Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Właśnie w radio prezes Orlenu Objatek czy Obajtek wypowiadał się, że ceny nadal będą spadać. Nie widać w najbliższym czasie perspektyw na duże wzrosty, a jedynie kilku groszowe wahania. Co nasciemniał to jego. 🤣 niby, że Orlen schodzi z marży żeby ratować krajowa gospodarkę. Nie wierzę, chyba że faktycznie świat się kończy. Zbiornik ma być do końca tygodnia 

Dobrze mówi że obniżają.  Mają z czego.  Wcześniej było ponad 1 zł różnicy pomiędzy cena w hurcie Orlenu a cena na stacjach .  Co zarobili to ich.  Teraz mogą powiedzieć że są dobroduszni bo zarobią tyle co powinni.  Mieszczuchy nie mają pojęcia jak byli dym.ani 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ramzes10 napisał:

Dobrze mówi że obniżają.  Mają z czego.  Wcześniej było ponad 1 zł różnicy pomiędzy cena w hurcie Orlenu a cena na stacjach .  Co zarobili to ich.  Teraz mogą powiedzieć że są dobroduszni bo zarobią tyle co powinni.  Mieszczuchy nie mają pojęcia jak byli dym.ani 

Taaa...U mnie było 5 zł różnicy... nawet stacje nie mają takiej marży jak 1 zł 

Edytowane przez Taurus83
Opublikowano

Twoja sprawa że płaciłeś po 10 zł za paliwo przy różnicy 5 zł. U mnie nawet teraz jest paliwo na stacji w granicach 4,45 zł na orlenie czy stacjach krzak gdzie tu się czyta, że już można kupić po około 4-4,1 zł na stacji. 

Opublikowano

I to pokazuje jaką co niektórzy mają marżę. Na stronie orlenu 3,95 brutto. Z tej ceny jeszcze pośrednicy mają duże zniżki 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.03.2020 o 21:18, kubamako66 napisał:

ciekawe czy w hrubieszowie zejdzie poniżej 4 zł bo będę musiał kupić paliwo a w hurcie w koronie nawet 20 groszy spuszczają na l paliwa ;) 

Na stacji już raczej nie od następnego tygodnia już paliwa idą w hurcie w górę. W hurcie zależy gdzie około 3,84-4zl Lubelskie 

Edytowane przez luki8859
Opublikowano

W hurcie podnoszą bo zainteresowanie z naszej strony duże. Do końca kwietnia nic się z pandemią nie poprawi, tym bardziej z transportem. Z paliwem mamy sytuację jak z żywnością w ubiegłym tygodniu. Popyt nakręcił podwyżki cen, ale tylko chwilowe. 

• Haha 1
Opublikowano

Tylko kto miał kupić to kupi, a jak spadnie sprzedaż to z 50 gr marży się nie utrzymają na paru sprzedanych litrach więc podniosą na 1 zł by nadrobić małą ilość litry i też nie stanieje.

Jedynie baryłka 20 i dolar poniżej 4 da spadek u nas.

Opublikowano
11 godzin temu, Dodi napisał:

W hurcie podnoszą bo zainteresowanie z naszej strony duże. Do końca kwietnia nic się z pandemią nie poprawi, tym bardziej z transportem. Z paliwem mamy sytuację jak z żywnością w ubiegłym tygodniu. Popyt nakręcił podwyżki cen, ale tylko chwilowe. 

tak serio Uważasz żę to popyt ze strony rolników ?  samoloty i statki pochłaniają sporo paliw ze 2-3 lata temu jak  swiatowe organizacje wprowadziły przejscie z cieżkiego mazutu na olej napedowy w zegludze morskiej to wtedy zapotrzebowanie na rope  drastycznie wzrosło co wywindowało cene ON powyzej ceny PB . 

Opublikowano
Andpol napisał:

@kubamako66 W Koronie od ile litrów jest hurt?

Ja kupowałem 499 l i mi opuścili 20 groszy na l tylko dzwoniłem do hurtowni i oni dzwonili na stację i kazali żeby mi spuscil na paliwo bo biorę w hurcie i tyle gadki było. na stacji mało spusci tylko parę groszy

Opublikowano

Gdzie ten popyt na paliwo?  Że niby rolnicy robią popyt? :D
https://www.gddkia.gov.pl/pl/a/37063/Wplyw-epidemii-koronawirusa-na-ruch-drogowy-i-GPR2020
Z danych wynika, że ruch na drogach spadł od 25% do 50% więc zatankowane mauzery u rolników powodują tylko delikatne zmniejszenie spadku popytu. Ale popyt jest mały i na pewno nie rośnie. Chwilowo hurtownicy mogą się nie wyrabiać z dostawą w wiele miejsc po 1000L ale jak ktoś zrobi zapasy to przecież nie kupi za 2 tygodnie tej samej ilości. 

Ja na razie czekam na rozwój sytuacji, pewnie w połowie kwietnia może pod koniec zrobi się zakupy. 

• Like 2
Opublikowano

Rolnictwo wobec całej gospodarki mało ON zużywa więc nie mamy wpływu na większą czy mniejsza podaż.

Dnia 25.03.2020 o 10:08, keis71 napisał:

Dziś dostawa 1000 l B0 3.84 zł,łódzkie

Kto ma taką cenę? Dziś dzwoniłem do mojego dostawcy i 4.05 i dopiero na wtorek. Lokalna najtańsza stacja 4.19.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v