Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9 minut temu, Pafnucy napisał:

no ale teraz to zwątpiłem czyje to.

Jak pokażę dowody kto to był halina nowa i straszył bratrolnika prokiem jako młotek to już nie będziesz miał wątpliwości😗

Wstawaj bogdan zesrałeś się😅

Opublikowano
jacus napisał:

18 minut temu, Pafnucy napisał:

taaaa, bo u Was to i pszczoły większe. mało tego, nawet bida większa jest. :D

bida byla i to wieksza niz w kongresowce-taka galicyjska a potem cos sie zmienilo-mysmy poszli do przodu a wyscie zostali w tyle..  ten dystans stale sie powieksza.

ja mam uczulenie na psciolki- pytaj rolnika, gdy widze takiego latajacego stwora to oddalam sie szybko, wujek mial kiedys 100 uli..cukru nam nigdy w prl-u nie braowalo.

nie mierz wszystkiego jedną miarą czasem jeżdżę po różnych stronach i nawet w jednym rejonie bywają dwa światy spójż dalej niż na czubek swojego nosa

Opublikowano
2 minuty temu, Winnetou napisał:

Jak pokażę dowody kto to był halina nowa i straszył bratrolnika prokiem jako młotek to już nie będziesz miał wątpliwości😗

Wstawaj bogdan zesrałeś się😅

a bawta się same. nie lubię takich przebieranek. nie wiem jaki cel tego.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nie mierz wszystkiego jedną miarą czasem jeżdżę po różnych stronach i nawet w jednym rejonie bywają dwa światy spójż dalej niż na czubek swojego nosa

W zeszłym roku często bywałem na Dolnym Śląsku. Dużo tam przedwojennych gospodarstw, które się sypią i to dosłownie a na polach nowe traktory przegubowe po 400KM i więcej.

Opublikowano
Skoro znacie stare filmy i seriale to w tej chwili na Stopklatce leci film piłkarski poker. Pamiętam że był podobny film jak jakiś czarny Amerykanin przyleciał do Polski i grał w polskiej drużynie... 🤔
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, slawek74 napisał:

za plotem mam dom w ktorym nie ma pradu-gdy zakladalili w latach 60 to byla chata dymna,nie miala komina i temu nie zalozyli.

w sasiedniej wsi jeszcze stoi dom pradziadkow- drewniana chata z bali,dachowka przekryta, rozwal sie ale jeszcze z przodu jako tako wyglada..

dziadek mial 5 rodzenstwa, 6 dzieci i 2 ha pola............. przed wojna u mlynarza za jedzenie robil, na drodze szarwark robil- nauczyl mnie jak wielkie kamienie wapienne mlotem rozwalacac.

gdyby pkb zaboru pruskiego dac jako 100 to kongresowka to bylo 60 a galicja 30...

u nas nie ma praktycznie nikogo kto by mial 5-10 ha ,

slawek-ja mieszkam na przedmiesciach krakowa wiec trudno porownywac z podlaska czy podkarpacka wsia. na pewno pare razy wiecej widzialem niz ty -to co uwas jest norma u nas jest wyjatkiem.

pilka nozna -ile jest zespolow z polski wschodniej ?? klub z sasiedniej gminy gral w jednje lidze ze stala rzeszow- stolica podkarpacia i wies pod krakowem

Edytowane przez jacus
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

za plotem mam dom w ktorym nie ma pradu-gdy zakladalili w latach 60 to byla chata dymna,nie miala komina i temu nie zalozyli.

i taka ta nowoczesność tam u Was....

Opublikowano

już mi kiedyś chcieli te konie z fundacji wstawić. fundacja zbiera pieniądze i inne suweniry. masz wziąć zwierzęta i hodowac  aż kopyta wyciągną na pastwisku. bez możliwości zarabiania, ani rozmnażania. 

Opublikowano
59 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie nie wpłaciłem. Ale tez guzik mi do tego kto i na co zbiera. Nie jestem tak zawistny jak jakaś internautka co to pisze, że trzeba wstydu nie mieć. To sprawa zbierającego i wpłacających. Niedawno zbierano na leczenie dziecka piłkarza, który zarabia kilkaset tys miesięcznie i za miesięczne czy dwumiesięczne pobory może sfinansować leczenie. I tez nic mi do tego kto zbiera i kto wpłaca.

Opublikowano
39 minut temu, HF86 napisał:

już mi kiedyś chcieli te konie z fundacji wstawić. fundacja zbiera pieniądze i inne suweniry. masz wziąć zwierzęta i hodowac  aż kopyta wyciągną na pastwisku. bez możliwości zarabiania, ani rozmnażania. 

Ale płacą za utrzymanie ? 

Opublikowano

Chciałbyś, wiem jak to funkcjonuje, tak jak schroniska dla psów czy kotów to jest biznes

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał:

Nie nie wpłaciłem. Ale tez guzik mi do tego kto i na co zbiera. Nie jestem tak zawistny jak jakaś internautka co to pisze, że trzeba wstydu nie mieć. To sprawa zbierającego i wpłacających. Niedawno zbierano na leczenie dziecka piłkarza, który zarabia kilkaset tys miesięcznie i za miesięczne czy dwumiesięczne pobory może sfinansować leczenie. I tez nic mi do tego kto zbiera i kto wpłaca.

Nic ci do niczego, a do każdego potrafisz sie przywalić. Dziwne. Spora rozbieżność pomiędzy postępowaniem, a opisywaniem siebie. 

Opublikowano

Ludzie pisali i będą pisać, druga sprawa jeśli jest to koń fundacji to niech go fundacja leczy, ale oni nie robią nic za darmo, a wykorzystano w tym wypadku popularność Emili 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiem że to skrajnie różne sytuacje ale jakże podobną mentalność matki tego dziecka i Emili jak wszystko idzie po naszej myśli to można błyszczeć w mediach społecznościowych, ale jak coś w życiu się nie ułoży to zrzutka 

Co mają zrobić ludzie którzy nie są rozpoznawalni muszą płakać i radzić sobie sami 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Nic ci do niczego, a do każdego potrafisz sie przywalić. Dziwne. Spora rozbieżność pomiędzy postępowaniem, a opisywaniem siebie. 

Weź przejrzyj ten temat i zobaczysz, że to ty ciągle do mnie się czepiasz o wszystko bo ci nic nie pasuje. Zapytałeś odpowiedziałem. I znowu ci się coś nie podoba bo jakieś rozbieżności widzisz. U mnie te rozbieżności widzisz czy u Emilki? A skoro uważasz, że widzisz rozbieżności to znasz mnie lub ją prywatnie, że jesteś w stanie ocenić? Otóż nie. Przywalasz się dla czystego trolowania. Przedstawiłem swój pogląd na temat zbiórek a ci się nie spodobało bo nie po twojemu. 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ludzie pisali i będą pisać, druga sprawa jeśli jest to koń fundacji to niech go fundacja leczy, ale oni nie robią nic za darmo, a wykorzystano w tym wypadku popularność Emili 

Wiem że to skrajnie różne sytuacje ale jakże podobną mentalność matki tego dziecka i Emili jak wszystko idzie po naszej myśli to można błyszczeć w mediach społecznościowych, ale jak coś w życiu się nie ułoży to zrzutka 

Co mają zrobić ludzie którzy nie są rozpoznawalni muszą płakać i radzić sobie sami 

Ludzie którzy nie sa znani też robią zrzutki. Też szukają jakiegoś przebicia by ze swoim problemem wyjść do szerszej grupy ludzi. Generalnie jak pisałem. Dla mnie to sprawa każdego na co zbiera i sprawa każdego na co wpłaca. Jedni chcieli wpłacać na dziecko dobrze zarabiającego piłkarza inni na belarkę Andrzeja a jeszcze inni na konia Emilki. Inni zaś pójdą wrzucić kasę w automaty czy przepiją lub wydadzą na panienki. Ktoś inny kupi za to dziecku jeść i tak dalej. Każdy robi co uważa ze swoimi pieniędzmi. Aby tylko uczciwe je zdobył i nie krzywdził ich wydawaniem innych. Reszta mi wisi. To samo tyczy się zbierających aby uczciwie to robili i nie oszukiwali dawców a kasa szła na cel podany w zbiórce.

Dzisiaj oglądałem na yt grę o plon. Tam jest taki co we wszystko inwestuje. I jak powiedział, że mu nie styknie na przedni napęd do ursusa to też mu zrzutkę zaoferowali. Jego sprawa ich sprawa.