Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

1 godzinę temu, daron64 napisał:

A jak niby te wmontowana pianiownce uzywac? Ten wezyk trzeba w zbiornik zanurzyc, czy jak? Pytanie moze glupie, ale to w sumie moja pierwsza wlasna myjka. A druga sprawa - u mnie na zwyklej lancy strumien jest tak jakby zwezony - zaokraglony. Nie idzie tego zmienic. W robocie mamy k5 premium, to tam na lancy jest szerszy i bardziej plaski.

za uchwytem jest miejsce na ich oryginalną butelkę z chemią wciskasz ją i regulujesz dozowanie pokrętłem i cała chemia przechodzi przez pompę co bardzo szybko kończy jej żywot lepiej tego nie używać a dokupić sobie zwykłą pianownice wtedy przez pompę przechodzi tylko czysta woda 

i jesli ktoś nie wie to na wejściu wody do myjki musi być wkręcony filtr 

Cytat

Edytowane przez szczypka
Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

Ktoś użytkuje Karcher K5 ? Jakieś opinie ??

Miałem k5.2012 wytrzymała 8 lat i sporo myła maszyn, oborę i teraz kupiłem znów k5 tylko fullcontrol. Do mycia maszyn wystarczająca dysza rotacyjna robi robotę no i cenowo jest ok. Myślałem kupić coś z HD ale wydać prawie 3 tyś na myjkę... trochę boli. A kupić używane... to można zaraz i wyrzucić.

Opublikowano

Tylko czekać, aż ktoś przylecii i spyta, czy ktosmzna tego handlarza i dlaczego taki tani

Szkoda mi swój numer pokazywać, tak bym napisal, poczytał co tam wymyśli żeby kasę wyciagnac. Czy zaliczka na transport, czy co tam

Opublikowano
Dnia 24.04.2020 o 21:53, Axd529 napisał:

A te Waryńskiego ktoś użytkuje? Mówiłem mu o tych tanich ale uparł się na coś lepszego żeby było na lata i najlepiej frezowany

Przy rotacyjnej rurowy ale trójkąt juz z 10 lat chodzi i nic się nie dzieje. 

20 godzin temu, jacek1296 napisał:

Podobna sytuacja: środek dnia droga gminna, ale dosyć ruchliwa. Fendt 9xx na bliźniaku z ciąganą talerzówką za***rdala całą szerokością drogi bez jakiegokolwiek zamiaru zjechania i przepuszczenia jadących z naprzeciwka. Wszyscy w popłochu na pobocze, ja zatrzymałem się na swoim pasie przy prawej krawędzi jezdni. Fendt zatrzymuje się gwałtownie pół metra przed moją maską, kierowca z ryjem na mnie, "że musi przejechać, że z przodu jechał pilot ( coś faktycznie jechało ) " itp. Zapytałem tylko nie wysiadając z samochodu, czy ma pozwolenie na przejazd gabarytem. Oczywiście nie miał i zaczął straszyć policją. Mówię: dzwoń i sprawdź w przepisach jak masz jeździć. Za mną sznurek się ustawił. Zadzwonił najpierw do szefa( duży kombinat ), pomarudził, pobluzgał i zjechał na bok. Od tej pory jeżdżą normalnie, tzn. zjeżdżją na bok i przepuszczają.

To idiota jakis byl o.o najgorzej jak sie nie jest pewnym ale sie kłóci :o

Opublikowano
11 godzin temu, szczypka napisał:

jesli ktoś nie wie to na wejściu wody do myjki musi być wkręcony filtr

Prawda, tylko że domowe myjki karchera taki filtr mają w standardzie. Przynajmniej miały około dziesięciu lat temu jak kupowałem swoją K4. Jest on wielkości palca wskazującego i umiejscowiony jest w króćcu do którego przykręca się złączkę na wąż. Oczywiście nie byłem tego świadomy i kupiłem dodatkowo ten nakręcany. Przez pewien czas miałem dwa dopóki nie zaczęły ograniczać przepływu - zanieczyściły się, zaszły kamieniem. Wtedy zauważyłem ten mały filterek i go usunąłem zostawiając tylko ten nakręcany - wiadomo, większy - lepszy.

Z ciekawostek powiem, że jak zużyła mi się głowica pompy to założyłem od K5. W oryginalnej, pomimo tego że miała być metalowa (oba króćce metalowe) to tłoczki pracowały w plastiku (kupiona w markecie) i właśnie ten plastik się zużył.

Generalnie myjka myje i tyle - lepsza taka niż żadna. Niestety, w gospodarstwie jest tak że praktycznie wszystkie elektronarzędzia zwykle pracują rzadko, ale jak już pracują to długo i ciężko. Dlatego powinny być jakości profesjonalnej. Niestety, nie każdy może sobie na to pozwolić...

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, mf362 napisał:

Ile na serwisie Husqvarny mogą wziąć za wymianę zębatki napędu łańcucha? Jakieś dobre sposoby bezpieczne na blokadę tłoka? 

Sznorówka w miejsce świecy i udar 

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, mf362 napisał:

Ile na serwisie Husqvarny mogą wziąć za wymianę zębatki napędu łańcucha? Jakieś dobre sposoby bezpieczne na blokadę tłoka? 

jak wymieniasz to szarpnij się na całość z wymiennym kółkiem
Kółko łańcucha marki Oregon 68210

• Like 1
Opublikowano

Pytanie ktoś poleci jakiej firmy nowy rozsiewacz do polonów warto kupić. Sieję zwykłym rozsiewaczem ale tak byłby 1 przjazd mniej traktorem a i punkty na dofinansowanie się jakieś złapie.

Opublikowano
20 godzin temu, 6465 napisał:

IMG_20190306_144151.jpg

Kup taką za 1000zl będziesz zadowolony 

Ciśnienie 200bar. Wydajność 1000l. 

HD 1000?

19 godzin temu, Bananek napisał:

A weź kup. po więcej chodzą.

.

Ok tysiaka spokojnie kupi

Opublikowano
5 godzin temu, mzk napisał:

Sznorówka w miejsce świecy i udar 

i jeszcze mała pomyłka kierunku obr. i wał korbowy do wymiany,bez przesady usługa(przy naj mniej u mnie) to 20zł więc samemu chyba nie ma co kombinować

5 godzin temu, hubertb napisał:

A tak bardziej profesjonalnie to blokada ze starego łańcucha i ogień. Sznurówka możesz sobie korbę pogiąć.

możesz to wyjaśnić jak łańcuchem zablokować wał korbowy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v