Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, pawel885 napisał:

A John to niby co? Afrykaniec? 

Panie USA 

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

dżon to amerykaniec 😁

Tak? A każda Jesica to Amerykanka bo ma Imię Amerykańskie ? Dżony na europejskich rynkach to germańce . Fendt to amerykaniec czy germaniec w takim razie wg Ciebie? 

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

dżon to amerykaniec 😁

Ursus nik się nie podnieca 😀 o cene pytałeś ja tylko grzecznie odpowiedziałem a swoje zdanie każdy moze mieć 😉 jak to mówią jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki 😁

Sławciu, nie no Ty pierwszy wyskoczył że na taki areał to nowego fynda byś brał 🙆‍♂️

5 minut temu, danielursus3p napisał:

Ale pier**lisz, widzę to zupełnie inaczej. U bambrów podwórko eleganckie budynki, maszyny jak się patrzy, 5 letnie audice, ale to u tych co ryzykowali i mieli łeb na karku, u tych co wiecznie lament, gówno jest, gówno było i gówno będzie, ale to w każdej dziedzinie nie tylko w rolnictwie.

Chłopie to są jednostki, mam kolegę jeden z lepszych w powiecie, wszystko cacy budynki, maszyny, ciągniki, podwórka w kostce, ale z bliska i szczerze pogadać to wcale różowo nie jest 

5 minut temu, pawel885 napisał:

Tak? A każda Jesica to Amerykanka bo ma Imię Amerykańskie ? Dżony na europejskich rynkach to germańce . Fendt to amerykaniec czy germaniec w takim razie wg Ciebie? 

To dlaczego mądralo na Opla z Gliwic nie powiesz ze to Polski samochód, albo new holland z Płocka 

Opublikowano

A ty uważasz, że ludzie prowadzący interesy nie mają zobowiązań finansowych? Nikt się nie dorobił milionów nie zahaczając o kredyt, bo jest to fizycznie nie możliwe, poza nielicznymi jednostkami, to jest ryzyko i tylko od ciebie zależy czy sobie z tym (chcesz poradzić) poradzisz czy nie, bez względu na branżę. Teraz prowadząc gospodarstwo musisz mieć żyłkę biznesmena, bo byle jaki problem i się wyebiesz psychicznie.

Opublikowano

Każda większa inwestycja to jest kredyt i zobowiązanie a żeby mieć ładne gospodarstwo to tych inwestycji jest naprawdę sporo (budynki, ziemia, maszyny)  tylko trzeba liczyć siły na zamiary, wszystko sobie kalkulować i powoli realizować a nie w kółko się narzekać i stać w miejscu.

Opublikowano

40 ha to nie jest mało i nie jeden tu nawet jednej dziesiątej tego nie ma a się rzuca na nie wiadomo co... Ciągnik i maszyny sobie dokupi to żaden problem 😋.... 

Opublikowano

Ja na Gliwickiego opla mówię polski Opel, na Ursusa z Pakistanu mówię pakistański Ursus nie wiem czego nie rozumiesz? Czemu na astrę 2 z Gliwic nie mówisz że jest amerykańska bo przecież właścicielem opla był wtedy GM?

20 minut temu, Ursus932 napisał:

To dlaczego mądralo na Opla z Gliwic nie powiesz ze to Polski samochód, albo new holland z Płocka

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

W krypnie

rzut beretem , 20km ode mnie 

Opublikowano

Jakie  to wszystko zachłanne mało i mało nikt nic nie zabierze ze sobą , jeden drugiego by w łyżce wody utopił że ma lepiej i więcej . Tylko powiększać bo spada opłacalność to nie tędy droga BRAK CENY NA PŁODY  to jest problem bo sprzedaje się za grosze .

• Like 1
Opublikowano
SamaPrawda napisał:

za duży skok i duża siła mogą tylko zaszkodzić Nic mniejszego dwustronnego działania w tych wymiarach raczej nie ma.

https://allegro.pl/oferta/silownik-cylinder-hydrauliczny-dwustronny-25-40-10-8374333571?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano

To drogie jak pirun spróbuj to https://allegro.pl/oferta/plukanka-chlodnicy-odtluszcza-uklad-chlodzenia-9861171146?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

No chyba że masz tą chłodnice wyjętą to można spróbować sodą kaustyczną ale ostrożnie.

Opublikowano
Strongman napisał:

Czym wyczyścić chłodnice,jakim preparatem,chodzi o olej.

chłodnica czy może zbiorniczek wyrównawczy? najlepiej gorąca woda od dołu pod ciśnieniem i korkiem górą

Opublikowano

czemu to tniesz? może lepiej lawetę do bel zrobić i zarobić

pawel885 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

dżon to amerykaniec 😁

nie mieszaj marek z imionami ford amerykaniec opel niemiec toyota japoniec chodzi skad dana marka się wywodzi opla kupili francuzi ale on nigdy żabojadem nie będzie fendt kupiony przez amerykańskie agco ale to germaniec mam farmera silnik jd made in france skrzynia carraro made in indie a ciągnik polski 😉

Opublikowano
3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Ale pier**lisz, widzę to zupełnie inaczej. U bambrów podwórko eleganckie budynki, maszyny jak się patrzy, 5 letnie audice, ale to u tych co ryzykowali i mieli łeb na karku, u tych co wiecznie lament, gówno jest, gówno było i gówno będzie, ale to w każdej dziedzinie nie tylko w rolnictwie.

Dobra dobra tylko powiedz mi kto na obecną porę bardziej częsie portkami, ten bamber co ma ,,łeb na karku " czy ten co inwestował -inwestuje powoli.

Opublikowano

Ten co się dorobił portkami nie trzęsie, i ten co inwestuje po woli też portkami nie trzęsie, proste. Płaczą ci, którzy wyskoczyli jak Filip z konopii i wzięli się za ostrą gospodarkę chcąc mieć wszystko od razu najlepsze i największe.

Opublikowano
5 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Dobra dobra tylko powiedz mi kto na obecną porę bardziej częsie portkami, ten bamber co ma ,,łeb na karku " czy ten co inwestował -inwestuje powoli.

Nie ma znaczenia. Obydwaj są w tym samym położeniu. Są producentami surowców rolnych czyli pierwszym ogniwem do dojenia. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v