Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KORONAWIRUS! BROŃ BIOLOGICZNA? JAKA JEST TAJEMNICA WUHAN?

Informacje o koronawirusie w Polsce

Jak codziennie około godziny 10:30 ministerstwo zdrowia publikuje na twitterze komunikat o tym ile odnotowano nowych zakażeń oraz zgonów spowodowanych koronawirusem w Polsce. Dzisiaj dane są zaskakująco pozytywne. Olbrzymi spadek liczby zakażonych.

Mamy 4 622 nowe i potwierdzone przypadki zakażenia #koronawirus z województw:

175 zakażeń to dane bez wskazania adresu, które zostaną uzupełnione przez inspekcję sanitarną.

Z powodu COVID-19 zmarło 10 osób, natomiast z powodu współistnienia COVID-19 z innymi schorzeniami zmarło 65 osób. Liczba zakażonych koronawirusem: 1 390 385/31 264 (wszystkie pozytywne przypadki/w tym osoby zmarłe).

TAJEMNICA WUHAN ZOSTANIE ODKRYTA?

Zespół międzynarodowych ekspertów Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) ma pojawić się w Chinach, by zbadać pochodzenie koronawirusa. Naukowcy chcą stwierdzić, w jaki sposób rozpoczęła się pandemia SARS-CoV-2!

Chińska Narodowa Komisja Zdrowia ogłosiła, że zespół WHO rozpocznie swoje prace 14 stycznia. Nie ma żadnych oficjalnych informacji na temat miejsc które odwiedzić mają naukowcy. Badacze mieli przybyć do Państwa Środka na początku miesiąca, jednak badania zostały opóźnione ze względu na oczekiwanie na formalną zgodę Chin.

https://lolmania.info/27135-koronawirus-bron-biologiczna-jaka-jest-tajemnica-wuhan/?fbclid=IwAR3gffme4koNLReekYfyLViUbFFXimVYIh4locehEuaIV_KKRe6k29IwjyU

Opublikowano (edytowane)

Tadż to od początku było wiadomo,w laboratoriach są zabezpieczenia ileś stopniowe.Podobno to w usa było skierowane bo to rywal chin.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

to elita,wybraniec narodu-jego biologia nie obowiazuje

za granica  byly takie przypadki,tyle ze okazalo sie ze pierwsze testy byly falszywie pozytywnie .

no to mam i ja nic nowego nie powiem ale ten czip to dobra sprawa

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano

I co macie duże gospodarki wysyłanie dzieci na stufia ale inne niż rolnicze a potem placzecie ze nie macie nastepcow.

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

Nie po to się uczą by za***rdalać na Gospodarce  , ryć dzień i noc jak duże gospodarstwo a kasy mało w kieszeni tylko wydatki .

Tak mało tylko koledze kupili w wawie chalupe za 840tys z gospodarki 40 ha. Co rusz nowe ciagniki co ja mam powiedzieć skoro mam 12 ha. I kończę beznadziejne studia 

Opublikowano
40 minut temu, sabuliga napisał:

Tak mało tylko koledze kupili w wawie chalupe za 840tys z gospodarki 40 ha. Co rusz nowe ciagniki co ja mam powiedzieć skoro mam 12 ha. I kończę beznadziejne studia 

Posadzić 1 ha borówki , 1 ha maliny , 1 ha Truskawki i kasa będzie reszta zasiewy i w czym problem jest .

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

I co macie duże gospodarki wysyłanie dzieci na stufia ale inne niż rolnicze a potem placzecie ze nie macie nastepcow.

Po to się uczą by mieć perspektywy i alternatywę i nie stać z palcem i du....e , widłami w ręce i brakiem odwagi by w życiu coś zmienić a płakać nie ma co nic nie jest wieczne a tym bardziej gospodarstwa istniały wielkie majątki -nie ma po nich prawie śladu dziś wielkie farmy przejmują jeszcze większe korporacje sens w tym aby żyć i być z tego zadowolonym robić to co zadowala bez zawiści  nieżyczliwości czy wyśmiewania bo to odczytuję .Duży dużo produkuje dużo ryzykuje i więcej zyskuje A mały przy dużo większych dopłatach bez wymagań warunków i innych chciał by zarabiać więcej niż inni ?

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

Po to się uczą by mieć perspektywy i alternatywę i nie stać z palcem i du....e , widłami w ręce i brakiem odwagi by w życiu coś zmienić a płakać nie ma co nic nie jest wieczne a tym bardziej gospodarstwa istniały wielkie majątki -nie ma po nich prawie śladu dziś wielkie farmy przejmują jeszcze większe korporacje sens w tym aby żyć i być z tego zadowolonym robić to co zadowala bez zawiści  nieżyczliwości czy wyśmiewania bo to odczytuję .Duży dużo produkuje dużo ryzykuje i więcej zyskuje A mały przy dużo większych dopłatach bez wymagań warunków i innych chciał by zarabiać więcej niż inni ?

Jaka alternatywa najnizsza krajowa. Albo w mieście wojewódzkim jakieś 7tys tylko ze cena mieszkań to 600tys

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Jaka alternatywa najnizsza krajowa. Albo w mieście wojewódzkim jakieś 7tys tylko ze cena mieszkań to 600tys

I to jest światopogląd o którym pisałem zapewniam że na 30 ha nie wyciągniesz tych 7 tyś x 12 mcy  na czysto .A mając jakiś szerszy horyzont to prowadząc działalność można zarobić krocie .Przykład syn kolegi ponad 100ha zajął się produkcją wózków ogrodniczych z aluminium -kolega stwierdził że wyciąga dużo więcej niż on na gospodarstwie . Nie wiem czemu wszyscy widzą tylko śmieciarzy i sprzątaczki jakby nie było innych zawodów .I drugi przykład mój w 1996 r zrezygnowałem z hodowli wszyscy stwierdzili że skończe w sortowni śmieci na zachodzie -dziś jest na odwrót oni w sortowni a ja się opierdalam cały rok bo wiosną 3 tyg siew a jesienią 5 tygodni zbiór i suszenie  .A histori dotacji od Sapardu poprzez wszystkie inne programy nawet nie wymieniam bo nie będę cię wkur...ł  ale w sumie grubo  ponad  sześć zer dotacji (i brak hodowli mi to umożliwił)  a masz na tym tle trochę fobię tak samo jak do większych gospodarstw A wszystko dzięki myśleniu innym niż ty prezentujesz 

• Like 1
Opublikowano

Czy znacie kogoś kto jest dealerem maszyn rolnych. Jakie kwalifikacje trzeba mieć?

Opublikowano

No nwm vo teraz zastanawiam się nad kursami na suwnice. Podobno pod Ostrołęka są zakłady które maja takie urzadzenia

Opublikowano

Koło historii....

100 lat temu już to było, byla taka sama moda

Ludzie w maskach się dusili, aż umarli... wielka szkoda

Dziś podobnie jest na rzeczy, sponsor faktów robi swoje

Ludzi traktuje jak bydło, w pismach stoi, że to goje

Banda znana już od wieków, fakty wciąż z historii maże

A jak ktoś o faktach mówi to go nazwą o... "foliarze"

Kiedy światło ujrzy człowiek... wejdzie w historii zapiski

Klamców armie się pojawią, będą wrzeszczeć że to spiski

Co jest dobre i co słuszne? ...kiedy "mądrych" cała masa

Jeden z drugim sprzeczne mówi, w telewizji "prawdy" klasa

Tam jest moc autorytetów od szczepionek i wirusów

Ciągle się tam prawdy jawią, a to jest wróżenie z fusów

Pieniądz siły ciągle rządzi, sankcja kara i korupcja

A świadomość się gotuje, jakby wulkan i erupcja

Nowe czasy pragną prawdy, pragną życia i jakości

Ci co w forsie śmierć przynoszą... złożą w końcu swoje kości...

Na 3 niedzielę 2021...

https://www.facebook.com/MarczewskiSlawomir/photos/a.1076790202447218/3427706864022195/

Opublikowano
7 godzin temu, sabuliga napisał:

Czy znacie kogoś kto jest dealerem maszyn rolnych. Jakie kwalifikacje trzeba mieć?

Tak, ja jestem takim dealerem. Ostatnio sprzedałem niepotrzebny żmijkowy rozrzutnik do wapna. :lol: