Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, yaroslaw napisał:

50 zł różnicy  w cenie  na  tonie  przy  pełnym aucie 24 tony  daje  1200zł   a   1200zł  to  już wystarczy  na  wywiezienie  w głąb Polski   - jak  wam się nie chce tyłka  ruszyć  to  zarobią  pośrednicy  .  Trzeba  szukać  tych  co  dają  uczciwą  cenę  bo  oni  towaru  szukać  nie  będą 

Trzeba szukać tych co w ogóle zapłacą a nie tych co dają wjęcej i o kasę się upominać

Opublikowano

w tamtym roku za transport na odleglosc 15 km facet bral z faktura 700 zl.

do bioagry spod krakowa wozi kolega ktory ma swoje auto i z powrotem ma ladunek.

do innego sami przyjezdzaja-nie pytalem jak wyglada to finansowa ale szukal innego kupca blizej.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, maciej napisał:

Mnie podliczył tir na 80 km w obydwie strony 600 zł a paliwa spali za mniej niż 100 zł

HAHA😀 A czasu spierdzielil na cb pół dnia i paliwa tez z 40l😀 więc nie pisz glupot.

Edytowane przez pala92
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, maciej napisał:

Mnie podliczył tir na 80 km w obydwie strony 600 zł a paliwa spali za mniej niż 100 zł

Jak na lewym paliwie jechał i wiózł 2 tony.Dwa lata temu za lawetę i przewiezienie 1.5 tonowej kopareczki na odległość w sumie 100 km 500 zł,znajomy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

moja pionner 9241 i DKC 3969  tez zieloniutkie a MAS 31L i IGP hardvare zielone z brązowymi kolbami

Jak Hardware na masę?

Pytam pod kątem kieszonki

U mnie moritz, kokuna, iconico,kidemos 35-39 z kolby i też mocno zielone

Opublikowano

Haha. To co więcej pali ciagnik czy tir? Ja ostatnio zalałem pod korek paliwa w ciągniku podczepiłem 2 przyczepy (razem 7 ton) pojechałem po wapno, w obydwie strony 70 km na wadze przyczepy 31 ton i spaliłem 27 l ON B0. Cena paliwa u mnie po zwrocie akcyzy 3,8 zł. Policzcie sobie, nie uwierze że tir więcej by spalił

Opublikowano
17 godzin temu, pala92 napisał:

HAHA😀 A czasu spierdzielil na cb pół dnia i paliwa tez z 40l😀 więc nie pisz glupot.

Haha taksówka by nie wiele mniej wziela 😁 a ludzie przezywają ze to drogo .

Opublikowano
10 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Jak Hardware na masę?

Pytam pod kątem kieszonki

U mnie moritz, kokuna, iconico,kidemos 35-39 z kolby i też mocno zielone

Masa ziaren z kolby to 300g a rośliny mega wysokie. 

O wykoszeniu suchej kukurydzy mogę zapomnieć. Nie ma plamki a jest przymrozek. Doschnie coś czy zamawiać kombajn? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

Masa ziaren z kolby to 300g a rośliny mega wysokie. 

O wykoszeniu suchej kukurydzy mogę zapomnieć. Nie ma plamki a jest przymrozek. Doschnie coś czy zamawiać kombajn? 

Takiej odp oczekiwałem,😄

Opublikowano
19 godzin temu, jacus napisał:

w tamtym roku za transport na odleglosc 15 km facet bral z faktura 700 zl.

ale macie ceny... mi teraz przywoził człowiek wapno z morawicy - 286km w jedną stronę -wziął 2600 z fakturą - to wychodzi 1800 za trasport 

Opublikowano
4 godziny temu, pawel885 napisał:

ale macie ceny... mi teraz przywoził człowiek wapno z morawicy - 286km w jedną stronę -wziął 2600 z fakturą - to wychodzi 1800 za trasport 

Bez takich jak ty transport by nie miał sensu 😃

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v