Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

miałem kiedyś forda fusiona 1,6 diesel -spalanie średnie 4,6l i smarta 0,6 ze spalaniem 5l :); wykres ceny ropy cały czas pokazuje możliwość spadku ponad 50%

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

ma starego 1,9 z 60koni to tak

1,4 z 70 

54 minuty temu, Uziu92 napisał:

passatem 1.9 TDI po chipie na trasie jak 120 nie przekraczam i bez jakichś szaleństw i wyprzedzania nadmiernego schodzę bez problemu do 4.8l/100km mierzone z dystrybutora. Mercem w trasie też w 6 się wyrabiam , z przyczepka na południe Polski po siewnik i spowrotem po górkach w 7 się zmieścił

i przy jakich obrotach silnika max moment obrotowy ma te 1,9? po chipie na hamowni był czy nie ? i czy oraz o ile chip przesunął krzywą momentu obrotowego ?

Opublikowano

był na hamowni , max moment jak dobrze pamiętam przesunął się z 50 obr do "góry", jak chcesz wiedzieć dokładnie to poszukam wykresu z hamowni i zobaczę, bo już jakiś czas temu to robiłem.

Opublikowano (edytowane)

Moja audi 2.5 ktora miala byc taka paliwozerna pali w normalnej jezdzie +-6 l. Kumpel kupil c-max 1.6 i niżej 8 nie moze zejść a częściej blizej 10l. 

W czwartek jechałem w suchaniu na orlenie 4.69 ON a na seydaku 4.25 

Idzie w górę. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
7 godzin temu, Uziu92 napisał:

, max moment jak dobrze pamiętam przesunął się z 50 obr do "góry"

to nie szukaj , chciałem tylko wiedzieć ile będzie szybciej jechać kręcąc silnik na tych obrotach max momentu ale skoro tyle to i niewiele

Opublikowano (edytowane)

Ta werva czy ten sell v power to jak dla mnie niema różnicy ze zwykłym B0 więc poco przepłacać,w radiu mówią, ze ale dokładnie nie wiem ze w czwartki to te paliwo premium w cenie zwykłego a tak to koło 40gr droższe.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Podawać mieszane zużycie paliwa. Ja mam fabie 1.9 TDI i średnio 6 litrów wyjdzie. Tutaj cuda poddajecie. Na trasy coś się urwie a jak auto i po bułki i w trasę to 4-5 litrów nie wyjdzie. Seicento na krótkie trasy swoje wypije a tu cuda

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Moja audi 2.5 ktora miala byc taka paliwozerna pali w normalnej jezdzie +-6 l. Kumpel kupil c-max 1.6 i niżej 8 nie moze zejść a częściej blizej 10l. 

W czwartek jechałem w suchaniu na orlenie 4.69 ON a na seydaku 4.25 

Idzie w górę. 

Jakie to audi z 2.5l silnikiem, ?jeździłem taką w V6 2.5tdi to bie wiem czy poniżej 8l zeszła🤔

Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał:

Ta werva czy ten sell v power to jak dla mnie niema różnicy ze zwykłym B0 więc poco przepłacać,w radiu mówią, ze ale dokładnie nie wiem ze w czwartki to te paliwo premium w cenie zwykłego a tak to koło 40gr droższe.

Ale ta verva czy v-power czy tam inne te niby lepsze to i tak jest B7 tylko z uszlachetniaczami B0 na stacji jest ciężko znaleźć

Opublikowano
Dnia 4.12.2020 o 21:06, slawek74 napisał:

Rysiek do pracy nie jeździ do miasta rzadko i ma niedaleko dzieci jeszcze nie jeżdżą to i mało wypala dla przykładu syn dojeżdżał do szkoły 12km a jego kolega 40km tak i ze zużyciem i przebiegami aut

2 auta praca dom szkoła zakupy plus obróbka 10ha 2 tysiące litrów mi nie wystarczy na rok

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Paliwo przekroczy 5 zł na stacjach  już nie długo nie  będzie maił wpływu COVID na cenę oby ta cena do połowy 2021 roku nie doszła do 5,50 zł za litr na stacjach paliw .

nie strasz ,nie strasz bo,,,, ,już było i droższe i przeżyło się.Paliwo będzie tanieć bo będzie coraz mniejsze zużycie na świecie

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie będzie mniej ? . Będzie więcej  jest już szczepionka gospodarki świata wracają na dawny tor życia .

Już nie będzie COVID dokuczał bo już lada chwila zaszczepią populację .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Na wiosnę był COVID  a teraz już nie ma wpływu .

Jak jutro Polska nie podpisze budżetu to zacznie się młyn na rynku w Polsce .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v