Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Też tak gadałem przy kupnie a teraz z 20KM więcej by się przydało przy ciągniki z turem bo często jest tak że mocy brakuje ;)

To co Ty tym turem robisz ?

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

To po co brał maszyny na wyrost? Ważniejsza od wielkości ciągnika jest dobra organizacja pracy, i mniejszym można sporo zdziałać. Wuja obrabia 50 hektarow ornego i drugie tyle łąk jonderem 90KM jako główny ciągnik. Do pomocy jeszcze jest DF 80KM i Zetor 70KM. Ale niektórzy juz nawet na dwa razy mniejszy areał by brali 200KM

dokładnie, dobra organizacja pracy, nie wszystko na raz orane, siane itp i całkiem możliwe że 2 kierowców, z resztą jak nic mi nie padnie w c360 to ja jak o 7-8 w łąki z kosiarką wyjadę to wracam tylko do baku nalać i ew na obiad, jak się nic nie zepsuje oczywiście, ale PODSTAWA TO ORGANIZACJA jak nie ma organizacji to może mieć 50ha i 300 km ciągnik to i tak nie ogarnie

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

To musisz się zdecydować albo dwa różne mocoqo ciągniki albo jeden pośredni i do pola i tura.Mój sąsiad brał w 11 roku nowego jd 5100r i wtedy myślał że na te jego ha mu starczy ale teraz stwierdził że jednak mocniejszy by był lepszy bo w niektórych maszynach brak mu mocy i wagi a to z automatu spalanie większe

Mówiłem już kilka razy że potrzebuje dwóch ,jeden mały do tura byle miał 4x4 i drugi większy do orki ,agregatu itp 😏 . twój znajomy ma pewnie sporo ha A ja teraz obrabiam około 35 trzema ciągnikami największy to 60 , i jakoś  na czas wszystko zrobione 

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

To po co brał maszyny na wyrost? Ważniejsza od wielkości ciągnika jest dobra organizacja pracy, i mniejszym można sporo zdziałać. Wuja obrabia 50 hektarow ornego i drugie tyle łąk jonderem 90KM jako główny ciągnik. Do pomocy jeszcze jest DF 80KM i Zetor 70KM. Ale niektórzy juz nawet na dwa razy mniejszy areał by brali 200KM

raczej każdy kto myśli "kiedyś" kupić większy ciągnik kupuje już pod niego takie maszyny a w pierwszych latach pierdzą przy nich mniejsze ciągniki 👍

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Sąsiad ma też 35 ha tylko uprawia dużo pora i wiosną idzie agregatem ścierniskowym 2.7 m po samą ramę przed sadzeniem pora i w tym mu mocy brak a tak to sobie radzi. ale mocy nigdy nie za dużo

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Tak dokładnie wygląda.To jest szansa dostać więcej jak 3 tyś zł

86969917_858282007946866_5920842640667967488_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=eNRvYeKLYKsAX_Zmzn2&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=cb07f41c78e630282a2581cc300eb001&oe=5F034D6A

86978258_480654165946502_7755131505302568960_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ohc=DS91ppxC-V0AX_9g7a3&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=e44bfbedc135411fb5ebeb4b132793f6&oe=5EC2E740

na wschodzie nawet i pod 5tys. można cenić

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

Kuźwa to ja się poddaje chyba nic nie kupie 😕 do śmierci 60 będę robił 😢

Opublikowano

Cały czas patrzę na zetora ,wszytko na drugim końcu Polski albo bliżej złom 

Nawet tura od 60 narazie bym przełożył 

7 minut temu, Pafnucy napisał:

Kup se Zetora i ju .

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Ten 4514 nie taki zly opony mu przelozyc szersze z tylu :)

to taki mf tonę spokojnie podniesie ? 

podnieść podniesie i padnie rozbieranie i wkładanie uszczelek 3 razy do roku .

• Like 1
Opublikowano

https://www.lublin112.pl/ponad-20-mln-zl-strat-po-nocnym-pozarze-kolo-lublina-strazacy-wciaz-pracuja-na-miejscu-ewakuowano-mieszkancow/

Nie wiecie u kogo to taka tragedia ?

Opublikowano
29 minut temu, Ursus932 napisał:

Cały czas patrzę na zetora ,wszytko na drugim końcu Polski albo bliżej złom 

Nawet tura od 60 narazie bym przełożył 

To ty nie wiesz że odpowiedni ciągnik zawsze jest daleko ? 👍 Zetor był z okolic @Uziu92 kupiony także też kupa drogi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v