Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A takim bobcatem załaduje na tira, albo duża przyczepę? Nigdy nie patrzyłem na jaką wysokość takie małe ladowareczki poddnosza

Edit

Poerwszy z brzegu z z internetow ma wysokosc wysypu 2m z groszami trochę nędza

Opublikowano
Dnia 25.07.2020 o 08:50, daron64 napisał:

Właśnie o to chodzi, że u mnie ciężko z kimś do pomocy. A ciągnikiem da się zrobić konstrukcje w ten sposób, żeby na tylnim tuzie na ten metr wywiercilo? Wiem, że znajomy komuś już robił taki Świder kiedyś, tylko chyba sam swider był kupiony gotowy. No i przekładnie jakaś wolnoobrotowa trzebaby by poszukać. 

Ten znajomy co to za 5stow kupił, to ponoć samemu na spokojnie idzie a jak na coś trafi, to lekko szerpnie (tak, że trzeba mocno trzymać), ale ze ma jakieś sprzęgło przeciążeniowe i staje. Czy po prostu brakuje mocy?

Jesli chodzi o wiertnice z napedem z wom czy hydrauliki ciagnika to przejrzyj forum https://malytraktor.pl/forum/  jest tam sporo na ten temat.  Jedne z tanszych opcji to mosty z zuka badz suzuki samuraja.

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, daron64 napisał:

Powiedzcie jaki tur to takie jakościowe minimum? Do ciężkiej serii.

Pytam, bo planowałem z czasem stawiać silosy, ale tak łażę po podwórku i w sumie jedno pomieszczenie w oborze mogę na żniwa wygospodarować no i mam pustą oborę, w której wystarczyłoby, tak na dobrą sprawe, w szczycie zrobić brame i wyrównać wylewkę. Do tego jeszcze jedne budyneczek mam, teoche trzeba by podlatac, ale miałbym wtedy miejsce na całe zboże blisko asfaltu, a całość inwestycji wyszłaby mniej niż koszt silosów. 

No i, dobijajac do brzegu, można by było pomyśleć o turze żeby nie pożyczać cały czas. Tylko jaka marka/cena to minimum? Wujas jakiś czas temu do 914 kupował, to z osprzętem dał ~25tys z tego co mówił. U mnie wszystkiego mialby(podstawowych obowiązków) w sumie tylko zboże z 15ha, że 30rozrzutnikow obornika i parę ton nawozów, no i max 200balotow. Więc chyba nie za wiele, a co za tym idzie nie chciałbym wydawać milionow.

Mysle,ze takie cos mimo ze stare,powolne i niewielkim udzwigiem zda egzamin.  

hoflader.jpg

Opublikowano
daron64 napisał:

A takim bobcatem załaduje na tira, albo duża przyczepę? Nigdy nie patrzyłem na jaką wysokość takie małe ladowareczki poddnosza

Edit

pierwszym lepszym turem łudki (tira) nie załadujesz ładowacz do tego musi być konkret 80 za mała na taki o zasięgu 4m

Opublikowano

inter techa o tych dłuższych ramionach,plus ewentualnie najazdy lub mala rampka gdyby nie sięgnął. A jak będziesz miał ładowacz,to i wiśnie poobrywasz,i bez drabin gałęzie na polu poobcinasz,i będziesz miał o co drabinę postawić,i kamienie w szuflę pozbierasz,i od razu cyk na kamienicę,i drzewo pod ,, szopkę'' .............,i uwierz mi,już będzie praktycznie nie odpinany,bo zawsze coś ,a cyklop ,no słabiej na gospodarstwie to widzę,po prostu mniej uniwersalny i za d*p.    .

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Edit

Bobcat odpada na tira ladowac-sasiad operatorem jest i kiedys gadalem z nim na ten temat i mowil ze szkoda nerwow.Na 4 -oske plytka trzeba gimnastykowac.I 

Opublikowano

Choć w sumie pisałem, że tym na 914 na luzie laduje, a tak do końca nie jest. Tam podniesie i wysypie, ale już cofnąć, to lekko trzeba łyżkę wyprostować, także tak na styk jest. Jak będę sprzedawał w tym roku, to zmierzę jak wysokie są te przyczepy.

Opublikowano

Skoro został poruszony wątek ladowaczy to i ja dorzucę swoje pytanie. W jaki sposób dorobić samopoziomowanie ramki? Mam tura 3sekcyjnego na joysticku z silownikami dwustronnymi. Slyszalem niegdyś o poziomowaniu mechanicznym i hydraulicznym i chyba te drugie będzie łatwiejsze do zrobienia. Mielibyscie jakies podpowiedzi?

Opublikowano
9 godzin temu, hubertb napisał:

Ja tam bym doradzał zamiast robić przejściówki "średniowiecze-dwudziesty wiek". Wymienić gniazdo na ścianie i powoli zmieniać wtyki w maszynach. Ewentualnie dorobić gniazdo na ścianie. 

Właśnie doszedłem do wniosku, że mam jeden wtyk który mógłbym wyrzucić i wstawić plastikowe gniazdo,wtedy 16a takie jak we wtyku przy dmuchawie?

• AgroTeam
Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Choć w sumie pisałem, że tym na 914 na luzie laduje, a tak do końca nie jest. Tam podniesie i wysypie, ale już cofnąć, to lekko trzeba łyżkę wyprostować, także tak na styk jest. Jak będę sprzedawał w tym roku, to zmierzę jak wysokie są te przyczepy.

Kup taka ładowarkę i po temacie. W 20 tys spokojnie się zmiescisz

Opublikowano

Najlepsze są takie z dźwignią ale dość duże i nie wszędzie znajdziesz na nie miejsce. Jak już to kup sobie kilka i przerób węża na szybko złącz żeby zmieniać końcówki w miarę potrzeby. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v