Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Tak z ciekawości . Czym się różnią łożyska szybkoobrotowe od zwykłych ? Nawet nie wiedziałem że jest taki podział .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Padła mi kosa spalinowa 

Co polecacie w miarę przyzwoitych pieniądzach ? ;)

Teraz miałem z marketu jakąś ,,Hendy ,, czy jakoś tak nigdy więcej takich wynalazków

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

tylko nie zabij go młotkiem. 

Kamieniem lepiej ? 🤔

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie, trzeba wprasować lub pomyśleć i podgrzać. Jak zabijasz młotkiem to nawet timkena możesz za grube pieniądze uszkodzić. 

Może codziennie 10 łożysk nie wymieniam, ale ile ich tam się do tej pory wymieniało, zawsze je nabijalem, albo coś nabijalem na łożysko i nigdy nie zdarzyło się, żeby uszkodzić łożysko. 

Nie mówię, że robiłem dobrze, tylko zastanawiam się jak trzeba spieprzyć sprawę, żeby łożysko uszkodzić.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
16 minut temu, mf362 napisał:

Padła mi kosa spalinowa 

Co polecacie w miarę przyzwoitych pieniądzach ? ;)

Teraz miałem z marketu jakąś ,,Hendy ,, czy jakoś tak nigdy więcej takich wynalazków

wcześniej miałem a nawet mam jeszcze stigę tylko silnik padł już -mocy brak i bardzo trudno uruchomić już . Ale trochę lat pokosiła a miała co kosić . 

Z racji zużycia stigi trzeba było drugą kupić tylko większą i mieli w sklepie -tak dałem się nabrać kawasaki ale silnik tylko a tak to chińska kosa nawet nazwy nie pamiętam , ale że w stiga silnik padł nie przekładnia , to kupiłem tą Kawasaki jak tu w linku chwalą się że silnikiem , tylko krótko ją mam bo rok 

https://allegro.pl/oferta/duza-mocna-kosa-spalinowa-tj53-2-7km-kawasaki-8921539480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Narzędzia+ogrodnicze+oraz+nawozy+i+preparaty&gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9SzETA1p-pwsHqv6AeoeAk-GNx2JEsoH2zkO_W04AwRdBCMiC-k9-RoCIFMQAvD_BwE

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

lub pomyśleć i podgrzać.

Łożysko 🙆‍♂️:o???

Opublikowano

17 minut temu, daron64 napisał:

Może codziennie 10 łożysk nie wymieniam, ale ile ich tam się do tej pory wymieniało, zawsze je nabijalem, albo coś nabijalem na łożysko i nigdy nie zdarzyło się, żeby uszkodzić łożysko. 

Nie mówię, że robiłem dobrze, tylko zastanawiam się jak trzeba spieprzyć sprawę, żeby łożysko uszkodzić.

Wystarczy bic po odpowiedniej bieżni :o ostatnio widziałem jak jeden ekspert nabijal na oske po zewnętrznej bieżni i tak jak @hubertb pisze choćby timken to i tak nie wytrzyma...

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

ostatnio widziałem jak jeden ekspert nabijal na oske po zewnętrznej bieżni i tak jak @hubertb pisze choćby timken to i tak nie wytrzyma...

Za dzieciaka jak ojciec coś naprawiał, to takie rzeczy zawsze opowiadał - a bij tu, a nie bij nigdy tam, a to rób tak, a tamto tak - a żadnym mechanikiem nie był. Wtedy to mi się wydawało - wow, skąd on takie rzeczy wie. Potem, z wiekiem, niektóre sprawy wydawały się, że to przecież oczywiste, że to żadna wiedza tajemna. Po tym co piszesz widzę, że i dorosłych nie brakuje, którzy mogliby być w szoku, jak małe dziecko.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

wcześniej miałem a nawet mam jeszcze stigę tylko silnik padł już -mocy brak i bardzo trudno uruchomić już . Ale trochę lat pokosiła a miała co kosić . 

Z racji zużycia stigi trzeba było drugą kupić tylko większą i mieli w sklepie -tak dałem się nabrać kawasaki ale silnik tylko a tak to chińska kosa nawet nazwy nie pamiętam , ale że w stiga silnik padł nie przekładnia , to kupiłem tą Kawasaki jak tu w linku chwalą się że silnikiem , tylko krótko ją mam bo rok 

https://allegro.pl/oferta/duza-mocna-kosa-spalinowa-tj53-2-7km-kawasaki-8921539480?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Narzędzia+ogrodnicze+oraz+nawozy+i+preparaty&gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9SzETA1p-pwsHqv6AeoeAk-GNx2JEsoH2zkO_W04AwRdBCMiC-k9-RoCIFMQAvD_BwE

Długo wytrzymala ta Stiga? Mam kosiarkę z tej marki może i skusiłby się na kosę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v