Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Ja chciałem ale ona nie. Mamy ze sobą dobry kontakt ale ona nie chce nikogo, też sama jest. Po kilku próbach odpuściłem. 

Pszczelarzem jest jej dziadek i tak od słowa do słowa jak się tam było to mnie podstaw pszczelarstwa nauczył, pożyczał traktor a w końcu mi go sprzedał. 

@pawel885 Wącham zapachy z ula😁 Tzw. apiterapia, polecam z całego serca. Kurację jadem pszczelim również.

Jaki traktor?

Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Mi bajerant wyliczył że fotowoltaika 14kwp ogrzeje w 100% chałupę. Koszt 67000. Gdybym był przekonany to bym zakładał. Ale jakoś niedowierzam.

A to dopiero mnie oświeciło, co Ci chcą wcisnąć przy tej mocy. Bazują na 5kw sprężarce i policzyli że przez pół dnia będzie zasilać go foowoltaika , i wyprodukuje dwa razy więcej energi niż trzeba. Bilans dobowy ma Ci wyjść na zero. Jak znowu przyjda to każ im sie piznąć łopatą w baniak.

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

to nie znasz życia ja pamietam wesela w stodole w garażu w namiocie u sąsiadki to nawet w drewnianej stodole i padał deszcz po deskach się wchodziło nie jeden nabąblowany orła w kałuże wywiną 😀 a pamiętam takich co spali dosłownie pod stołem 🤪

Dziadek opowiadał jak jego sąsiad szedł na wesele to spodnie na stole zakładał, a na weselu pod stołem uzygany leżał 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A to dopiero mnie oświeciło, co Ci chcą wcisnąć przy tej mocy. Bazują na 5kw sprężarce i policzyli że przez pół dnia będzie zasilać go foowoltaika , i wyprodukuje dwa razy więcej energi niż trzeba. Bilans dobowy ma Ci wyjść na zero. Jak znowu przyjda to każ im sie piznąć łopatą w baniak.

Dzięki😁

Resized_8e7280aa00607b78d2499e4d0ab56567(1).jpeg

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

A teraz jeszcze w ogóle można kupić??? Bo np ekogroszek to już bez paleniska na drewno tylko do dostania

U nas nie bardzo. Chyba 3lata temu na wieś kupowałem zwykłego 30kW, a w tym roku ciotka sobie chciała zmienić to nie ma, nie dostaniesz

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dziadek opowiadał jak jego sąsiad szedł na wesele to spodnie na stole zakładał, a na weselu pod stołem uzygany leżał 🤣

ciekawe jak wersja sąsiada?

Opublikowano

Sąsiada z naprzeciwka to już prawie półtora miesiąca u mnie nie było, a u sąsiadów za stodoła byłem wczoraj to tylko pytali czy jakiej skislej wody z cukrem nie mam 🤣 nie narzekaj na kurpsie, niektórzy są w porządku 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Narko napisał:

Piekne dzieki. Szacun za wymiary w milimetrach... w dzisiejszych czasach malo kto przyklada do tego uwage.

Nie ma sprawy, jak coś potrzeba to pytaj.

@mf362 C-330. Po tylu latach marzenie stało się rzeczywistością. Oby wszystkie marzenia tak szczęśliwie jak to się spełniły...

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

W zupełności @pafnucy. Na zmianę kół 2x w roku wystarczająca. Mam taką samą, jeszcze ojciec kupił kupę lat temu i do dziś działa.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, daron64 napisał:

U nas nie bardzo. Chyba 3lata temu na wieś kupowałem zwykłego 30kW, a w tym roku ciotka sobie chciała zmienić to nie ma, nie dostaniesz

dostaniesz, ale ceny zwalają z nóg, dlatego nikt nie sprowadza

w żabie trzeba patrzeć na mocowanie do tłoczka, jak na obejmkę blaszaną, to guzik nie patent, zaraz się będzie psuć

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Polecam z całego serca- nie uznaję czegoś takiego jak zmiana opon w aucie- już mnie ojciec tak jakoś nauczył bo on zawsze dwa komplety felg i tylko przekładka kół. Swoje autko kupiłem na alufelgach z oponami letnimi i dokupiłem zaraz potem zimowe opony z felgami stalowymi. Wtedy (2017 rok) kosztowało to coś lekko ponad 1000zł. Ale jestem niezależny- wymieniam kiedy chcę- pół godzinki i po robocie a nie żadne jazdy po wulkanizatorach i czekanie w kolejce.

1 minutę temu, farmtrac8244 napisał:

Przydało by się coś takiego nabyć.  Cena nie taka straszna

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jahooo napisał:

dostaniesz, ale ceny zwalają z nóg, dlatego nikt nie sprowadza

w żabie trzeba patrzeć na mocowanie do tłoczka, jak na obejmkę blaszaną, to guzik nie patent, zaraz się będzie psuć

da się zobaczyć jakoś? jak powinno być?

dziś koła zmieniałem i zapragnąłem takiej żaby. poleci ktoś jaką konkretnie?

@bratrolnika nie użytkujesz tam jakiej?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

da się zobaczyć jakoś? jak powinno być?

dziś koła zmieniałem i zapragnąłem takiej żaby. poleci ktoś jaką konkretnie?

Mam kupioną dawno temu marki Vorel by Toya, i powiem wam że Ursusa c360 3p podnioslem postawionym pod dolny zaczep tak że się kiwal z koła na koło 

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ale jestem niezależny- wymieniam kiedy chcę-

Tak samo robię - ale raz na 2-3 lata warto dać do wyważenia bo to albo ciężarek spadnie albo gdzieś się przytrze o krawężnik i zaraz bicie jest

Opublikowano

Właśnie byłem w zeszłym roku po 2,5 roku takiej jazdy. Myślę, że te 2-3 lata to tak optymalnie, nawet nie pamiętam ile zapłaciłem ale niedużo. W przyszłym roku znów podjadę.

Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał:

Ja mam z biedronki,czy jakiegoś lidla  .Tyle co koła pomieniać i czasem tam do czegoś ok. A do poważniejszych,wysokich akcji taki jak w galerii.

Naklejka z taką flaga jakby biało czarna? Mam z 10 lat taka i mogę polecić, ale nazwę jaka to ma to nie pamiętam. W Lidlu to kosztowało chyba 70 czy 80zl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v