Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na takim weselu bo nie jako "musiałem" wygląda to tak jak zwykłe po obiedzie na parkiecie jest 5 par, rozmowa się nie klei a wszyscy siedzą i patrzą się na siebie. Generalnie żenada i uciekałem jak tylko zbliżyło się do 12. Jednak jak by w przyszłości np. moja córka na coś takiego wpadła to WYDZIEDZICZĘ. 

• Haha 4
Opublikowano

Nie byłem i nie zamierzam na takie na pewno pójść, wywal kasę na prezent, i siedź jak ta Pi*da, bo ktoś głupa pali jaki to święty, a za pół roku się rozejdą bo dupska zaczynają swędzieć.

Opublikowano

@gregor1284  idź na prymicję to zobaczysz.

Grunt żeby dziecko było zdrowe. Byłem na podobnej imprezie i od razu wcześniej dostałem informację, że bez alkoholu. Nawet się udała a nawalić się jeszcze zdążę.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

No byłem, aśmy pochlali .   :P  xD 

Opublikowano

To wystarczy zrobić imprezę bezalkoholową i wtedy szybko wyjdzie kto Cię szanuję i zjawi się dla Ciebie by z Tobą świętować i się bawić. Bo rozumiem że alkohol dziś jest tak nie osiągalny że aby się czeka na wesele by się wreszcie napić lub ktoś nie ma odwagi się bawić na trzeźwo.. tyle w temacie z mojej strony

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bartek933 napisał:

To wystarczy zrobić imprezę bezalkoholową i wtedy szybko wyjdzie kto Cię szanuję i zjawi się dla Ciebie by z Tobą świętować i się bawić. Bo rozumiem że alkohol dziś jest tak nie osiągalny że aby się czeka na wesele by się wreszcie napić lub ktoś nie ma odwagi się bawić na trzeźwo.. tyle w temacie z mojej strony

Tu nie chodzi żeby się nachlać zaraz, wódka też jest dla ludzi, tyle żeby nie zrobić z siebie bydlaka, a Ty myślisz że na weselu w Kanie galilejskiej, Pan Jezus wodę zamienił w jakiegoś SIKACZA? i jakoś nie strofował ludzi że sobie wypili, a że ja winka nie lubię bo mnie pali zgaga, to mocniejsze trunki preferuję.  :D  Dla zdrowotności oczywiście.  :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Byłem na prymicji u kolegi z klasy 4 domy mieszkał odemnie.  W pierwszy dzień wódki nie było,  ale wina było do oporu na drugi dzień łeb mnie bolał gorzej jak po weselu.  W poprawiny była już wódka. 

Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

z bezalkoholwych chrzcin

Po co ktoś takie farmazony urządza oO. Swoją drogą współczuje odbębnienia obowiązku. 

Chrzest no to jeszcze,, można przeżyć ale w ja byłem na weselu, przed ślubem nie byłem do końca świadom że alkoholu nie będzie. Szczerze byłem w lekkim szoku😧😳 Na zaproszeniu pisało ale myślałem że jaja sobie robią.

• Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Pewnie wesela bez wódki i bez mięsa albo chrzciny to nie wiem jak tu można się wspólnie cieszyć i bawić.... No jak ? 

Opublikowano

i mnie ubiegłeś miałem to wstawić 

byłem na wyborach i drugi długopis wyborczy wpadł 

Opublikowano

W sumie to bardziej o tą imprezę chodzi bo "pierwsza" msza jest w parafii z której pochodzi ksiądz więc panie impreza jest tak swojska bo zaproszone zwykle jest pół wsi ;] Wszyscy się znają itp. Rozumiesz do czego dążę chyba ;) w takich sytuacjach jedynie kordon policjantów powstrzyma od wjechania z wódą na stół. 

Opublikowano

Pełne wiadro 15L kurek żem nadziabał i jednego koźlaka 😋 3 godziny. Jeszcze nie widziałem takiego urodzaju na kurki, baby w domu mnie przezemściły, jeszcze czyszczą 😋 a ludu w lesie na gęsto. Teraz trzeba jechać na lumpy, przegonić pająki z wydechu z E60 😎

• Like 1
Opublikowano

Prymicja to wielka radość i święto u kolegi bawiliśmy się trzy dni.  A teraz ks. Piotr jest misjonarzem w Kazachstanie,  jak czasami przyjeżdża do rodziców to się z nim widuję. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v