Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Szymi40 napisał:

Mówisz  jak mój były sąsiad-    ,,jeszcze  przyjdą  do mnie  za  obiad robić''   płacił  grosze  a  wymagał......     Zapłać  to i  ludzi do pracy będziesz  miał. 

Gdzie ja kaze za obiad robić? Zacytuj gdzie tak napisałem. 

3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

No i wcale się nie dziwię,  żulikom spod sklepu nigdy się nie chciało, stare dziadki już nie mają zdrowia a młodzi ambitni ludzie wolą się rozwijać niż zbierać u kogoś kamienie na polu.

Godna stawka przy budowie dróg dla zwykłego operatora szpadla to przynajmniej 20 PLN na godzinę.

Jakim specjalistą był twój baćka? Bo za komuny to co 3 posada na zakładzie to specjalista

No a czy szpadel na budowie jest lżejszy od przytoczonych tu kamieni? U kolegi przy wylewaniu posadzek nieraz lodke piachu dziennie przerzucaja.

Opublikowano
1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ja tam go lubiłem, wróci tak czy siak, tylko nie wiadomo czy oficjalnie czy głupa palił bedzie...

Wszyscy jak chcą to wracają tylko trza głowy używać a nie pierdolamento robić... 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Emerytura rolnicza jest faktycznie kpiną ;) Starczy na pół miesiąca fajek i rachunek za prąd. 

Jakie składki taką emerytura.

Opublikowano
6 minut temu, Partyzant85 napisał:

No i wcale się nie dziwię,  żulikom spod sklepu nigdy się nie chciało, stare dziadki już nie mają zdrowia a młodzi ambitni ludzie wolą się rozwijać niż zbierać u kogoś kamienie na polu.

Godna stawka przy budowie dróg dla zwykłego operatora szpadla to przynajmniej 20 PLN na godzinę.

Jakim specjalistą był twój baćka? Bo za komuny to co 3 posada na zakładzie to specjalista

Ojciec pracuje na linii wcześniej Philips teraz Signifity

3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ja tam go lubiłem, wróci tak czy siak, tylko nie wiadomo czy oficjalnie czy głupa palił bedzie...

Lubiłem i lubię ale się zawiodłem 😡

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szymon09875 napisał:

No a czy szpadel na budowie jest lżejszy od przytoczonych tu kamieni

Nie jest lżejszy ale masz opłacony zus, składki zdrowotne, zapewnione ciuchy robocze. Widzisz różnicę? Jak tak chojnie płacisz to może pora maszynę do zbierania kamieni zakupić? Za parę sezonów ci się zwróci.

@soltys48 - też na linii pracowałem - specjalista od pakowania okien :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Dobry Wieczór ! Pogoda dziś była bardzo słoneczna. Pokażę Wam jakie piękne czerwone róże rosną na terenie Centrum Handlowe Arkadia przy ul. Jana Pawła II 82 w Warszawie. Jednak coś dolega tym kwiatom. Ciekawe czy ktoś dopatrzy się? Może zanieczyszczenie środowiska? A w tle ogródek i wielkie gigantyczne leżaki. Abyśmy my dorośli mogli się poczuć jak dzieci. Pozdrawiam.

ARKADIA kwiatki.JPG

Opublikowano

Przy dorywczej pracy ? 

Na moje ogródki wystarczyła zmiana maszyny i kamieni brak, jedynie UZ swiezo siane trzeba zbierac. Zresztą nie chodzi o moje kamienie, tyljo o zepsucie socjalami, a bardziej wciskaniem ze kAzdy moze byc mlody piękny i bogaty, a jak wybierzemy Dude na kolejna kadencje to minimalna wzrosnie do 2 tys euro....

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Partyzant85 napisał:

@soltys48 - też na linii pracowałem - specjalista od pakowania okien :D

Był nastawiaczem,teraz jest specjalistą

Do jego zadań należy nadzorowanie grupy pracowników i w razie awaryjnych sytuacji interwencja

9 minut temu, hubertb napisał:

W jakim sensie? 

Tak jak na powiedzmy koledze

Edytowane przez soltys48
Przemyślenia 😁
Opublikowano

O to, że ludziom tym którzy nic nie mieli, aktualnie sie nie opłaca i nie chce robić. Żyją na tym samym poziomie co przed 500+ ale nie robia nic. Nie mówię o rodzinach gdzie te pieniądze sa potrzebne, ale o ludziach którym sie wiecznie nic robic nie opłaca. 

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tylko przyjdzie taki czas że kasa się skończy w budżecie

To dodrukuja oni problemu nie widzą...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tylko przyjdzie taki czas że kasa się skończy w budżecie

a ty jakaś wyrocznie  że wiesz co będzie? Może rostowskiego się za dużo nasłuchałeś o tych pieniądzach co ich nie było nie ma i nie będzie. A jednak się znalazły . Jeszcze żaden rząd nie zmierzył się z taką sytuacją jak teraz. Suszowego wypłacają drugi rok w max stawkah po 1000 zł gdzie za poprzedniej władzy było tylko raz i max można było dostać koło 380 zł. Dodatkowo tarcza z której idą miliardy i programy socjalne. PO PSL powiedziało by ,, pieniedzy poprostu nie ma i nie będzie '' i pocałujta w du.e wójta. Byś zobaczył tylko środkowy palec i tyle 

Opublikowano
3 minuty temu, ramzes10 napisał:

a ty jakaś wyrocznie  że wiesz co będzie? Może rostowskiego się za dużo nasłuchałeś o tych pieniądzach co ich nie było nie ma i nie będzie. A jednak się znalazły . Jeszcze żaden rząd nie zmierzył się z taką sytuacją jak teraz. Suszowego wypłacają drugi rok w max stawkah po 1000 zł gdzie za poprzedniej władzy było tylko raz i max można było dostać koło 380 zł. Dodatkowo tarcza z której idą miliardy i programy socjalne. PO PSL powiedziało by ,, pieniedzy poprostu nie ma i nie będzie '' i pocałujta w du.e wójta. Byś zobaczył tylko środkowy palec i tyle 

Wystarczy trochę myśleć samodzielnie i znac podstawy matematyki. Nie potrzeba być wyrocznia.

Opublikowano

To pokaż jak to liczysz . Bo jak tobie się tak tylko wydaje to mi może się wydawać że będziemy bogatsi niż Niemcy. Jakieś konkrety a nie gdybania i ciepłe słówka jak to maja w zwyczaju politycy PO. Dużo gadać aby gadać ale konkretów brak

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

O to, że ludziom tym którzy nic nie mieli, aktualnie sie nie opłaca i nie chce robić. Żyją na tym samym poziomie co przed 500+ ale nie robia nic. Nie mówię o rodzinach gdzie te pieniądze sa potrzebne, ale o ludziach którym sie wiecznie nic robic nie opłaca. 

To dodrukuja oni problemu nie widzą...

W kwestii socjalu całkowicie się z Tobą zgadzam.. Osoby które kiedyś chodziły na dorobek przy zrywaniu truskawek czy pomidorów, teraz pier**lą żeby iść się pocić i zarobić, co miesiąc pieniążek wpływa i robić nie trzeba... 

Wśród znajomych nawet kilka takich sytuacji, że po przeliczeniu przychodu z  pójścia do pracy a wzięcia socjalu, lepiej wziąć socjal niż iść do roboty bo przychód wyjdzie taki sam.. 

Znajomek z którym kiedyś pracowałem dokładnie mi to przedstawił na podstawie swojej sytuacji i miał chłop rację , bo jakby kobite do roboty wysłał to byłby w doope bity..  

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, ramzes10 napisał:

A co zrobił rząd PiSu dla rolnictwa pomijając nieudolne suszowe?

Opublikowano

Dajcie spokój z polityką przynajmniej tutaj. Toż to już sraczki idzie dostać, a co jeszcze 2 tyg pierdolenia. Jeszcze trochę to Jaruś da 24tą emeryturę aby tylko Dudusia przepchnąć. A my będziemy na to zapieprzać bo ze swoich nie dają. 

Coś się błyska coraz mocniej na zachodzie... Jutro T2 w kartoflu jak pogoda będzie to od rana jadę

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v