Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Sean napisał:

No i policjant nadużył swoich uprawnień, mandat i punkty owszem, ale za jedną osobę więcej niż przewiduje homologacja pojazdu, nie ma prawa zatrzymać prawo jazdy.

"Policjant zatrzyma kierowcy uprawnienia do prowadzenia pojazdu na okres 3 miesięcy, w przypadku, gdy ten zostanie przyłapany na przewożeniu co najmniej 3 pasażerów więcej niż dopuszcza to homologacja konkretnego pojazdu."

Ja swoje grandepunto kupiłem nieświadomie ze ma 4miejsca :)

Piąta osoba z buta będzie wracała 😛

Opublikowano (edytowane)

A mam pytanie jak już mowa o zatrzymaniu prawa jazdy jak przekroczy o 50km/h to zabierają i trzeba zdawać od nowa czy po pewnym okresie oddają.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Rolnika najlepiej uj***ć za ciągnik, czemu Policja nie sprawdza przeładowanych autobusów komunikacji miejskiej w godzinach szczytu i nie zabiera kierowcom prawka na trzy miechy?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał:

A mam pytanie jak już mowa o zatrzymaniu prawa jazdy jak przekroczy o 50km/h to zabierają i trzeba zdawać od nowa czy po pewnym okresie oddają.

3m zabierają ,jazda bez uprawnien w tym terminie to kolejne 6m zakaz . Chyba ze złapią kilka razy to lipa wtedy.

Edytowane przez mf362
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Po trzech miesiącach oddadzą bez niczego.

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Po trzech miesiącach oddadzą bez niczego.

Chyba ze narobi ktos problemu , 

Kuzyn tak przez głupotę ... i pyk znow zatrzymane 

Opublikowano
3 minuty temu, krystekc355 napisał:

100% oryginal ? Czy aby napewno w 93 r wychodzily jeszcze w takim kolorze  i jeszcze te  malowane napisy na masce @Adi96  pytanie do cb ty sie znasz :) https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-1993r-przebieg-990-mth-100-orginal-CID757-IDCdfY7.html#fb710e3580

Takiego spapranego napisu fabrycznego nigdy nie widziałem, no chyba że końcówkę farby właśnie kończyli z produkcją i zabrakło.  :P   xD

Opublikowano
5 minut temu, krystekc355 napisał:

100% oryginal ? Czy aby napewno w 93 r wychodzily jeszcze w takim kolorze  i jeszcze te  malowane napisy na masce @Adi96  pytanie do cb ty sie znasz :) https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-360-1993r-przebieg-990-mth-100-orginal-CID757-IDCdfY7.html#fb710e3580

Składak, w 1988 roku były juz naklejki na masce i kolor nie ten.  Ktoś złożył ciągnik i zarejestrował w 1993 roku, do 1997 mozna było rejestrowac składaki.

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Składak, w 1988 roku były juz naklejki na masce i kolor nie ten.  Ktoś złożył ciągnik i zarejestrował w 1993 roku, do 1997 mozna było rejestrowac składaki.

Nr vin i sie go rozkoduje co tam za nr skrzyni/ mostu,/silnika  odpowiednio do rocznika 

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

No właśnie i szuka głupszego od siebie.  :P

Opublikowano
4 minuty temu, Sean napisał:

Takiego spapranego napisu fabrycznego nigdy nie widziałem, no chyba że końcówkę farby właśnie kończyli z produkcją i zabrakło.  :P   xD

To rękodzieło .

szukasz szejsiąntki ?

Opublikowano

Ojciec w 1988 roku nabył 3p, to zwykłe c-360 szły już tylko z czeskimi kabinami na eksport, na rynek krajowy nie było już dostaw, chyba, ze odrzut z eksportu z kabiną.

Opublikowano
22 minuty temu, Sean napisał:

No i policjant nadużył swoich uprawnień, mandat i punkty owszem, ale za jedną osobę więcej niż przewiduje homologacja pojazdu, nie ma prawa zatrzymać prawo jazdy.

"Policjant zatrzyma kierowcy uprawnienia do prowadzenia pojazdu na okres 3 miesięcy, w przypadku, gdy ten zostanie przyłapany na przewożeniu co najmniej 3 pasażerów więcej niż dopuszcza to homologacja konkretnego pojazdu."

+ @mf362

A skąd ten zapis wytrzasnąłeś?

Ustawa Prawo o ruchu drogowym

Rozdział 3
Zatrzymywanie praw jazdy i pozwoleń oraz cofanie i przywracanie uprawnień 
do kierowania pojazdami
Art. 135. 1. Policjant:

(...)

1a) zatrzyma prawo jazdy za pokwitowaniem w przypadku ujawnienia czynu
polegającego na:

(...)

b) przewożeniu osób w liczbie przekraczającej liczbę miejsc określoną 
w dowodzie rejestracyjnym (pozwoleniu czasowym) lub wynikającą 
z konstrukcyjnego przeznaczenia pojazdu niepodlegającego rejestracji; 
przepis nie dotyczy przewozu osób autobusem w publicznym transporcie 
zbiorowym w gminnych, powiatowych i wojewódzkich przewozachpasażerskich w rozumieniu ustawy z dnia 16 grudnia 2010 r. o publicznym 
transporcie zbiorowym (Dz. U. z 2018 r. poz. 2016 i 2435 oraz z 2019 r. 
poz. 730, 1495, 1696 i 2020), o ile w pojeździe przewidziane są miejsca 
stojące;

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, daron64 napisał:

+ @mf362

Rozdział 3
do kierowania pojazdami
Art. 135. 1. Policjant:

(...)

polegającego na:

(...)

zbiorowym w gminnych, powiatowych i wojewódzkich przewozachpasażerskich w rozumieniu ustawy z dnia 16 grudnia 2010 r. o publicznym 
stojące;

Tzn ja cytowalem komentarz kolegi wyzej @sean @Sean

Edytowane przez mf362
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A propos jeżdżenia w ciągniku - chłopy z gminy byli u mnie wyciąć drzewa, no i powiedzieli, że jechali ostatnio 60tka z przyczepą, dwóch w kabinie. W przyczepie wyszedł przegląd. Zatrzymał ich chłopak od nas z policjantem - mandat, punkty i zabrali dla chłopa prawko na 3miesiace..Drogi u nas żadne główne, tylko jakieś lokalne z niedużym natężeniem ruchu.

Jak wprowadzili te przepisy o przekroczeniu prędkości o 50 i zabraniu prawka, oraz o przewozeniu wiekszej ilosci osob niz w DR to mialem kontrole policyjna i pytalem ich jak to jest. Powiedzial ze jak jedzie was 4 a moze osob to poza kierowca kazdy moze miec dziewczyne jakas na kolanach 😄 jak bedzie 3 osoby więcej jak w dowodzie prawko zatrzymane 😄 Wczoraj mialem przygodę ze strozami prawa...  Na polnej drodze mnie zatrzymali, nie miałem przy sobie dowodu ani OC a oni w systemie nie widzieli aktualnego stanu i stalem tak 30 minut zanim wyslali mi z domu zdjecie polisy i dowodu, a dzis juz slyszalem ze podobno pijany jechalem i dlatego tak dlugo mnie trzymali 😄

17 minut temu, Strongman napisał:

Na 3 miesiace zatrzymuja, jeśli będziesz jechał w tym czasie zabieraja na 6 a jesli 3 raz w przed oddaniem uprawnien cie zatrzymaja juz egzamin tylko 

• Like 2
Opublikowano

Swoje chłopaki, czekali aż wytrzeźwiejesz nim dmuchać w balonik zaczniesz

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Mi się nie podoba . Czyli niezbyt toto .

Jakby trochę pracy włożyć to może do tura by był , cena bardzo zachęcająca 😏

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, daron64 napisał:

+ @mf362

Rozdział 3
do kierowania pojazdami
Art. 135. 1. Policjant:

(...)

polegającego na:

(...)

stojące;

Fakt, tak jest do ciągnika, z jednym miejscem siedzącym

http://zabkowice.express-miejski.pl/wiadomosc/36414,za-przewozenie-wiekszej-liczby-osob-w-pojezdzie-mozesz-stracic-prawko-policja-przypomina

, a wytłumacz nam to.

https://www.prawojazdytesty.pl/czy-mozna-stracic-prawo-jazdy-za-przewozenie-wiekszej-ilosci-osob/

Albo to, bo widać praw u na ci dostatek, albo każdy interpretuje je jak chce   :D coś wybiórczo zacytowałeś te paragrafy.  :P

https://maszprawo.org.pl/2015/09/zatrzymanie-prawa-jazdy-na-3-miesiace-nowe-przepisy/

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v