Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

napisałeś że koło, no to się zdziwiłem.

dobra. nie chce mi się bawić.

około powinieneś napisać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

czemu za dwa lata 🤔 dzisiaj rzucaj będzie luźniej 😉 a my za dwa lata może będziemy się śmieli z Ciebie jak będziesz od nowa szukał ciągnika i ruszał od zera😉😁

może wysokość 🤔

Nie wiem czy za dwa , może trzy , a może będzie tak super że się dalej będzie pchać ten wózek, mi wystrcza mały, żeby 60 miała choć odrobinę lepiej w kabinie, ciszej i kilka koni więcej to bym narazie nic nie szukał 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Ta cena przy zakupie chyba ponad 1000szt, ponadto za najmniejsze

Sąsiad za 20 zapłacił 5.5 zł. Ja biarą na allegro ze smartem wyszedłem 5. 

Tak jak w opisie, 600 kg, jak worek mocznika. Z reguły nie polecam czegoś z czym nie miałem styczności. A szukałeś niskich workow. 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

jak masz usługę to się nie opłaca, jak liczyłem z ojcem to w moim przypadku prasa by się opłacała dopiero przy 50 ha łąk 

Jeśli przykładowo za sezon płacę 2000 zł A kupię taką do 10 tyś ( te z linku jeszcze mniej) to już po 4 latach wychodzę na czysto. Po za tym jestem niezależny i koszę wtedy kiedy mi pasuje i i ile chcę, a tak muszę wszystko na raz, bo nikt nie będzie przyjeżdżał co chwile do małych kawałków. A że z czasem jestem ograniczony, bo pracuję na etacie to mam mało czasu na przewracanie siana, a tym bardziej 2 razy dziennie. Także uważam że taka prasa na sznurek w zupełności by mi wystarczyła. A koszty eksploatacyjne są wszędzie więc tego już nie liczę. 

Opublikowano

Jak płacisz 2000 za usługę a prasą kosztuje 10tys.  To żeby ci się na czysto zwróciła to musisz nią z 10lat prasować tylko u siebie. Dolicz  koszty paliwa, eksploatacji ciągnika, sznurek i koszty napraw prasy. Bo nie wierzę że złomek do 10tys.  Będzie bezawaryjny. 

@stempos1980 nie rozmyśliłeś się?  Dzwonić i targować? 

• Like 2
Opublikowano

Dolicz jeszcze, ze swoim sprzętem robisz wtedy, kiedy potrzebujesz, złapiesz przed deszczem i w czas, a usługodawca przyjedzie wtedy, kiedy jemu pasuje i jakość zbiorów często znikoma i trzeba się z tym pogodzić. Co ci z tańszego, g... siana ?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Morion napisał:

Jeśli przykładowo za sezon płacę 2000 zł A kupię taką do 10 tyś ( te z linku jeszcze mniej) to już po 4 latach wychodzę na czysto. Po za tym jestem niezależny i koszę wtedy kiedy mi pasuje i i ile chcę, a tak muszę wszystko na raz, bo nikt nie będzie przyjeżdżał co chwile do małych kawałków. A że z czasem jestem ograniczony, bo pracuję na etacie to mam mało czasu na przewracanie siana, a tym bardziej 2 razy dziennie. Także uważam że taka prasa na sznurek w zupełności by mi wystarczyła. A koszty eksploatacyjne są wszędzie więc tego już nie liczę. 

ja pisałem, mam tyle pras w okolicy że zawsze się znajdzie, a takiej prasy za 10 tys to się kupuje fajną kosiarkę a nie prasę rolującą, i ja patrzę też na wygląd bala, jaki jest ciężki itp, co mi z tego jak po 5 latach zwróci mi się sam zakup, a koszty utrzymania już nie i zamiast np 300 bali porządnych będę miał 500 gorszych, patrz ile to miejsca i zwożenia więcej 

Opublikowano
15 minut temu, Morion napisał:

znajomy ma metalfacha z tych pierwszych za 9

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Dolicz jeszcze, ze swoim sprzętem robisz wtedy, kiedy potrzebujesz, złapiesz przed deszczem i w czas, a usługodawca przyjedzie wtedy, kiedy jemu pasuje i jakość zbiorów często znikoma i trzeba się z tym pogodzić. Co ci z tańszego, g... siana ?

12 minut temu, Ursus932 napisał:

@Morionkolego jeśli chcesz wydać koło 10, to szukaj takiej czerwonej sipmy, szczerze polecam jak na małe gospodarstwo 👍 i jest sporo na olx 

https://m.olx.pl/oferta/prasa-zwijajaca-sipma-z-279-1-CID757-IDH5Pzy.html?reason=

Niezależność równa się wolność 👍, a nie lazic po farmerach i czapkę zdejmować żeby łaskawie przyjechał zrobić 

Kuźwa gdzie wy mieszkacie?  W Rumunii?  Ja mam co najmniej 3 znajomych chłopaków którzy na tel.  W ciągu 24godzin przyjeżdżają i prasują. A jak robię sianokiszonkę to dzwonię i pytam kiedy zrobi,  umawiam się np. Za 3 dni i kosze.  Wpada swoim sprzętem prasa,owijarka i ciągnik z turem i robi na gotowo 50zl/szt.

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Kuźwa gdzie wy mieszkacie?  W Rumunii?  Ja mam co najmniej 3 znajomych chłopaków którzy na tel.  W ciągu 24godzin przyjeżdżają i prasują. A jak robię sianokiszonkę to dzwonię i pytam kiedy zrobi,  umawiam się np. Za 3 dni i kosze.  Wpada swoim sprzętem prasa,owijarka i ciągnik z turem i robi na gotowo 50zl/szt.

U nas każdy ma swoje bydło, to i siano jak pogoda robią swoje, jak nie było swojej to ile ojciec się na wk***iał 🙆‍♂️ mówisz 50 zł , to jak robię 300 kiszony ,wychodzi 15 koła a gdzie słoma 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v