Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie rozumiem

Dawno go powinieneś sprzedać jak taki zły

Droższy niż germańskie

Kupiłbyś germańskiego jeszcze by piniędzów zostało i byś nie narzekał.

O to to święte słowa. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

przed ostatnią wymianą jak spojrzałem na bagnet

I co zobaczyłeś na tym bagnecie? To, że olej ciemny znaczy tylko, że dobrze spełnia drugą rolę (oprócz smarowania) czyli wyłapuje niespalone cząstki paliwa ( sadzę) 

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

przed ostatnią wymianą jak spojrzałem na bagnet to już podziękowałem orlenowi za współpracę i kupiłem fuchsa. rusek dociera się teraz na turdusie, wcześniej nawet na ekopilaku chodził orlenowskim :D tak jak uziu mówisz nafta albo ropa przed wymianą.

Nafta?,przecież,, sucha''

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Niespokojny napisał:

I co zobaczyłeś na tym bagnecie? To, że olej ciemny znaczy tylko, że dobrze spełnia drugą rolę (oprócz smarowania) czyli wyłapuje niespalone cząstki paliwa ( sadzę) 

że ciemny to mnie nie dziwi, ale jak jeszcze godzin nie wychodził a mazut sie ciągnie?

@Uziu92 dokładnie, jak robiłem na warsztacie to przyjeżdżała do nas firma xenum z ciekawymi specyfikami.

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Oleje Zagraniczne , maszyny , traktory , nasiona , nic Polskiego koniec świata .

Ale konsumenta to im Polski nie przeszkadza 🙆‍♂️

i jeszcze się sadzą do mnie bo chce pługiem krajowym orać 🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nikt się nie sadzi. Większość się śmieje.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Polskie" nazwy ulic w Berlinie. Niezwykły projekt

Grünberger Straße, a może Zielonogórska? Krossener Straße, a może Krośnieńska? Pytają organizatorzy akcji „93 Straßenschilder” w Berlinie i zachęcają do refleksji nad Polsko-niemiecką Historią.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Jasol Agricat UTTO 10W30 do silnika i Jasol GL 4 80W/90 skrzynia, zwolnice i układ kierowniczy,

jak często wymieniasz to może i tańszy olej nie zaszkodzi , ale weź przeczytaj etykietę czy poszukaj w internecie 🤪

Dobrze że robisz tylko te 40 mth chyba że testujesz ile silnik wytrzyma 

Oleje UTTO - to oleje przekładniowo-hydrauliczne tylko (a nie do silnika) 

Oleje STOU to do wszystkiego silnik skrzynia hydraulika 

Spokojnie możesz kupić turdusa czy lepszy i wymieniać co dwa a nawet trzy lata olej w silniku , 

To samo w skrzyni kup raz a porządnie i wystarczy wymienić co 5 lat . Nie wiem po o co roku w skrzyni wymieniać bez przebiegu szkoda pieniędzy żeby dobry olej wylewać .

W 330 w  skrzyni mam orlen UTTO 10w30 niewiem po co taki gęsty lejesz 80W/90 toż to gęste a jak się rozgrzeje dopiero rzadsze , w zimę pompa to długo by się męczyła 

@Uziu92 a na co te płukanki dobry olej lejesz i przy wymianie bedzie już czysto po byle jakim. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

bez komentarza 😂

Rolnik200598 napisał:

Ja co roku wymieniam i w skrzyni i w silniku mimo, że więcej stoi niż robi. Niech ma coś od życia na tej emeryturze😁

a kto bogatemu zabroni 😁😜

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Wszyscy wiemy że @Ursus932 jest zdecydowany na ursusa ewentualnie zetora.  A większość (dla jaj)  wstawia tu linki do zachodnich staruchów co Marcin nawet kijem by nie chciał dotknąć. 

to zmienić front trzeba teraz mu wstawić mtzy ewentualnie charkowce 🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, akooo napisał:

To co do ciapka lać jak na superolu od nowego latał?

Turdus najlepszy ja tez lałem i lepsze oleje jak mobil castrol ale na nich ciśnienie mniejsze a o takich samych parametrach.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ale co jak się zmieni rodzaj oleju to trzeba go przepłukać wcześniej? A jak nie przepłucze to co się stanie?

Pytanie moje tyczy się też innych oleji do c-330 przekładniowych itp...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v