Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Zaczynam próbować coś RMG . do kupna to daleko , ale trzeba wiedzieć co by ewentualnie się chciało .

zobacz czy nie lepiej np 2m dysku i czy się zmieścisz w doborze, a z talexem nie maiłem doczynienia, na targach widziałem nie przekonuje mnie to

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Chciałem kupić jumby, ale kuzwa w okolicy używek nie ma, a nowe to po ~40zl netto za szt., to jak policzyłem na sam wjazd parę metrow od asfaltu, to musiałbym ze 4kola na same płyty.

na opolszczyźnie oddawali za darmo betonowe podkłady kolejowe ale pewnie transport sporo wyniesie chociaż posłabyś @soltys48 to byś się w fajnych pieniądzach zmieścił, jeszcze masz do wyboru, trelinkę, płyty z demobilu, u mnie widziałem nie dawno za darmo ktoś 5 szt oddać chciał za cenę wytargania tego z podwórka, i często są płyty chodnikowe, najczęściej na fb w groszowych sprawach, np 50gr za szt

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, igor10246 napisał:

, często są płyty chodnikowe, najczęściej na fb w groszowych sprawach, np 50gr za szt

Jeżeli chodzi o te kwadraciaki  5 cm chyba chodnikowe to musi być dobre  i równe podłoże.Często klawiszuja przy dużych obciążeniach.Odradzał bym na taki podjazd  pod np 20t

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano

Blisko niestety nic nie mam. Miał jakiś łepek 20pare jumbow, ale się spóźniłem. A tak to nic nie ma. Najbliżej to z 70km odemnie. Płyty drogowe używane potrafią sprzedawać po ponad 3stowy za sztukę. Nowe to w ogole cena abstrakcyjna. Nie mówię, że wyrób nie jest wart tych pieniędzy, ale dla takiego zwykłego zjadacza chleba, to jakby ktoś chciał więcej wylozyc. Myślałem jeszcze nad trylinka, bo to i sporo używanych się trafia i mozna by było zakup sobie podzielić, czyli finansowo łatwiej. No i transport łatwiej by było zorganizować. 

Opublikowano

Pamiętacie jak się pytałem czy warto dać za 11 ha 11tys dzierżawy za 6 klasę. Zaryzykowalem i na ofercie napisałem 12 tys. Raz się żyje. Co i tak jest dużo. Dzwoniłem w tygodniu i ktoś dał więcej. Myślę sobie kurde może o włos przegrałem. Wczoraj przeglądam wynik i ktoś dał prawie 20 tys. Stwierdzam że ludzie nie potrafią liczyć. I już mi nie żal że nie wgrałem. Popatrze co gościowi da taki świetny przychód na tym polu gdzie połowa kukurydzy w tym roku nie była koszona bo była bez ziarna. 

• Like 1
Opublikowano

To już musiał wygrać jakiś gość co ma łeb do gospodarki :ph34r:

Opublikowano

Ja też mało spawam Uchwyt, który był że spawarka, już kończy żywot. Zacząłem przeglądać na allegro jakie są - nawet nie wiedziałem że jest taki jak w drugim linku, no i się zastanawiam, który lepszy. Do tej pory spotykałem się tylko z takim jak z pierwszego linku.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Pafnucy napisał:

Zaczynam próbować coś RMG . do kupna to daleko , ale trzeba wiedzieć co by ewentualnie się chciało .

Jak na RMG to się nie pierdul tylko nieduże dyski Bierz

11 godzin temu, daron64 napisał:

A to by się zdziwił jakby mu ktoś ręce połamał za sto złotych 😆

Tam zaraz ręce..  

Będę na czasie blisko z Grzesiem to by zajechał

Edytowane przez soltys48
Jakaś zwiecha
Opublikowano
migacz napisał:

Pamiętacie jak się pytałem czy warto dać za 11 ha 11tys dzierżawy za 6 klasę. Zaryzykowalem i na ofercie napisałem 12 tys. Raz się żyje. Co i tak jest dużo. Dzwoniłem w tygodniu i ktoś dał więcej. Myślę sobie kurde może o włos przegrałem. Wczoraj przeglądam wynik i ktoś dał prawie 20 tys. Stwierdzam że ludzie nie potrafią liczyć. I już mi nie żal że nie wgrałem. Popatrze co gościowi da taki świetny przychód na tym polu gdzie połowa kukurydzy w tym roku nie była koszona bo była bez ziarna. 

pewnie kasę pierze, bo normalny ktoś kto umie liczyć w życiu tyle nie da

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

Tak na chłopski rozum, to wygodniejszy powinien być ten "zwykły" - cyk przycisnal i elektroda założona, albo zdjęta.

Ciekawe jak po kilku paczkach elektrod ten uchwyt bedzie się obracal... jak sie konkretnie nagrzeje.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Bez kombinacji, ten pierwszy. 

36 minut temu, robi57362 napisał:

a w tym drugim jak śruba sie dokreca?

Łapiesz za czarne, żółtym krecisz 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ja mało spawam ale po mojemu to ten pierwszy typ jest wygodniejszy ale najlepiej jak byś się spytał naszego szpeca od przyczep czyli @bratrolnika

g... tam a nie się znam, ten co dali trzy lata temu ze spawarką to mam do tej pory, już zdziadział, ale działa

w sumie to mam jeszcze drugi nowy, bo jak spawarka pojechała na serwis i w końcu przysłali nową to razem z kompletem kabli, a stare kable mi zostały

Opublikowano

Griga lub ktoś słyszał może o opryskiwaczach elho są do tego części? bo w jednym miejscu ma 700 litrów 10 metrów belka za 1500zl trochę wąski ale mi by starczał tylko firma nietypowa chyba fińska

Opublikowano

Teraz bazary nie działają,ale wcześniej jechałem na hałdę z towarem za 5zł,i kupując ze 3 sztuki  500 A, za 15 zeta ,jesteś ,,ustawiony'' na kilka lat😉,i na pewno nie wydam 80 zł na uchwyt z nalepką lepszej firmy😐

Opublikowano

A taki uj. Nie wiem czy z 4 paczki elektrod wyspawalem i uchwyt już ledwo zipie. Rozgieldany, musiałem pod sprężynę podkładkę dawać. Płytka, która trzyma elektrodę zrobiła się półokrągła, nie trzyma elektrody dobrze, w uchwycie masowym taśma łącząca "szczypce" się przetarła. 

Mowa o magnum snake

Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

To już musiał wygrać jakiś gość co ma łeb do gospodarki :ph34r:

Albo co ma za dużo pieniędzy i nie wie co z nimi robić.

Koło mnie co facet chciał 100tys. za 3,62ha w tym roku sam obsiał owsem ale siewnika nawet nie podnosił na uwrociach tylko koła zataczał. Obok dzierżawił ponad 1,5ha to już w tym roku nie obsiał tego. Czyli czekam na drugi rok jak się uspokoi trochę sytuacja z wirusem i wtedy będę atakował całość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v