Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nawet w C-330 ładowacz to bardzo przydatna rzecz - koło wymienić w przyczepie, nawozy rozładować/zasypać, wapno naładować na rozsiewacz, żmijkę podczepić, do siana czy słomy w rolkach niezastąpiony, ziemię podgarnąć, drewno w lesie załadować klocki jak potrzebne większe

zastosowań dużo

Opublikowano

Nie uwierzę za uja, mam dwuosiowy rozrzutnik czarna białostocka 4.5t to 5 min turem ładuję z czubem sytym. Chyba że mówimy o ładowaniu słomy zabarwionej odchodami zwierzęcymi.

Opublikowano
35 minut temu, jahooo napisał:

koło wymienić w przyczepie, nawozy rozładować/zasypać, wapno naładować na rozsiewacz, żmijkę podczepić, do siana czy słomy w rolkach niezastąpiony

Czyli u mnie do tego bezużyteczny😁 Nie no tak na serio powiem tak- pewnie by się mu jakieś zastosowanie znalazło jakby się uparł, tylko póki co nie ma potrzeby i szkoda ładować w niego pieniądze.

Senior jak mieli jeszcze krowy to ręczne ładowanie 4 rozrzutników jednoosiowych z płyty schodziło mu z rozwiezieniem od 6 rano do mniej więcej 16 z półgodzinną przerwą na obiad. Wywożone na kawałek bezpośrednio za płytą więc czas na dojazdy odchodził.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Kurła jak narzucisz 4 rozrzutnik sam za pół dnia to ja jestem ksiądz 🤣🤣

To ty chyba nigdy gnoju widłami nie ładował.  Ja 3,5t. W moim wieku ładuje 30min. 

Opublikowano (edytowane)

@stempos1980Dzięki zadowolona wracać nie chciała,  a i ja z małżonką na huśtawkę wsiadł ale pierwszy i ostatni raz. Teść miał zrobić zdjęcie zrobił karuzeli bo nas stracił z pola widzenia. 

IMG_20200611_152115.jpg

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

To ty chyba nigdy gnoju widłami nie ładował.  Ja 3,5t. W moim wieku ładuje 30min. 

Jakbym miał ładować widłami gnuj to już dawno bym popierdolił gospodarstwo, raz ładowałem z bratem pół rozrzutnika i powiedziałem że nigdy więcej.

Opublikowano

Ja płyty nie mam, płytę ma Senior, współwłaściciel sprzętu. Zboże daję na strych na dom, wysoko więc nic mi ten tur tam nie pomoże.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, stempos1980 napisał:

A ile macie ha?

Ja mam swojego i dzierżawy u wujka hektar prawie, Senior praktycznie drugie tyle, z tym, że  swojego mu zostało tylko 40a. Po żniwach zobaczymy czy będzie to swoje obrabiał jeszcze (w zasadzie to ja jemu) czy ja to od niego wezmę i dla siebie będę obsiewał bo resztę areału (dzierżawa) już odpuszcza. Wiek już nie ten i nie te siły.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
27 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jakbym miał ładować widłami gnuj to już dawno bym popierdolił gospodarstwo, raz ładowałem z bratem pół rozrzutnika i powiedziałem że nigdy więcej.

To ty albo jesteś nygus,  albo w dobrobycie urodzony.  Ja mam jedną taką obore że muszę z kojców widłami wywalić.  I wcale się tego nie wstydzę. 

• Like 4
Opublikowano

Najlepiej dla tego pana który poruszył temat kupić taki ładowacz do obornika, nazwy nie znam widziałem u paru chłopow. Połączenie linowego i cyklopa, no wszystko jak cyklop tylko zamiast siłowników mial liny i to przymocowane do stopy. Siedzialo się, obrót był. Kurde gdzieś chcieli za to 2,5k.

Opublikowano

Widziałem kiedyś coś podobnego, na silnik elektryczny to było, gdzieś mi na yt mignęło czy w ogłoszeniach. To by był fajny patent.

Opublikowano

Ale chcecie go na siłę uszczęśliwić do 4 rozrzutników gnoju. 

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

To ty albo jesteś nygus,  albo w dobrobycie urodzony.  Ja mam jedną taką obore że muszę z kojców widłami wywalić.  I wcale się tego nie wstydzę. 

Taaaaa w takim dobrobycie urodzony że zaczynałem od jednej świnki i 4 ha własności.  Też wywalałem gnój ręcznie od świń z kojcow ale tu była mowa o płycie i ładowaniu ubitego przegnitego obornika z kupy a to jest różnica.

Opublikowano
5 godzin temu, jedrus2020 napisał:

a propos tura. Mam obecnie na linkę przy 60. Wybieram obornik z kurnikow i trochę narusza ze po końcach zostaje. czy dolozenie krokodyla załatwili by sprawę ? I np. końcówki wybierać lyzko-rokodylem ?

mam tura na 330 i nie wyobrażam sobie pracy z obornikiem bez krokodyla , obornik od bydła , próbowałem samymi zębami to połowy nie weźmie tego co z krokodylem , z krokodylem tyle bierze że nie daje rady podnieść ani wyrwać 🙃 W galerii są dwa tury na linkę z 2 sekcją na zamykanie krokodyla

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Policz sobie najpierw co jest dla ciebie ważniejsze , ten tysiak czy kręgosłup?

dokładnie, dlatego teraz do ruska tura zakładam po to tylko żeby wysłodki wozić. lat nie ubywa ale zdrowia tak

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Kurła jak narzucisz 4 rozrzutnik sam za pół dnia to ja jestem ksiądz 🤣🤣

kiedy chcesz sie święcić??

co tydzien min 4 przyczepy z kojców ręcznie

3 godziny temu, 6465 napisał:

@stempos1980Dzięki zadowolona wracać nie chciała,  a i ja z małżonką na huśtawkę wsiadł ale pierwszy i ostatni raz. Teść miał zrobić zdjęcie zrobił karuzeli bo nas stracił z pola widzenia. 

IMG_20200611_152115.jpg

Gdzieś był?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v