Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Coś dla prawdziwego fana marki.

Słuchaj mam na oku fendt 614sl... Problem jest że wałek tylko niby na 1000.... Dźwignia w kabinie wyjeta..... A ta na deklu ustawiona tak na dole nie do góry... Niby Niemiec tak zablokował na stałe.... Jak, myślisz walnięty tryb od 540 ?... I w jakiej pozycji są obroty na 1000....w zasadzie to tylko takie potrzebuje do rozrzutnika wannowego.... A i pompa paliwowa lekko przecieka  na tym sworzniu od gazu na tych gumkach.... Ona jest smarowana paliwem czy olejem bo przecieka paliwo... Ale chodzić chodzi dobrze i pali na dotyk... Trochę kopci jak zimny.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Który rok? Dzwignia wciśnięta do dołu to 540, po środku neutral, wyciągnięta to 1000. Sprawdż na liczniku obrotów jeżeli działa. Jak jest na stałe to łożysko pewnie zjedzone. Nie można tak trzymać cały czas bo łożyska się kręcą, musi być po środku. Jak zimny może trochę zadymić. Pompa smarowana paliwem. U mnie też ciekło ale jak robiłem kapitałke to pompiarz uszczelnił. Pompe wtryskową dosyć ciężko wytachać.

Wałek 540 czy 750?

Sprawdź w pierwszej kolejności czy nie ma wycieków płynu z pod głowic.
Opublikowano (edytowane)

https://m.olx.pl/oferta/fendt-614-ls-CID757-IDGmYUH.html?reason=hp|cf

Ten pacjent.... Wszystko tu git jak na te cenę.... Silnik i głowice suche.... Turba też jakoś nie słychać.... 

Bym go brał tylko ten wałek.... Są części i da się to zrobić....trza pewnie rozplawiac most od skrzyni? Ta dźwignią pod kabina na tym okrągłym deklu  jest zblokowana i nie można przestawić.... Niby jest na 1000 .... Licznika nie patrzyłem raczej nie działa.... Dekiel był odkręcany bo widać silikon 

Instrukcja w tym modelu mówi tylko o 540 /1000...

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Oj złe doświadczenia z bkt, było  lepiej dołożyć i kupić mitasa 

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Ten pacjent.... Wszystko tu git jak na te cenę.... Silnik i głowice suche.... Turba też jakoś nie słychać.... 

Bym go brał tylko ten wałek.... Są części i da się to zrobić....trza pewnie rozplawiac most od skrzyni? Ta dźwignią pod kabina na tym okrągłym deklu  jest zblokowana i nie można przestawić.... Niby jest na 1000 .... Licznika nie patrzyłem raczej nie działa.... Dekiel był odkręcany bo widać silikon 

Ten ma pompę rzędową więc smarowana olejem

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Który rok? Dzwignia wciśnięta do dołu to 540, po środku neutral, wyciągnięta to 1000. Sprawdż na liczniku obrotów jeżeli działa. Jak jest na stałe to łożysko pewnie zjedzone. Nie można tak trzymać cały czas bo łożyska się kręcą, musi być po środku. Jak zimny może trochę zadymić. Pompa smarowana paliwem. U mnie też ciekło ale jak robiłem kapitałke to pompiarz uszczelnił. Pompe wtryskową dosyć ciężko wytachać.

Wałek 540 czy 750?

Sprawdź w pierwszej kolejności czy nie ma wycieków płynu z pod głowic.

U mnie w 611 ls 82r jak jest dźwignią wyciągnięta to jest 540 a na wciśniętej 1000 obr.

Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

Omijaj takie szerokim łukiem.  Jeśli by to było tanie i proste w naprawie,  handlarz by to zrobił przed sprzedażą i była by igła. Zobaczył że nie warto tego robić obniżył cenę i szuka głupiego. 

• Like 1
Opublikowano

Mój jest sporo nowszy i Twoja wersja może być poprawna bo to będzie raczej ten sam wypust. Tak samo z pompą. Fendt niby klepał serie 600 od lat 70 do 93 ale co kilka lat była modernizacja. Ten z ogłoszenia jak na swój wiek wygląda dobrze ale swoje lata to on ma. Nie wiem czy warto pakować się w tak wiekową maszynę.

Opublikowano
ogarek napisał:

5 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Coś dla prawdziwego fana marki.

Słuchaj mam na oku fendt 614sl... Problem jest że wałek tylko niby na 1000.... Dźwignia w kabinie wyjeta..... A ta na deklu ustawiona tak na dole nie do góry... Niby Niemiec tak zablokował na stałe.... Jak, myślisz walnięty tryb od 540 ?... I w jakiej pozycji są obroty na 1000....w zasadzie to tylko takie potrzebuje do rozrzutnika wannowego.... A i pompa paliwowa lekko przecieka  na tym sworzniu od gazu na tych gumkach.... Ona jest smarowana paliwem czy olejem bo przecieka paliwo... Ale chodzić chodzi dobrze i pali na dotyk... Trochę kopci jak zimny.... 

taki bamber i stare graty ogląda 🤔🙉 co to na tym świecie zaczyna się wyprawiać

• Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, Ursus932 napisał:

Nie pokaże bo was takie ciągniki tu nie interesują 👍

No pokaż tego ulepa. Nikt nie będzie się śmiał.

Dwa lata wszyscy forumowicze ci albo pomagali albo kibicowali w poszukiwaniach a ty taki samolub jesteś. Nieładnie, nieładnie.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Partyzant85 napisał:

No pokaż tego ulepa. Nikt nie będzie się śmiał.

Dwa lata wszyscy forumowicze ci albo pomagali albo kibicowali w poszukiwaniach a ty taki samolub jesteś. Nieładnie, nieładnie.

Dla Ciebie ulep dla innego ciągnik, i nie dwa lata tylko rok w listopadzie czy grudniu będzie 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 godziny temu, ogarek napisał:

W tej kasie będziesz miał renate 145.14 i to z kilka lat młodsza. 

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

taki bamber i stare graty ogląda 🤔🙉 co to na tym świecie zaczyna się wyprawiać

Nowego kupiłem 10 lat temu więc tera czas na stare proste bez dupereli.... 😋Zafajda się gnojem elektryka i kaputen 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v