Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ursus932 napisał:

Muszę zobaczyć bo miałem coś takiego 

Ta najlepiej od razu z workiem pieniędzy do Pana ceudownego handlarza , nie oglądać za wiele tylko płacić i zbierać 😏 A Pan się cieszy bo zarobił na frajerze .

Po drugie był czas nie kupiłem , nie sztuka nawalić pieniędzy za zetora  ,teraz nie mam czasu A to że koledzy wrzucają linki to co mam im zabronić?

dokładnie tak jak piszesz  i kop w dupe na dowidzenia

Edytowane przez szmergiel
lit
Opublikowano (edytowane)

Żadna bajeczka. Zapytałem z ciekawości. Udzielić rękojmi lub naprawić to co miało być w pełni sprawne, a jednak jakimś cudem nie jest to twój psi obowiązek (nie pamiętam w tej chwili przez jaki okres czasu), więc nie wiem po co glosisz swoje herezje. Nie chce tu nazwiskami rzucać, ale zdecydowana większość sprzedawców w okolicy jak coś się popsuje przez 3 miesiące od zakupu naprawia to na własny koszt, bez zbędnej gadki, znam sprawę z autopsji. Więc ludzie masz rację są bardzo głupi bo nie znają swoich praw. 👍

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Żadna bajeczka. Zapytałem z ciekawości. Udzielić rękojmi lub naprawić to co miało być w pełni sprawne, a jednak jakimś cudem nie jest to twój psi obowiązek (nie pamiętam w tej chwili przez jaki okres czasu), więc nie wiem po co glosisz swoje herezje. Nie chce tu nazwiskami rzucać, ale zdecydowana większość sprzedawców w okolicy jak coś się popsuje przez 3 miesiące od zakupu naprawia to na własny koszt, bez zbędnej gadki, znam sprawę z autopsji. Więc ludzie masz rację są bardzo głupi bo nie znają swoich praw. 👍

Śmiechem żartem, niektórzy handlarze rzekomo dają gwarancję, aczkolwiek jakoś w to nie wierzę. 

Kiedyś jak sprzedawałem swojego zetora, przyjechał jakiś koleś i zaczął wymyślać np, że olej w skrzyni za czysty. I chciał gwarancję ode mnie na rok bodajże (że jak coś się zepsuje przez ten czas, to na swój koszt naprawię) 😂 wyśmiałem typa i wygoniłem z podwórka 

Opublikowano
5 godzin temu, stempos1980 napisał:

@Ursus932 nie miałem nic złego na myśli.Się ciesz że żyje Tata.Ja niestety nie mam już taty wśród żywych.

@bratrolnika wyszłedłeś za filara?nie boisz się?

Przecież nic nie 'mówie 😏

Opublikowano
9 godzin temu, wlamaj1 napisał:

U mnie się sprawdziło to: https://allegro.pl/oferta/trutka-na-myszy-szczury-gryzonie-ratimor-5-kg-6742546523

Wykładałem do nory dopóki szczury to zjadały - śladów ich bytności na razie nie widać. Na myszy też zadziałało dobrze - po zastosowaniu zniknął zapach myszy w garażu gdzie trzymam zboże...

Tez to stosuje, mam stacje deratyzacyjne bo mialem malego psa który sie nazarl i tez zdechl wiec trzeba uważać. 

6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Pany nie walą się komuś po garażu taki przełącznik jak na fotce?

IMG_20200327_114446.jpg

Pojechał na złom ze starą kolumną od 4011...

Opublikowano
55 minut temu, sladan napisał:

Śmiechem żartem, niektórzy handlarze rzekomo dają gwarancję, aczkolwiek jakoś w to nie wierzę. 

Kiedyś jak sprzedawałem swojego zetora, przyjechał jakiś koleś i zaczął wymyślać np, że olej w skrzyni za czysty. I chciał gwarancję ode mnie na rok bodajże (że jak coś się zepsuje przez ten czas, to na swój koszt naprawię) 😂 wyśmiałem typa i wygoniłem z podwórka 

Ja się przekonałem, co prawda nie na ciągniku, ale gwarancję rozruchową chłop dał, i zrobił tak jak powiedział.

Na rok to nie. Każdy kto prowadzi taki biznes ma obowiązek udzielić ci gwarancji tzw rozruchowej, bądź rękojmi. Nikt łaski nie robi. Nie wiem jak to się ma do osób, które nie handlują, tylko od tak sobie sprzedają ciągnik bo chcą nowszy czy większy.

2 godziny temu, slawek74 napisał:

czyli te co sprzedajesz to3 max 5 lat?🤔😀

NOWE :D

Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

Powiem ci że u ciebie będzie chulał bo u mnie nie zabardzo bo ja nie posiadam kabiny i wyrazie deszczu może go szlak trafić

• Like 1
Opublikowano

szmergiel moim zdaniem lepiej jakbyś tak nie plakowal i czyścil tych traktorów. przy takim przebiegu lepiej zostawić tak jak stoi, niech każdy widzi jaki jest faktyczny stan. osobiście np jak widzę takie wypicowane ciągniki czy jeszcze gorzej samochody to nawet ich nie oglądam. takie moje zdanie, chyba że rynek woli takie blyskotki oglądać i kupować oczami a nie rozumem i zdrowym rozsądkiem..

Opublikowano
42 minuty temu, mano napisał:

Ale ten mój prawie 4 razy tanszy

Co do gwarancji: w Łodzi był (A może jeszcze jest) gość który sprzedawał auta z niemieckiej poczty, i 8 lat temu na vw t4 dawał rok gwarancji na wszystko, na renault trafic już tylko 3 miesiące.

Tyle że u niego pojazd kosztował 150% ceny rynkowej, ale fakt że miał czy pakiet startowy zrobiony, z zewnątrz i w środku jak nowy, naprawde jak z salonu.

Opublikowano

Nie wiem jak z traktorami, ale samochodów nie wypicowanych ludzie nie chcą kupować.

18 minut temu, Firewall88899 napisał:

szmergiel moim zdaniem lepiej jakbyś tak nie plakowal i czyścil tych traktorów. przy takim przebiegu lepiej zostawić tak jak stoi, niech każdy widzi jaki jest faktyczny stan. osobiście np jak widzę takie wypicowane ciągniki czy jeszcze gorzej samochody to nawet ich nie oglądam. takie moje zdanie, chyba że rynek woli takie blyskotki oglądać i kupować oczami a nie rozumem i zdrowym rozsądkiem..

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Nie wiem jak z traktorami, ale samochodów nie wypicowanych ludzie nie chcą kupować.

powiem więcej: ostatni raz, kiedy moje auta były naprawdę czyste to moment zaraz po kupnie. 😉

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano

To zrób tak kupuj auto za 10 tys tyle też wpisz na umowie, jeździsz dwa tygodnie i grzecznie odwozisz informując o jakiejś wadzie ukrytej która ci spać nie daję. Oświadczenie o twoich "dobrych zamiarach" spisz na kartce. Samochód oddaj ze stanem baku zgodnym z umowy a jeśli nie było zaznaczone to z minimum. Nie zrób dużo km tak 2 tys to góra. W ciągnikach ta sama zasada. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

powiem więcej: ostatni raz moje auta były naprawdę czyste to moment zaraz po kupnie. 😉

Nie wiem czy pamiętasz ale mam taką samą Zafirę jak Ty, nawet kolor identyczny. Ostatnio dałem ją do czyszczenia. Gość zjechał z USA i czyści samochody. Mój samochód picował 5 dni, każdy element, każdy detal wyczyszczony, jak zobaczyłem efekt końcowy to byłem w ciężkim szoku, szkoda było brać samochód do jazdy

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertb napisał:

To zrób tak kupuj auto za 10 tys tyle też wpisz na umowie, jeździsz dwa tygodnie i grzecznie odwozisz informując o jakiejś wadzie ukrytej która ci spać nie daję. Oświadczenie o twoich "dobrych zamiarach" spisz na kartce. Samochód oddaj ze stanem baku zgodnym z umowy a jeśli nie było zaznaczone to z minimum. Nie zrób dużo km tak 2 tys to góra. W ciągnikach ta sama zasada. 

Z traktorami tak samo po trzech miesiącach oddajedz. Cztery podejścia i rok obleci

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Nie wiem czy pamiętasz ale mam taką samą Zafirę jak Ty, nawet kolor identyczny. Ostatnio dałem ją do czyszczenia. Gość zjechał z USA i czyści samochody. Mój samochód picował 5 dni, każdy element, każdy detal wyczyszczony, jak zobaczyłem efekt końcowy to byłem w ciężkim szoku, szkoda było brać samochód do jazdy

Turana opierdzieliłem dimerem w środku- to handlarz był zdziwiony że tak czyste wnętrze - wzioł z podwórka

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v