Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym spróbował się potargować, choć jeśli zadbana i niewyrobiona to skusiłbym się. Ja za swoją z osprzętem dałem 10 tysięcy choć do poprawek.

Opublikowano

moja spawana ramę ma z profili , już pisałem 1200 netto na niej miałem ostatnio i nic , po tonie wapna nią wożę już 2 sezony i też nic , przywiozła siewnik prawie 700 kg to ekspresowa i 130 się jechało i też nic , prowadzi się nieźle , zaczepy w podłodze mam , otwierane obie burty , plandeka też otwierana z 2 stron

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Jeśli nie zauważyłeś, to w tym temacie tak, hmm powiedziałbym, dość luźno ludzie podchodzą do zbieżności zamieszczanych treści z tytułem tematu :)

A tak apropos filmu i Vario. Nie znam się, ale w takiej skrzyni pedału sprzęgła używa się do? Bo rozumiem, że te jego najeżdżanieckamera miało pokazać, jak to mało zużyty, że nawet pedały nie zdarte

w Vario sprzęgła się właściwie nie używa, jedynie do podejżdżania, to samo gaz można w kąt wsadzić, jedynie hamulec bo jak jedziesz i hamujesz silnikiem to skrzynia po d*pie dostaje, jak ktoś dbał o skrzynie to nawet 15-18 tys przejedzie a i można w 2 tys zarżnąć, to nie jest powershift, czy mechaniczna że odpowiednio sprzęgło wciskać i wbić bieg, tu mimo że tylko joystick to trzeba uważać bo szybko można się doprosić o remont, na tym filmie zanim ruszył pojawił się komunikat o skrzyni, w tym 718 w którym jeździłem czegoś takiego nie było, a po za tym to zgrzytnięć nie będzie ale szarpania przy przyśpieszaniu wystrzegać się jak ognia w pełnej stodole, to znaczy że skrzynia się kończy, cena za niego fajna, https://www.otomoto.pl/oferta/fendt-vario-411-tuz-tls-2002r-zobacz-film-rezerwacja-fendt-vario-410-vario-412-john-deere-6320-ID6Do78U.html

15 minut temu, slawek74 napisał:

daron polecam przyczepki syland producent w ceranowie dzisiaj z taką zrobiłem 190km w drodze powrotnej 600kg na pace prędkość do 80km ok powyżej trochę zaczynalo prowadzać może że nie za duży samochód szwagier ją już kilka lat tłucze a naprawdę dużo wozi zdjęcie mogę jutro przesłac mam ją jeszcze u siebie

z tymi prędkościami to trzeba uważać, wczoraj wracałem z FR to patrze jedzie scenic z przyczepką 120 na autoabnie, jeszcze mżawka padała, nic tylko pogratulować 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Są spawane z profili zamkniętych 

Ta wydaje się ok , taniej nie znajdziesz chyba ze stelażem i z uchylnym dyszlem 

https://unitrailer.pl/product-pol-185-Przyczepka-samochodowa-lekka-200-x-106-z-plandeka-i-stelazem-DMC-750-KG-Garden-Trailer-200.html

Przy zrobionym okratowaniu,dla przykładu by krówkę 700 kg plus przewieżdz, to potrzebna przyczepka 200 x 130 ,a wtedy mućka stoi pod skosem. Moim skromnym zdaniem przyczepka,ma mieć minimum 2 m,a lepiej 2,3-2,5 m,i już  od 120 i powyżej szerokości. Lux sprawa otwierany przedni bort,a na zimę by śladowała po samochodzie,chociaż po ostatnich latach ,już nikt na to nie zwraca uwagi. Lecz 15 lat do tyłu już były problemy z wyjazdem.

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

przyzwyczaisz się, na poczatku każdy ma respekt jak się z małej przesiada, a potem tniesz jedną ręką👍

Co Ty gadasz 2000 W jedną ręką w życiu nie utrzymasz , jedynie wiertła ostrzyć to tak , a tak za duża moc niech się lekko zblokuje to odrazu pójdzie .

Ja to nawet uraz miałem musiałem mocno ściskać w rękach po wypadku jak nieudolnie ciąłem kraty i zblokowałem tarczę i mnie zaatakowała ... szczęście że tylko na nodzę mam bliznę ... 

6 godzin temu, daron64 napisał:

Przyszła hikoki. Podłączam do prądu, myślę odpale, zobaczę jak ona chodzi. Nie przykrecilem rączki tylko tak w dloniach trzymałem. Nigdy nie używałem takiej dużej szlifierki.  Ależ suka ręce urywa 🤣Trzeba było dopłacać, albo wziąć na raty i z miękkim startem :)

To to samo co Hitachi (mam taką zieloną ) ?

2 godziny temu, camo napisał:

Mam pytanko, czy 20 tyś za 30 od starszego pana w dobrym stanie (raczej mało wyeksploatowaną)  to przesada?

jakby była w super stanie -igła jak nówka to tak , a tak jak styrana to za co płacić ? Dobrze ją popatrz stan zużycie , a potem zobacz inne w jakich pieniądzach albo nawet inny ciągnik za tyle kupisz , części do 330 nie są drogie i dużo nie idzie gorzej znaleźć dobre ... 

Opublikowano

Panowie, czy na ciągniki typu ursus 902/912 jest jeszcze jakieś zainteresowanie, idzie to sprzedać i za ile??  Powiedzmy tak modele z lat 80, stan dobry/ średni 😉 nie padła ale i nie super ze stodoły od dziadka, opony ładne 

Opublikowano

Na wszystko jest amator. Trzeba tylko czasem na niego dłużej poczekać  

Opublikowano
2 minuty temu, sebe1033 napisał:

@bratrolnikachciałbym zobaczyć jak utrzymujesz jedną ręką kątówkę przy cięciu płaskownika  8 czy 10 , a nawet i rury , trzymasz jedną ręką tam gdzie włącznik 🤪... chyba że masz łapę jak Pudzian

Ps , chorowałeś na covid ? 

Nie wiem na 100%, ale wygląda że tak, chorowałem ale bez podnoszenia statystyk

Co do katowki, czasem cos tne wkrecone w imadło, pod koniec cięcia żeby nie spadło mi na nogi to co odcinane  to trzymam lewa ręką, a prawą ręką trzymam kątówkę, tak, trzymam za włącznik

Opublikowano
1 minutę temu, sebe1033 napisał:

@6465 jak dobrze poszukasz może znajdziesz , kiedyś znalazłem na złomie fi 100 i ścianka 5 mm , a na co to potrzebne ?

Mam kupkę talerzy do wału,  i  tak by pasowało JE na taką rurę poskładać i szpilkami skręcić. 

Opublikowano
2 godziny temu, camo napisał:

potem żadna praca nie straszna. :)

Mam pytanko, czy 20 tyś za 30 od starszego pana w dobrym stanie (raczej mało wyeksploatowaną)  to przesada?

Co to znaczy dobry stan? Który rok, ile mtg, jaki stan techniczny, jak wygląda wizualnie? Wg mnie 20 tys. o ile naprawdę dobry stan to dobra cena. Masz zdjęcia tej trzydziestki?

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Widać mam już drugie życie.... przekonywać Cię nie będę

Nie wiem jak Ty to robisz zważywszy że trzeba trzymać włącznik cały czas w dzisiejszych szlifierkach, co innego mój Bułgar co jak go włączam to światło we wsi przygasa, ojcu kiedyś rękę poharatał jak podłączał do sieci a włącznik był załączony 

Opublikowano

Nie wiem, moze sie nie znam ale dla mnie żaden traktor tych gabarytów nie jest wart więcej niż Max 10 tysi. Jak bym już musiał kupić coś tego pokroju to wolał bym Władysława za 5 góra 6 tysięcy.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Idzie za 12-15tys.  I przyspawać do paszowozu. 

Czyli koło 17 można by cenić 

Opublikowano
15 minut temu, sebe1033 napisał:

@bratrolnikachciałbym zobaczyć jak utrzymujesz jedną ręką kątówkę przy cięciu płaskownika  8 czy 10 , a nawet i rury , trzymasz jedną ręką tam gdzie włącznik 🤪... chyba że masz łapę jak Pudzian

Ps , chorowałeś na covid ? 

6 minut temu, pawel885 napisał:

Nie wiem jak Ty to robisz zważywszy że trzeba trzymać włącznik cały czas w dzisiejszych szlifierkach, co innego mój Bułgar co jak go włączam to światło we wsi przygasa, ojcu kiedyś rękę poharatał jak podłączał do sieci a włącznik był załączony 

Dla niedowiarkow, specjalnie poszedłem do garażu zrobić zdjęcie, dziękuję, do widzenia

20201112_200030.jpg

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Panowie, czy na ciągniki typu ursus 902/912 jest jeszcze jakieś zainteresowanie, idzie to sprzedać i za ile??  Powiedzmy tak modele z lat 80, stan dobry/ średni 😉 nie padła ale i nie super ze stodoły od dziadka, opony ładne 

za 15 wystawisz do negocjacji to powinien prędzej czy później zejść, chociaż widzę że jedna sztuka od 2 lat stoi, albo w ekspresowym tempie do handlarza za 12 tys 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v