Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

napisałeś że koło, no to się zdziwiłem.

dobra. nie chce mi się bawić.

około powinieneś napisać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

czemu za dwa lata 🤔 dzisiaj rzucaj będzie luźniej 😉 a my za dwa lata może będziemy się śmieli z Ciebie jak będziesz od nowa szukał ciągnika i ruszał od zera😉😁

może wysokość 🤔

Nie wiem czy za dwa , może trzy , a może będzie tak super że się dalej będzie pchać ten wózek, mi wystrcza mały, żeby 60 miała choć odrobinę lepiej w kabinie, ciszej i kilka koni więcej to bym narazie nic nie szukał 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ta cena przy zakupie chyba ponad 1000szt, ponadto za najmniejsze

Sąsiad za 20 zapłacił 5.5 zł. Ja biarą na allegro ze smartem wyszedłem 5. 

Tak jak w opisie, 600 kg, jak worek mocznika. Z reguły nie polecam czegoś z czym nie miałem styczności. A szukałeś niskich workow. 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

jak masz usługę to się nie opłaca, jak liczyłem z ojcem to w moim przypadku prasa by się opłacała dopiero przy 50 ha łąk 

Jeśli przykładowo za sezon płacę 2000 zł A kupię taką do 10 tyś ( te z linku jeszcze mniej) to już po 4 latach wychodzę na czysto. Po za tym jestem niezależny i koszę wtedy kiedy mi pasuje i i ile chcę, a tak muszę wszystko na raz, bo nikt nie będzie przyjeżdżał co chwile do małych kawałków. A że z czasem jestem ograniczony, bo pracuję na etacie to mam mało czasu na przewracanie siana, a tym bardziej 2 razy dziennie. Także uważam że taka prasa na sznurek w zupełności by mi wystarczyła. A koszty eksploatacyjne są wszędzie więc tego już nie liczę. 

Opublikowano

Jak płacisz 2000 za usługę a prasą kosztuje 10tys.  To żeby ci się na czysto zwróciła to musisz nią z 10lat prasować tylko u siebie. Dolicz  koszty paliwa, eksploatacji ciągnika, sznurek i koszty napraw prasy. Bo nie wierzę że złomek do 10tys.  Będzie bezawaryjny. 

@stempos1980 nie rozmyśliłeś się?  Dzwonić i targować? 

• Like 2
Opublikowano

Dolicz jeszcze, ze swoim sprzętem robisz wtedy, kiedy potrzebujesz, złapiesz przed deszczem i w czas, a usługodawca przyjedzie wtedy, kiedy jemu pasuje i jakość zbiorów często znikoma i trzeba się z tym pogodzić. Co ci z tańszego, g... siana ?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Morion napisał:

Jeśli przykładowo za sezon płacę 2000 zł A kupię taką do 10 tyś ( te z linku jeszcze mniej) to już po 4 latach wychodzę na czysto. Po za tym jestem niezależny i koszę wtedy kiedy mi pasuje i i ile chcę, a tak muszę wszystko na raz, bo nikt nie będzie przyjeżdżał co chwile do małych kawałków. A że z czasem jestem ograniczony, bo pracuję na etacie to mam mało czasu na przewracanie siana, a tym bardziej 2 razy dziennie. Także uważam że taka prasa na sznurek w zupełności by mi wystarczyła. A koszty eksploatacyjne są wszędzie więc tego już nie liczę. 

ja pisałem, mam tyle pras w okolicy że zawsze się znajdzie, a takiej prasy za 10 tys to się kupuje fajną kosiarkę a nie prasę rolującą, i ja patrzę też na wygląd bala, jaki jest ciężki itp, co mi z tego jak po 5 latach zwróci mi się sam zakup, a koszty utrzymania już nie i zamiast np 300 bali porządnych będę miał 500 gorszych, patrz ile to miejsca i zwożenia więcej 

Opublikowano
15 minut temu, Morion napisał:

znajomy ma metalfacha z tych pierwszych za 9

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Dolicz jeszcze, ze swoim sprzętem robisz wtedy, kiedy potrzebujesz, złapiesz przed deszczem i w czas, a usługodawca przyjedzie wtedy, kiedy jemu pasuje i jakość zbiorów często znikoma i trzeba się z tym pogodzić. Co ci z tańszego, g... siana ?

12 minut temu, Ursus932 napisał:

@Morionkolego jeśli chcesz wydać koło 10, to szukaj takiej czerwonej sipmy, szczerze polecam jak na małe gospodarstwo 👍 i jest sporo na olx 

https://m.olx.pl/oferta/prasa-zwijajaca-sipma-z-279-1-CID757-IDH5Pzy.html?reason=

Niezależność równa się wolność 👍, a nie lazic po farmerach i czapkę zdejmować żeby łaskawie przyjechał zrobić 

Kuźwa gdzie wy mieszkacie?  W Rumunii?  Ja mam co najmniej 3 znajomych chłopaków którzy na tel.  W ciągu 24godzin przyjeżdżają i prasują. A jak robię sianokiszonkę to dzwonię i pytam kiedy zrobi,  umawiam się np. Za 3 dni i kosze.  Wpada swoim sprzętem prasa,owijarka i ciągnik z turem i robi na gotowo 50zl/szt.

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Kuźwa gdzie wy mieszkacie?  W Rumunii?  Ja mam co najmniej 3 znajomych chłopaków którzy na tel.  W ciągu 24godzin przyjeżdżają i prasują. A jak robię sianokiszonkę to dzwonię i pytam kiedy zrobi,  umawiam się np. Za 3 dni i kosze.  Wpada swoim sprzętem prasa,owijarka i ciągnik z turem i robi na gotowo 50zl/szt.

U nas każdy ma swoje bydło, to i siano jak pogoda robią swoje, jak nie było swojej to ile ojciec się na wk***iał 🙆‍♂️ mówisz 50 zł , to jak robię 300 kiszony ,wychodzi 15 koła a gdzie słoma 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v