . Czym Ty się zajmujesz i skąd wiedzę czerpiesz ? Jakie fakultety skończyłeś ? Warto się dowiedzieć czegoś przed końcem ...

Opublikowano
4 godziny temu, szmergiel napisał:

ciemny lud panikuje choc jeszcze nic tragicznego sie  nie dzieje.bydlo sklepy pladruje choc produkcja idzie caly czas i za pare dni jak sie okupia to w sklepach beda pelne polki.cyrk poprostu. dobrze ze sa jeszcze madrzy i pracuja na ten bajzel.jak juz zachoruje z 10000 ludzi a tak bedzie za 3tyg to wszyscy to oleja bo by wszystko szlak trafil. chinczycy juz poszli po rozum do glowy i oglosili ze sie juz n iema zakazen i szpitale zamykaja chociaz pewnie tak  nie jest ale ktos madry podjol taka decyzje zeby gawiedz przestala panikowac

Zluzuj majty. Ciemny to raczej ty jesteś. Jeszcze nic się nie dzieje bo nie wiadomo ile tak naprawdę jest osób zakażonych, które sobie podróżują i wracają z zagranicy nic nie mówiąc żadnym służbom.  Wracają jak niby nic i łażą po 5 razy dziennie po supermarketach a to po bułeczki, a to po jogurcik itd, zrażając innych. Gdyby chociaż 90 % społeczeństwa się dostosowała do tego co mówią czyli zrobić zapas żarcia i siedzieć mieszkaniu, chałupie czy obrębie gospodarstwa to w przeciągu tych dwóch tygodni by się wyjaśniło kto jest zakażony. Zadzwoniłby z domu, przyjechali go wzięli lub sam pojechał i po temacie. A tak lata jeden idiota z drugim jak wspomniałem po sklepach czy znajomych i roznosi wirus. Potem kolejne osoby zarażają następne nawet nie wiedząc o tym. Włosi byli tacy sami cwaniaczki jak ty, ja młody to mnie nie ruszy. Pozamykali wszystko to na imprezkach się spotykali i wyśmiewali takich którzy robili zapasy i siedzieli w domu. Teraz srają po gaciach bo każdego dnia zwiększa się liczba zgonów i zakażonych i to w coraz szybszym tempie. W Polsce będzie to samo jak tacy mądrale jak ty nie pójdą po rozum do głowy. Iść do sklepu, kupić w jak najszybszym tempie żarcia na tydzień czy dwa i nie wyłazić z domu jak nie trzeba 

Opublikowano (edytowane)

Oooo ? Które to było ?

A po za tym . To nie odpowiedź .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Dobrze że zajęli się Grodzkim. Jeszce który by wyskoczył że to 8 lat zaniedbań Tuska doprowadziło do stanu obecnego. :lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Oooo ? Które to było ?

byś podlegał pod stan wyjątkowy teraz z racji miejsca produkcji ;) 

@bezbarwny coś słyszałem o rąk myciu których PiS nie musi bo PiS ma czyste ręce ale tak na poważnie to w szczegółach do dziś nie wiem o co tam chodziło
dobra 
wczoraj cały dzień klawiaturę przykręcałem do lapka a dzisiaj całą noc będę specustawę czytał przez to af :) 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

byś podlegał pod stan wyjątkowy teraz z racji miejsca produkcji ;) 

Przeceniasz mnie .

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Przeceniasz mnie .

o wiem zajrzyj sobie na mój profil , tam chyba swoje zainteresowania podałem i (chyba) dla innych to widoczne

... c.. co?  przeceniam? ...eee tam , wracam do ustawy.
nie ma mnie jakiś czas

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

@bezbarwny coś słyszałem o rąk myciu których PiS nie musi bo PiS ma czyste ręce ale tak na poważnie to w szczegółach do dziś nie wiem o co tam chodziło
dobra 

No z tym „nie musi” to do myślenia dałeś...to Grodzki pewien nieskazitelności paluszków swoich, mydelniczkę kciukiem kliknął, a Karczewski? No cóż, chyba jednak wątpliwości miał...

ale jak rzekłeś, dobra

Opublikowano

@Pafnucy a co ma panikować.

Jedna osoba z podejrzeniem ale nie wiadomo gdzie się zaraziła, przebywała w Polsce.

Grodzki, Karczewski, Kosiniak sami lekarze a nie potrafią przewidzieć jak się epidemia może rozwinąć, jakie podjąć kroki ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bezbarwny napisał:

...

ale jak rzekłeś, dobra

znaczy powinienem napisać - "później" bo mnie zaciekawiło.
poczytam tę ustawę i poszukam w necie ale Mirro może mieć rację że mogą szybciej ją zmieniać niż ja ją czytać 
zwłaszcza z moim przerywanym  czytaniem np teraz :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A słyszeliście że w Podlaskim, w żadnym laboratorium nie można zrobić badań na tego wirusa i nie wiadomo kiedy będzie taka możliwość. Jakby coś to w obiektywie mówili.