Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

Nie h*j z nim ceny jak zajebał to powiedziałem mu że siał nie będę. A on że w tym roku droższa. 

Tego Luigi będę potrzebował na 2ha na próbę. 

mialem luigi z dwa lata temu na ziarno wyszla niezle jest dobra na such rok

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, witejus napisał:

znałem gościa co cały rok na letnich jeździł,zaś inny na każdej osi inne opony letnie ,zimowe każda opona inny bieżnik

Znajomy robi na wulkanizacji ze 30 lat , nie raz opowiadał że kiedyś trafiali się tacy co potrafili przyjechać zmienić 2 opony np na przodzie bo łyse, mijała godzina, dwie a oni z powrotem żeby stare założyć  - na przegląd jechali i od sąsiada pożyczyli :D dziś już nie ma takich asów, oponę z bieżnikiem 2mm za darmo weźmie na śmieciach w zakładzie 

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, witejus napisał:

znałem gościa co cały rok na letnich jeździł,zaś inny na każdej osi inne opony letnie ,zimowe każda opona inny bieżnik

Mój teść od 2005 audica 80 jeździł na jednym komplecie czy to lato czy zima. Chyba raz zmieniał na bieżnikowane, ale samochód nie raz w zimie tańczył,przyczepności nie było wcale. W tamtym roku założył na przód jedną opone o innym profilu niż pozostałe i uważał że to nie ma znaczenia. Teraz ma kolejną audice też 80 i jak zmieniałem mu letnie na zimówki to pyta czy te co zakładam to lepsze od tych(letnich),rozwaliło mnie to pytanie. Tamta audice rozbilem mu na słupie bo w poślizg wpadłem na błocie a wcześniej robione hamulce i lewa strona nieodpowietrzona,na nowej tarczy brak śladu użycia i to na tym kole z innym rozmiarem.

Odnośnie pompy ciepła,kumpel chatę postawił i zamontował pompe,założył rekuperatory,okna jakieś specjalne. Mówił że już lepiej było piec zamontować,a na okna to nie trzeba rozszczelniać bo zamontowali mu krzywe ramy i wieje do środka

• Haha 1
Opublikowano
pawel885 napisał:

18 minut temu, daron64 napisał:

Myślę, że jeszcze ładnych parę lat to potrwa.

Zakażą w coraz to mniejszych miastach, na wsiach wątpię żeby był taki zakaz. Mogą za X lat zakazać sprzedaży pieców na węgiel/drewno

juz masz zakaz sprzedazy piecow na tzw smieciuchow

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

juz masz zakaz sprzedazy piecow na tzw smieciuchow

Kupisz taki piec bez problem i to klasa 5 ale żeby spełniał normę to musi być spięty razem ze zbiornikiem buforowym 

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

30kw to musi być wielka chałupa

Ojciec liczył, że dziadki, on z matką i któreś z dzieci zostanie. No i taka sporą chatę postawił. No i co z tego - dziadki nie chcieli przejść do nowej chaty, bowiekszosc życia w starej przeżyli, brat do panny się wyniósł, ja na studiach byłem. W końcu ojcu się zmarło, dziadkowi się zmarło. Ja z moją mamy mieszkanie. No i została matką z babka na 240m² ( 240m² piwnica i strych). Ojcu zbrakło życia żeby to wykończyć i weź coś teraz zrób na takiej powierzchni. Same okna powynieniaj, o ociepleniu nie mówię nawet. Najchętniej to bym ją przerobił na niższą. Ale weź coś rob jak tam jeszcze brat by też pewnie kawałek tortu chciał. 

9 godzin temu, witejus napisał:

Ja tam daje zarobić lokalnemu wukanizatorowi. Mała miejscowość, to kolejek nie ma. Koleś parę duszek zarobi, utrzymuje się, zawsze można do niego podjechać to poratuje. 

W drugim aucie nie zmieniłem, bo tak odwlekalem, odwlekalem, aż spadł dziś śnieg i stoi na letnich :)

Pamiętam jak ojciec poloneza zmienił na Volvo i kupił je na letnich. Mówi - nie będzie zmieniał, całe życie w polonezie ja jednych, to i te dadzą radę. Pierwszy raz jak spadł śnieg to z garażu pod górę nie dał rady wyjechać 😛

Opublikowano (edytowane)

ja mam dwa komplety kół na zmianę bo jak dawno temu poobracało mnie trochę na ośnieżonej drodze na jeszcze wtedy oponach całorocznych to szybko kupiłem zimowe

Edytowane przez witejus
Opublikowano
9 godzin temu, pawel885 napisał:

No to Twoja wina a nie opon, ojciec jeździł i nic się nie stało :):D

Opon też,bo stare jak świat,a do tego nowych hamulców gdzie tylko jedno koło hamowało, prawe. Jak ściągałem tarcze to na prawej widać lekkie zużycie bo miesiąc wcześniej były założone,a lewe żadnej rysy(coś nawet mechanik wspominał że miał problem z odpowietrzeniem). I prawa strona zahamowała,lewa pchała i pociągnęło w rów. Najlepsze że 20m od domu i mogło w sumie te 2m dalej to bym może się na polnej drodze zatrzymał. Ale samochód niewarty 2tys i z silnikiem padliną bo też nigdy nic nie naprawiane i olej dolewany,aby się toczył. Teraz ma z takim samym silnikiem to czuć te 90koni i oleju nie bierze.

Opublikowano
10 godzin temu, pawel885 napisał:

Znajomy robi na wulkanizacji ze 30 lat , nie raz opowiadał że kiedyś trafiali się tacy co potrafili przyjechać zmienić 2 opony np na przodzie bo łyse, mijała godzina, dwie a oni z powrotem żeby stare założyć  - na przegląd jechali i od sąsiada pożyczyli :D dziś już nie ma takich asów, oponę z bieżnikiem 2mm za darmo weźmie na śmieciach w zakładzie 

jak niektórzy wiedzą-pracowałem kiedyś na auto-złomie, przyjechał kiedyś typ polonezem i mówi że potrzebuje koło-1szt, na przód, bo już mu druty wyszły

tłumaczę że jak koła to wymieniac parami, żeby to samo na osi było, itp, a on na to że druga jest jeszcze dobra, powietrze trzyma-idę, zaglądam, a opona łysa jak kolano, zero bieżnika...

Opublikowano

Bo kiedyś to były inne czasy nie to co teraz

Kiedyś się ludziom w dvpach nie przewracało

17 minut temu, bratrolnika napisał:

jak niektórzy wiedzą-pracowałem kiedyś na auto-złomie, przyjechał kiedyś typ polonezem i mówi że potrzebuje koło-1szt, na przód, bo już mu druty wyszły

tłumaczę że jak koła to wymieniac parami, żeby to samo na osi było, itp, a on na to że druga jest jeszcze dobra, powietrze trzyma-idę, zaglądam, a opona łysa jak kolano, zero bieżnika...

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

jak niektórzy wiedzą-pracowałem kiedyś na auto-złomie, przyjechał kiedyś typ polonezem i mówi że potrzebuje koło-1szt, na przód, bo już mu druty wyszły tłumaczę że jak koła to wymieniac parami, żeby to samo na osi było, itp, a on na to że druga jest jeszcze dobra, powietrze trzyma-idę, zaglądam, a opona łysa jak kolano, zero bieżnika...

o Panie... ja to widziałem sprężynę zawieszenia w golfie pospawaną, albo tłumik pospawany na zaprawę murarską🤣

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jaki auto złom?  To był komis części używanych😁 tam kolejki czasami stały jak za chlebem. 😁   Byłem kiedyś u Gajosa,  przyjechał jakiś blacharz z sochaczewa i mówi potrzebuje przód od Fiata uno.  Zbychu pyta gdzie ci uciąć,  dość mówi na kielichach. Przyszedł chłopak z dużą szlifierką odciął przód.  Turem na przyczepke wrzucili i pojechał. 😁

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo kiedyś to były inne czasy nie to co teraz

Kiedyś się ludziom w dvpach nie przewracało

no weź, takie coś to zagrożenie nie tylko dla samego siebie, ale też dla wszystkich wokół

2 minuty temu, Grzechooo napisał:

o Panie... ja to widziałem sprężynę zawieszenia w golfie pospawaną, albo tłumik pospawany na zaprawę murarską🤣

a widziałeś sanki silnika w Renault Clio wykonane z drewnianych kantówek??? ktoś przerzucał silnik na inny i mocowania się nie zgadzały, więc dorobił przejściówkę z drewna między ori sankami a nowymi mocowaniami sinika

Przed chwilą, 6465 napisał:

tam kolejki czasami stały jak za chlebem

no własnie, a ja czasu nie miałem żeby coś zjeść

ogólnie sprzedażą przez allegro zajmowałem się tylko ja, to średnio na miesiąc miałem na telefonie wygadane 40-43 godziny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v