Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kupiłem Sylanda nowego,to w pierwszym tygodniu jeszcze nic nie przewiozła,a straciłem gwarancję. Powzmacniałem po swojemu. Tylko że bodaj w 2003 kosztowała 1800 zł. Kupuj w ocynku,przypadkowy spaw można zamalować. W tym sylandzie bez ocynku rama już jest na całości powzmacniana,wspawywalem pod nią drugą. Co było się z tym pier....... to glowa mała . Teraz to   brał bym nowe kształtowniki,i 2 dni,i nówka spód,już bym więcej nie lepił by jakoś to wyglądało.

• Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@daron64 - ale miękki start to się da dokupić i założyć samemu. No przynajmniej do małego flexa się dało więc podejrzewam że i do dużego powinny być kostki z odpowiednim amperażem.

Tak czytałem, że idzie dołożyć, ale nie zagłębiałem się w temat. Narazie to chyba gwarancji szkoda.

47 minut temu, Uziu92 napisał:

taka mam właśnie.

I jak wrazenia

36 minut temu, bratrolnika napisał:

przyzwyczaisz się, na poczatku każdy ma respekt jak się z małej przesiada, a potem tniesz jedną ręką👍

przyczepek to chyba nie ma ze spawaną ramą, coś mi się wydaje że na to przepisy nie pozwalają (choć mogę się mylić)

Co do przyczepki, to niektórzy piszą, że spawana. Chociażby ta, co podlinkowalem. 

A co do szlifierki, to pewnie masz rację. Aaaa pytanie mam -miałem ją z pół minuty w rękach i w sumie teraz mi naszło na myśl - można w niej zablokować gaz? Bo widziałem ma podwójny spust, ale nie zatrzaskiwal się - tak ma być? To forma zabezpieczenia?

Aha jakby kogo interesowalo co to takiego uchwyt soft grip, to taki plastik jakby gumowany

Opublikowano

@daron64 przyszła hikoki to szukaj papierów i zrób sam, będziesz wiedział co masz, za 1500 masz materiał za 500 papier. A jak nie to skocz tam gdzie w Twojej okolicy sprzedają takie przyczepki, dotknij palcem i zobaczysz jak to wygląda.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Przyszła hikoki. Podłączam do prądu, myślę odpale, zobaczę jak ona chodzi. Nie przykrecilem rączki tylko tak w dloniach trzymałem. Nigdy nie używałem takiej dużej szlifierki.  Ależ suka ręce urywa 🤣Trzeba było dopłacać, albo wziąć na raty i z miękkim startem :)

Właśnie przez takiego nerwusa chciałem stracić palce u ręki i dlatego unikam takich szlifierek. 

Opublikowano
6 minut temu, kokoman0 napisał:

Może nie allegro

Jeśli nie zauważyłeś, to w tym temacie tak, hmm powiedziałbym, dość luźno ludzie podchodzą do zbieżności zamieszczanych treści z tytułem tematu :)

A tak apropos filmu i Vario. Nie znam się, ale w takiej skrzyni pedału sprzęgła używa się do? Bo rozumiem, że te jego najeżdżanieckamera miało pokazać, jak to mało zużyty, że nawet pedały nie zdarte

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

Bo widziałem ma podwójny spust, ale nie zatrzaskiwal się - tak ma być? To forma zabezpieczenia?

chyba w żadnej dużej szlifierce nie da się zrobić tak jak w małej że włączasz na stałe

27 minut temu, Grzechooo napisał:

za 500 papier

dasz link??? bo ja szukałem, poniżej 1200zł nie znalazłem

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Tak patrzę to mało która ma ramę z profili, nie z ceownika, bardzo dużo jest skręcanych, a spawana chyba lepsza? No wiadomo jakby miała, to byliby super, ale z kolei wolę kupić uboższa, ale solidniejsza, nie z dodatkami, ale zrobiona z tektury.

@up

@Rolnik1973

Po cenach jak patrzę to mniej więcej tak jak wszyscy

@bratrolnika

Przyszła hikoki. Podłączam do prądu, myślę odpale, zobaczę jak ona chodzi. Nie przykrecilem rączki tylko tak w dloniach trzymałem. Nigdy nie używałem takiej dużej szlifierki.  Ależ suka ręce urywa 🤣Trzeba było dopłacać, albo wziąć na raty i z miękkim startem :)

No nie pier**l że ręce urywa 🤔 albo kalesony z was nie chłopy 🙆‍♂️

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Właśnie przez takiego nerwusa chciałem stracić palce u ręki i dlatego unikam takich szlifierek. 

🤔

Opublikowano (edytowane)

Ja w przyczepce bo mam rydwana to zrobiłem taki tuning,

-dyszel teleskopowy do wożenia profili rurek ogólnie stali 6m,7m,

-zaczepy takie do mocowania pasa w podłodze w razie transportu jakiejś niewielkiej maszyny.

-mam opony jakieś 13 ale jak bym woził cały czas po tonie to tez bym je zmienił na wzmacniane lub szersze lub na 15tkę.

-Ogólnie dobrze się prowadzi a co do samoróbek to wszystkie co pożyczałem kiedyś to tak strasznie ciężko się ciągnęły i takie moje zdanie o samoróbkach.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
45 minut temu, gregor1284 napisał:

@lamboEVO100 znajomego napastuje o 80 bez kwita, na razie białoruski odpuszczam

@jahooota wiertarka co wrzucałeś to Twoja? 

nie, ale ostatnio był temat, to wrzucam co znalazłem, może ktoś szuka, wydała mi się rozsądna za te pieniądze

22 minuty temu, Ursus932 napisał:

🤔

Nosił wilk razy kilka - dużo nie trzeba, a im większa, tym łatwiej o kuku

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

nie, ale ostatnio był temat, to wrzucam co znalazłem, może ktoś szuka, wydała mi się rozsądna za te pieniądze

Nosił wilk razy kilka - dużo nie trzeba, a im większa, tym łatwiej o kuku

Rozsądna tylko żadnego info w necie o tej firmie i modelu

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

przyczepek to chyba nie ma ze spawaną ramą, coś mi się wydaje że na to przepisy nie pozwalają (choć mogę się mylić)

Są spawane z profili zamkniętych 

Ta wydaje się ok , taniej nie znajdziesz chyba ze stelażem i z uchylnym dyszlem 

https://unitrailer.pl/product-pol-185-Przyczepka-samochodowa-lekka-200-x-106-z-plandeka-i-stelazem-DMC-750-KG-Garden-Trailer-200.html

Opublikowano
39 minut temu, Partyzant85 napisał:

@daron64 - to nie spalinowa żebyś gaz blokował :D

Toc wiadomo o co chodzi :)

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Ta wydaje się ok , taniej nie znajdziesz chyba ze stelażem i z uchylnym dyszlem 

Tylko ta ma 2m dlugosci. Wrzucałem ogloszenia z tej strony, to mi tu ludzie napisali, że licho wygladaja

Opublikowano

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

🤔

No wiesz, nie każdy ma ręce wyrobione od kierownicy 60 :P :P :P 

Opublikowano
daron64 napisał:

Muszę kupić, bo to tak si będzie przeciągać, kasa się rozejdzie i taki bedzie finał. 

A są jakieś lepsze marki przyczepek? Tzn nie takie najtańsze noname? Takie powiedzmy w okolicach 3-3.5k za (w ostateczności) gola przyczepkę bez plandek, stelaży itd

daron polecam przyczepki syland producent w ceranowie dzisiaj z taką zrobiłem 190km w drodze powrotnej 600kg na pace prędkość do 80km ok powyżej trochę zaczynalo prowadzać może że nie za duży samochód szwagier ją już kilka lat tłucze a naprawdę dużo wozi zdjęcie mogę jutro przesłac mam ją jeszcze u siebie

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ursus932 napisał:

@camo no wiesz aktywność fizyczna to samo zdrowie 😁

potem żadna praca nie straszna. :)

Mam pytanko, czy 20 tyś za 30 od starszego pana w dobrym stanie (raczej mało wyeksploatowaną)  to przesada?

Edytowane przez camo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v