Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tajlandia to Monarchia i tam jeszcze bardziej utrzymanie w strachu poddanych konieczne stąd ichniejsze rewelacje należy z pewnym dystansem
z resztą jak i chińskie ale teraz to i naszym do reszty przestaję wierzyć

Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał:

Tajlandia to Monarchia i tam jeszcze bardziej utrzymanie w strachu poddanych konieczne stąd ichniejsze rewelacje należy z pewnym dystansem
z resztą jak i chińskie ale teraz to i naszym do reszty przestaję wierzyć

Jak tylko wczoraj o ile dobrze usłyszałem, granice przekroczyło 43 tys ludzi, to nikt tak naprawdę nie wie ile jest już zarażonych, rząd wie tylko to co do niego spłynie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: ostatnia rolka

i co jemu z tych zapasów? jak ma dużą rodzinę to jak jeden kichnie reszta się od razu pos.a ze strachu i pójdzie wszystko na jeden raz xD

42 minuty temu, Sean napisał:

Jak tylko wczoraj o ile dobrze usłyszałem, granice przekroczyło 43 tys ludzi, to nikt tak naprawdę nie wie ile jest już zarażonych, rząd wie tylko to co do niego spłynie.

ale Ty o Tajlandii czy o Polsce? bo do obydwu pasuje ;) 

p.s, mi tłumacz niepotrzebny
i don,t need translator from english

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

O polskich granicach mówili, czyli ludziom nie pomaga i dalej krążą, granice powinny być zamknięte dla podróżujących w bliżej nieokreślonym celu.

Opublikowano
6 godzin temu, przezuwaczka napisał:

Jestem wierząca, ale bardziej praktyczna. Dzieci pewnie nie będą, bo nie mam tyle wiary, żeby je zmuszać. Dbam, żeby były dobrymi ludżmi i stosowały katechizm w życiu. Mogę je tylko zachęcać do uczestnictwa w mszy, ale nic na siłę i napewno nie teraz.

Kościół tłumaczy, że historia ma dowody na to, że modlitwa w zgromadeniu ustrzegła całe miasta przed epidemiami. Są też fakty, że to nie wojna i zachłanność zniszczyły Majów i Inków, tylko choroby białych przyniesione z Europy wraz z "nawróceniem". Wiara to jedno, ale rozsądek i troska o innych najważniejsze.

Sama sobie przeczysz, mówisz, że wierzysz a w dalszej części wypowiedzi udowadniasz, że jednak nie. 

To nic osobistego, poprostu zauważam, że to bardzo powszechna postawa.

Opublikowano

Biedronka. Marzec 2020.

received_2548778678567418.jpeg

received_140051657358254.jpeg

55 minut temu, radekz200 napisał:

Spełnia swoją role? Tez bym taka chciał ale do oprysków a nie wirusa 😛

Polecam. Fajna i wygodna. Tylko musi leżeć. Najlepiej byłoby przymierzyć, ale wiesz... koronavirus hyhy. 

Byłem dzisiaj w kilku urzędach. Masakra. Od poniedziałku większość spraw elektronicznie. W urzędzie stanu cywilnego tylko odbiór dowodów osobistych i aktów zgonu oraz zgłaszanie narodzin dzieci. 

Opublikowano
9 minut temu, kb4512 napisał:

Sama sobie przeczysz, mówisz, że wierzysz a w dalszej części wypowiedzi udowadniasz, że jednak nie. 

To nic osobistego, poprostu zauważam, że to bardzo powszechna postawa.

Nie oszukujmy się, ludziom się tylko wydaje że są wierzącymi, a tak naprawdę ich postawa nie ma nic wspólnego z zasadami wiary, jest takim bezpiecznikiem że w razie czego to ja byłem "wierzącym"  :P  tylko że Pana Boga nie da się oszukać.

I żeby nie było, nie zaliczam się do świętych, zbytnio nie odbiegam od reszty, mam tego świadomość.

Opublikowano
14 minut temu, Kallina86 napisał:

Powodzenia... Ja o 11 byłam i chleba nie było. W piekarni po 18.

spoko, chleba dużo, wziełam sobie do mrożenia 3 bochenki 🤣 

Opublikowano (edytowane)

Ty Sean całkiem niegłupi chłopak jesteś, i gdyby Kallinka na pokuszenie nie wiodła, już dziś Anieli Pańscy zabraliby cię na skrzydłach do nieba. 😷

Edytowane przez lemek
Opublikowano

Ja nie mam pojęcia, gdzie ludzie dadzą radę tyle jedzenia zamrozić. Bo to nie tylko chleb. Żadnego świeżego mięsa, oprócz skrzydełek, też nie było. Nie wiem jak z mrożonkami, bo nawet nie patrzyłam co tam jeszcze zostało. 

Sean ja nie mam takich hajsów, żeby tak chleb kupować :P Tym bardziej, że ja to akurat go i tak nie jem. A i ogórki mam swoje. Nawet lepsze! 

Opublikowano

za 3-4 dni kupisz co chcesz ,pelno bedzie. gawiedz sie okupi i bedzie spokoj. swoja droga to bardzo dobry czas na zepchniecie gorszego towaru.wszystko zejdzie,pozniej do kosza poleci i tak sie kase robi a gawiedz sie bije o ostatnia paczke miesa starego

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, kb4512 napisał:

Przynajmniej szczera jestem i mam świadomość, że księża to tylko ludzie. Czasem stoję na mszy, udaję, że nie słyszę pewnych rzeczy. Zaciskam zęby i tłumaczę sobie, że to próba😓

• Like 1
Opublikowano

Senatorowie prawdopodobnie zostaną poddani kwarantannie, coraz lepiej się dzieje na szczytach władzy. 

Opublikowano (edytowane)

no właśnie wyżej napisałem że im tam w tym senacie srajpapieru zabrakło

oj dawno takiego kabaretu nie słuchałem jak teraz relacja jakiegoś radia pisowskiego
no szkoda bo skończyli i jakiś Klarenbach zaczyna swoje jady konstruować no ale inteligentna kanalia ten Klarenbach to muszę przyznać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

to są jeszcze gorsi?
Cały czas u Klarenbacha słyszę wszystko co złe i cały czas o Grodzkim. 
Jeśli tak umiarkowanie wygląda to jak wygląda stronniczość?
no dobra posłucham jeszcze i może sam siebie przekonam że przesadziłem w ocenie.
mam czas.

ciekawą akcję widziałem pod zakładem pracy... ee tam ciekawą, żałosną
jakiś biedaczyna nieświadomy policjancina termometrem termowizyjnym temperatury wychodzącym pracownikom sprawdzał
ani ono maski, ani rękawic ani okularów
co za debil Go wysłał tak "wyposażonego" na niemal pewne narażenie na infekcję jeśli by Mu się jaki zakład zarażony trafił?

Edytowane przez dysydent