Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

często przyczyną terkotanie jest źle wykonany włącznik elektromagnetyczny. Załączenie obrotów wirnika powinno nastąpić w momencie, gdy elektromagnes przesunie zębnik na wieniec i jest juz pełne zazębienie. Jesli śruby w styczniku elektromagnesu są za wysokie, to rozrusznik załącza za szybko, wyrabia wieniec i słychać terkotanie, jak zęby przeskakują po wieńcu. To jest bardzo głośny trzask aż w końcu wskoczy na pozycję.

Jeśli słychac tylko cichutkie trrrr to zazwyczaj świadczy to o słabej masie do akumulatora (słaby akumulator pomijam). Przy uszkodzonych szczotkach albo by kręcił bardzo słabo, albo elektromagnes nie zadziała (zależy, która szczotka jest uszkodzona/zawieszona), bo obwód elektromagnesu zamyka się przez wirnik i szczotki.

• Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Na Podlasie raczej blisko nie mam :) Co moge zrobić samemu jeszcze? Na regenerację woził go nie będę raczej, bo on tam ze 300pare złotych kosztował. Na zimę i tak bede przy nim robił co innego jeszcze, to mógłbym wtedy jakiś normalny rozrusznik kupić. Tylko najgorzej, że na dzień jeszcze mi ten ciągnik potrzebny do pracy bedzienw tym sezoniem. Najwyżej go gasil nie będę :) 

Masz Messengera? może byś pokazał jak to działa i co konkretnie robisz.

Opublikowano
54 minuty temu, Ursus932 napisał:

Co myślicie o tym, ma pełno takich niby licytacji, lokalizacje w całej Polsce, żadnego numer tel 

https://m.olx.pl/oferta/kombajn-bizon-z056-CID757-IDGDpFb.html?reason=

A co ty dzieckiem jesteś że myślisz ze to za pare zl kupisz.normalna licytacja i ile kto nabije to nabije a sprzeda za min tyle ile bedzie chcial. sam sobie robilem jsja takimi ogloszeniami pare lat temu to beka na maxa jak ludzie myślą że przebije tysiaka i kupi traktor co wart 100 za 50.

Opublikowano
12 minut temu, Marecki2922 napisał:

Raczej to to tylko 100zl dokładać do starego rozrusznika 🤔 , no chyba że naprawdę niewiele pracował 

Nowy chyba 300 parę złotych w lokalnym sklepie kosztował. Expom minimum 2 razy tyle. No i tak się waham. Właśnie malo co pracował. Ciągnik będzie mi potrzebny na koniec października, to mam jeszcze chwilę do namysłu :)

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, szmergiel napisał:

A co ty dzieckiem jesteś że myślisz ze to za pare zl kupisz.normalna licytacja i ile kto nabije to nabije a sprzeda za min tyle ile bedzie chcial. sam sobie robilem jsja takimi ogloszeniami pare lat temu to beka na maxa jak ludzie myślą że przebije tysiaka i kupi traktor co wart 100 za 50.

Ty za to jaki stary taki głupi, myślisz że ja nie znam życia i  kupię za pół darmo, zapytałem tylko co to za handlarzyna 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

@Morion cuś dla Ciebie taki 🤔? Dziad 👍

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

@Morion cuś dla Ciebie taki 🤔? Dziad 👍

Co tam wygląd, ważne aby chodził jak należy.  Niestety ten jest za daleko. Szukam najlepiej do 100 km. Oczywiście można się śmiać i drwić że chce kupić taki ciągnik, ale lepiej taki wyremontować niż kupić jakiś za 50 czy 80 tyś i władować się na minę. a Już takie przypadki na AF były...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Tak, tam na zdjęciu widać pęknięcie, na dole jeszcze jedno było. Teraz się zastanawiam, czy to jest to

prawdobodobnie tak jak do 7011 co tam masz to taki sam jak do 360 , policz ząbki od wieńca co idą bodajże 11 ma , 

Kupowałem to do 7211 bo też mi pekło to jest zębatka jednocześnie ze sprzęgłem jednokierunkowym . Za to nie kręcił . 

A powinieneś dać rady zakręcić wirnikiem za małą zębatkę chyba że nie masz siły w ręcach 😂.

A rozrusznik to sprawdzasz tak :

Masa do obudowy tzn minus , a plus na bendix jak był ale musisz dać na tą wsuwkę co tam jest ewentualnie małą śrubkę plus (żeby załączył się ) 

A jak odłączysz silnik rozrusznika ten gruby kabel co idzie z obudowy do cewki (elektromagnesu) i go podłączysz do plusa to ma działać silnik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v