Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, postawił sprawe jasno, a nie dawał robić z siebie parobka. A co to za żona jak męża nie wspiera tylko na tatusia patrzy??? Niech sobie ryją w tych hektarach oboje, prace jakąkolwiek na już zawsze sie znajdzie.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

7011 to już nie jest zły ciągnik patrząc na naszego wyjucha 😁

W porównaniu do 60tki, to napewno o klasę lepszy ciągnik. Jak czasem jeździłem sąsiada, czy wujka 60tka z kabiną to porażka straszliwą w porównaniu do zetorka

33 minuty temu, Belaruss820 napisał:

No tu też jest 4011 na360 zrobiona z papierem jak w kołku jeździła ale nie jest teraz zarejestrowana,przeglądu brak,światło.to może jakieś się znajdzie bo jak skrzynie robiliśmy to w kanałach też grzebalismy. Ciągnik do wszystkiego,w żniwa przyczepy ciąga z pola,belarka kosiarka i jeszcze orzeszek zamiast normalnej kabiny. To nic że się grzeje przy belarce ale przecież to najlepszy ciągnik. Rzygac mi się chce na ten ciągnik,pod dachem musi stać nawet jak ma być na drugi dzień wyciągany to ja samochód 5 lat pod chmurką trzymam a ciągniki muszą pod dachem.stac. No i te przyda się,dziurawy śrutownik,stary opryskiwacz, rozwalona wialnia,drugi wóz,sieczkarnia,4 skiba do pługa,burty z dwóch rozrzutników,dmuchawa do siana, wszystko na obore wrzucone,a chce jeszcze esa bo w stodole przeszkadza a tam nie będzie

Ojca kolega miał takiego Zetora od nowości na gospo,ale jak silnik padł to za stodole w krzaki i stał kupę lat,jego brat go później zabrał i zrobił to jeszcze coś pracował,ale pobrali Valtry dojcze to na co taki mały. Ale tato opowiadał jak 4 przyczepy buraków ciągał,miał moc i to pod górę dawał radę

Ja go raczej napewno nie sprzedam. Nie mam potrzeby finansowej takiej, no i sentyment. 

A co do przydasi to ciężka sprawa. Widze po sobie. Wiem, że no coś leży w garażu no od kiedy ja tylko pamiętam i ani razu się do niczego nie przydało. Mógłbym śmiało wywalić na złom, ale nieeeee, bo może w końcu po 40latach leżenia przyjdzie ten dzień, że raz zostanie użyte :)

Opublikowano
daron64 napisał:

A co do przydasi to ciężka sprawa. Widze po sobie. Wiem, że no coś leży w garażu no od kiedy ja tylko pamiętam i ani razu się do niczego nie przydało. Mógłbym śmiało wywalić na złom, ale nieeeee, bo może w końcu po 40latach leżenia przyjdzie ten dzień, że raz zostanie użyte 

A czasem bywa i tak, że po tych 40 latach wkońcu wypieprzy się to na złom a za jakiś tydzień przychodzi taka sytuacja i kurła tera to by się przydało 😀

• Like 1
Opublikowano

Kosiarka rotacyjna spawana była już dwa czy trzy razy tu w połowie bo na łące się rozpadała. Kiedyś tekst do mnie gdzie jest cybant co był zrobiony do kosiarki jak się rozpadnie żeby ją skręcić. Bo leżał w kącie gdzie zrobiłem porządek bo patrzeć się na to nie dało, ja tam tego nie widziałem jak złom wyrzucałem,ale pretensja była.ze ja się tego pozbyłem bo to bardzo ważna rzecz była. I trzeba było wkońcu normalnie naprawić,wspawac kawał blachy,wstawić tuleje ale wcześniej nie trzeba było bo przecież cybant załatwiał sprawę

Opublikowano
10 godzin temu, wojtal24 napisał:

to mozna na kolach przejechac

Teoretycznie można, ale nie warto. Ciągnik po generalnym remoncie(cały), a A1 nie pojadę. 

11 godzin temu, wojtal24 napisał:

to mozna na kolach przejechac

Teoretycznie można, ale nie warto. Ciągnik po generalnym remoncie(cały), a A1 nie pojadę. 

Opublikowano

To już Ty zaproponuj stawkę. Ja mogę się zgodzić lub nie. Ciągnik jak wcześniej wspomniałem po generalce. 

Opublikowano
12 godzin temu, szymon09875 napisał:

To jest zawsze loteria w używanym sprzęcie. A z drugiej strony remont skrzyni w takim ursusie to też nie są jakieś holendarne kwoty. 

Tym bardziej że z tego co kojarzę to sam chyba ogarniasz mechanike.

Pewnie że się zrobi, najgorzej tylko wyciągnąć taką skrzynie a później to z górki 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

za to Ty masz zero luzu 😀

Kiedy trzeba to mam 😉

Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Bo on ma sipmę więc nie wolno drwić z sipmy, najlepsza prasa na świecie 

Nie najlepsza, kuźwa zawsze co sobie odpowiesz 🤦‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Dlatego się powstrzymałem. Syn tylko chciał zostać dłużej bo miał się z kim bawić to mówię, jak wysprzedany wszystko z obory to będziemy mogli dłużej zostawać. Czekałem na reakcję ale nic się nie odezwał,tak samo powiedziałem że można sprzedać dwa i kupić jeden duży też nic nie mowil. On by chciał tylko dokupować ciągniki....ale po co?

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Bo lubi gromadzić a sprzedać to poco bo jak to się mówi " Przyda się"

A ja jestem podobnego zdania jak kolega @Agrest  że ciągnikow nigdy za dużo 

Opublikowano

To ja zapytam - jest tu ktoś z lawetą spod Łukowa/Kocka lub okolic żeby przytachać Fortschritta w okolice Krasnegostawu (140km) ? Ciągnik waży prawie 6t więc auto z przyczepką odpada :D

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

To ja zapytam - jest tu ktoś z lawetą spod Łukowa/Kocka lub okolic żeby przytachać Fortschritta w okolice Krasnegostawu (140km) ? Ciągnik waży prawie 6t więc auto z przyczepką odpada :D

Na sprintera da radę to wrzucić????😋 

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Nie masz tam u siebie kogos kto by pojechal czy cenią jak zyd za babke?

@pafnucy kogos moze ma to jego dzielnica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v