Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
KlimekPL napisał:

U nas nawet targowisko burmistrz zamknął. Chłopi se poradzili tak, że teraz na parkingu pod targowiskiem handlują i w sumie wszystko się odbywa tak samo :P 

trochę ten handel nierozważny policjia powinna pogonić

stempos1980 napisał:

Ten pierwszy to po tuningu?🤔😉 jak ludzie lubią dodawać to ma 63km czy coś w tej mocy a 10km to jest już różnica

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

U @extrabyka@extrabyka zasięgu na podwórku nie ma, a dwie wsie dalej dostajesz SMS że witaj na Białorusi

Mam tą pierwszą, u mnie daje radę, wiercę dziury 40mm w blasze 15mm

Tak samo i u nas, na największym targowisku na Mazowszu

A idz w cholerę :D

Ta wiertarka jest jakoś mocowana do stolu? Bede teraz zalewal w posadzce  dwuteownik zeby imadło bylo stabilne to może i taka wiertarka by zagoscila 🤔

Edit: dobra już sie obudzilem i lepiej widze :D

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dzięki. No taki by pasował ,tylko aż ciężko uwierzyć czy to oryginalny przebieg 😏. Tak strasznie daleko to nie jest ,po 934 też miałem jechać na podkarpacie tylko gość wcześniej sprzedał , teraz gorszym problemem na wyjazd jest epidemia

pompa wody padła po takiej ilości mtg ?

Opublikowano

Pompa wody padnie nawet gdy ciągnik zbyt długo stoi nieużywany. Szlag trafia łożysko a potem szybko dochodzi do rozszczelnienia. Dawniej się je regenerowało ale kto dziś by się w takie rzeczy bawił. 

Opublikowano
13 godzin temu, kolo11 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/zetor-4340-CID757-IDE9IeU.html

@Ursus932 Sprzęt idealny dla ciebie i raczej spełniający wymagania.

Szkoda tylko że tak daleko. 

Tylko trochę chyba moc to sobie zawyżyli.

12 godzin temu, 6465 napisał:

Nie gadaj nie jest tam tak źle wczoraj byłem w Braniewie.  A nawet kawałek za w kierunku granicy i psy takie same jak u nas d*pami nie szczekają ☺, a poza tym kogoś tam potrącił samochód i droga na Gronowo  była zamknięta. 

Czy ktoś napisał Braniewo? :)

12 godzin temu, szymon09875 napisał:

Byłem u faceta gdzie praktycznie za plotem byla juz Rosja, nic fajnego, zasięgu brak a patrole mowil ze co chwile dupe zawracaja :o

Jak zasięgu brak? Mts, beeline do wyboru do koloru :)

12 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

na szczęście mnie ruski zasięg nie łapie,a straż graniczna ma inne trasy ,więc rzadko  się pojawia w mojej okolicy.

A można wiedzieć, gdzie dokładniej mieszkasz? 

Opublikowano (edytowane)

Na warsztatach w latach 90 posadzka była z drewna można było sobie nogi połamać, a stoły i tak stały na wibroizolatorach. Stoły miały zwykle 2,5m długości i ponad metr szerokości nie potrzebowały nawet obciążenia a były stabilne, blat wykonany był z grubej podwójnej sklejki okutej blachą. Pamiętam do dziś zapach ukiśniętego mineralnego chłodziwa i ten wszechobecny syf na tej drewnianej posadzce. Dziś to jest wprost nie do pomyślenia. 

Co do mocy to ma coś koło 60KM jest to następca 6211/45 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Pytanie - można dostać jakieś mocowanie, żeby na ramę od grudziądzkiego kultywatora założyć wąskie zeby. Tzn w grudziądzkim rama jest "pod kątem" a jak patrzę to wszystkie mocowania wąskich zębów są na belki "na płasko". 

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Trzeba dorabiać bo takich mocowań podwójnych chyba się nie kupi jak były stosowane

Przecież były kultywatory UG na wąskich łapkach

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Pytanie - można dostać jakieś mocowanie, żeby na ramę od grudziądzkiego kultywatora założyć wąskie zeby. Tzn w grudziądzkim rama jest "pod kątem" a jak patrzę to wszystkie mocowania wąskich zębów są na belki "na płasko". 

W szerokich grudziądzkich też jest na płasko.Akurat wczoraj przy tym gracie dłubałem.Mocowanie z szerokiego pasuje do wąskiego tylko te kliny mocujące trzeba poprawić wspawując kawałek pręta w środek żeby się nie rozłaziły i nie zsuwały z wąskiego mocowania.

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

W szerokich grudziądzkich też jest na płasko.Akurat wczoraj przy tym gracie dłubałem.Mocowanie z szerokiego pasuje do wąskiego tylko te kliny mocujące trzeba poprawić wspawując kawałek pręta w środek żeby się nie rozłaziły i nie zsuwały z wąskiego mocowania.

7 minut temu, daron64 napisał:

@rocknrollnik1

Jeśli odległość 30km(w stronę baroszyc-gorowa) można określić "w okolicach" :)

Czyli gdzieś koło Lelkowa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v