Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, tommy66692 napisał:

A ja nie wiem wyluskalem te kolby i najlepsza ma 320 gram a najgorsza 240 to coś jest nie tak 

brałeś ze środka pola czy z kraju, bo u mnie skrajna grządka ma ogromne kolby a te w środku już takie nie są

8 godzin temu, DoggyDogg napisał:

Stara kukurydza sprzedana po 1070 netto, podkarpackie

no to piękny zarobek, warto było czekać

Opublikowano

Fermy drobiu Woźniak dzisiaj wyskoczył z cena 700 netto/t. Mówię, zaraz zrobię na cześć umowę, ale co z tego, że cena jest ładna jak nie ma żniw i umowy nie można zrobić! Może tylko dał taką cenę aby zdenerwować konkurencję

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

Jakby w czerwcu sprzedał po 1000 netto i kupił nawozy to by lepiej wyszło. Czasem więcej nie znaczy lepiej.

A skąd wiesz, że nie kupiłem już nawozów??

Opublikowano
19 minut temu, Navara1988 napisał:

Dzisiaj pierwsza próba IGP coditime FAO 230 37.5% plon 18150 sprzedane po 550 umowa z marca. Jutro kończymy ta odmianę i wjeżdżamy  w kokune 

550 za 37,5%?

Opublikowano
2 minuty temu, Murphys napisał:

Jak tam potrącenia już od 30,6% w górę idą a ty mówisz, że nie

No taka miałem ale tydzień temu mi zaproponowali zmianę z wyższą wilgotnością ale muszę do soboty dostarczyć do Prudnika . 

Opublikowano

Cena w DE w żniwa, czyli 10-11 na kukurydze sucha to 1150 netto, oczywiście dowiezione.

W poniedziałek już o tym pisałem ze płacą z wolnego rynku  700 netto za 40%, to się śmiali, a cena idzie dalej w górę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiek55550 napisał:

Z takiej kolby 21ton?

Mi też to nie wygląda na tyle. Może na każdej łodydze są po dwie takie kolby i wilgotność przeszło 40

Opublikowano

de heus -jeszcze ceny nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie..

zerwalem wczoraj wieczorem jedna  srednia  kolbe, zostala w ciagniku-ale zle nie wyglada 😂, nie pije w pracy wiec nie moglem porownac  z piwem.

sa plantacje z dwoma kolbami -ale to dobrze nie wyglada, mam porownanie bo za miedza jest taka, pozno siana,na zaniedbanym od lat polu, duzo z tego nie bedzie.

czesci pol zniszczona przez grad i wichure- trudno bedzie nawet wymlocic o plonie nie ma co nawet marzyc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v