Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Miałem starą hassie dka 225 sprzedałem bo chciałem coś większego, kupiłem poznaniaka 3m z powiększoną skrzynią na przekładni olejowej i to była najgorsza decyzja w moim życiu. Nie popełniaj takiego błędu jak ja i nie kupuj tego szrotu za prawie 5 tysi. Za mniejszą cenę możesz kupić siewnik który sieje lepiej od konnego... 

Edytowane przez damianbor
Opublikowano
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Szukaj takiego mam takiego od nowości i polecam w skrzynie wchodzi 350 kg ziarna

https://www.olx.pl/oferta/siewnik-poznaniak-3m-duza-skrzynia-olejowa-przekladnia-CID757-IDDSRyD.html#17979ea979

Tylko że właśnie zależy nam na tym aby było 2.7 bo tyle nam wystarczy na 3 ha a do tego jest w oryginale (przynajmniej tak wygląda) mieliśmy taki sam od sąsiada i się nim sieje bardzo dobrze. 

Opublikowano

W tamtym roku oglądałem zestaw agregat agromasz i siewnik poznaniak 2,7m. To za siewnik chciał 3tys,kupiony był od jakiejś starej babci za chyba 2 tysiące,od nowości u niej i nie widać śladów zużycia bo mało sial u niej i nowego właściciela,czerwony kolor na olejowej skrzyni

Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No tak, mnożenie, dzielenie i obsługa wagi to już wyższa Szkoła jazdy 🤔🤪🤪🤪

A czy moja to wina że masz problem z opanowaniem tych funkcji .😩

A tak to te przekładnie miewają swoje chumory i jak byś nie ustawił to sieje raz za dużo a za chwilę za mało. 

Opublikowano
3 godziny temu, camo napisał:

Tylko że właśnie zależy nam na tym aby było 2.7 bo tyle nam wystarczy na 3 ha a do tego jest w oryginale (przynajmniej tak wygląda) mieliśmy taki sam od sąsiada i się nim sieje bardzo dobrze. 

Kolego na 3ha to kup sobie poznaniaka 2,70 ze zwykłą przekladnią  na stoisku.  Ja mam od nowości przerobiłem go na 3m i obsiewam nim 15ha zboża.  Jedyna wada to za mała skrzynia. 

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

A czy moja to wina że masz problem z opanowaniem tych funkcji .😩

Zauważ, panie, że to nie ja miałem problem z ustawieniem normy wysiewu a Ty 🤣

Ja tam ile żem wykręcił, tyle żem nasypał i tyle wysiał na zakładany areał 😏

Opublikowano
8 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Zauważ, panie, że to nie ja miałem problem z ustawieniem normy wysiewu a Ty 🤣

Ja tam ile żem wykręcił, tyle żem nasypał i tyle wysiał na zakładany areał 😏

Nie wykręcaj kota ogonem bo mi chodzi o to że przekładnie olejowe nie pracują równomiernie.

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

Pytanie - bloczki fundamentowe sprawdza się jako dociążenie do talerzowki? Czy moment się porusza?

Mogą być jednak lepiej "umocować"słupki betonowe.

Talerzówka nie chce wchodzić?

Opublikowano

Lepsze są krawężniki

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Nie wykręcaj kota ogonem bo mi chodzi o to że przekładnie olejowe nie pracują równomiernie.

Jak są sprawne, to pracują równomiernie. Jak jest problem z utrzymaniem normy, to pewnie już wyrobiona, do regeneracji. To są przekładnie na wzór zachodnich i sprawne pracują bdb.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mogą być jednak lepiej "umocować"słupki betonowe.

Talerzówka nie chce wchodzić?

Nie mam słupów żadnych z zbędnych. Srodek, gdzie dociska rama jest ok, ale im dalej na zewnątrz tym biedniej.

33 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak dobrze wykonane to się nie pokruszą.. 

To takie bloczki co ze 20lat leżały na kupce, teraz większość poszła na oborę, ale parę zostało. Czy dobrze wykonane? Nie znam się. Ale jak do tej pory służyły głównie za podstawki pod różne rzeczy i przez ten okres nic się nie pokruszyły.

9 minut temu, jahooo napisał:

Lepsze są krawężniki

Bloczki mam, krawężniki musiałbym kupić, a tani biznes to to nie jest.

5 minut temu, mf362 napisał:

Kowadło jakieś wrzucić na talerzowke , bloczki to pasem ściągnąć to nie będą się ruszać kruszyć . Jeden chyba 30kg waży .

A żeś wymyślił z tym kowadłem. Pod bloczki chciałem zrobić na ramkach korytka i dać w spod jakas gumę. 

Nie wiem ile waży, ale jak jednego dnia przewiozłem ponad 200szt z kupki na kupkę, to mój kręgosłup jakby mógł, to napewno kazałby mi się puknąć w głowę :)

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v