Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stare chłopy ,a,       nie rosną 😐😉👍 Latem trza spać jak pozwalają muchy   ,,iść spać kiedy one śpią,a wstawać -kiedy jeszcze śpią''🤗  22-03:ph34r:

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał:

Jak równe bele to wcale nie trzeba liczyć. Widać po beli kiedy nałoży drugą warstwę folii

Widać za 6 razem już cała pokryta i 12 raz widać a owijam 15razy.

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Broń Boże 😱

ja tam kupiłem, i jestem zadowolony, na 3,5 roku jazdy dołożyłem do niego pompkę paliwa, za 30zł, przedwczoraj akurat zmieniałem

a drugiego kupiłem kiedyś w Płocku, gdzie też się nie kupuje, i tez mam z nim miłe wspomnienia

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

To wpadnij gdzieś pod koniec przyszłego tygodnia będzie owies zbierany to policzysz i u mnie 😋 po ostatnich 160belach i owijaniu po nocy senior powiedział, że pier**li taka robotę nie będzie liczył.

Licznik powinien wyświetlać tak jak w paszowozie,że i pod słońce widać i w nocy .Kupiłem ten ze sklepu AGROHAHNDLER,no w noc y to widać zaj.......,za to w dzień ni uja. Plus dwanaśc ie  i bez słonka  .                                                                                                                 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

jak masz na kim poleżeć to oczywiste, moja akurat od 6 w pracy ;) 

Awarie miałem w nocy-wyjmowanie drzazgi z oka i temu tak mi się przysnęło

Na dworze pochmurno i 16°C, Grzesia obudziłem do futrowania a ja jadę prasować

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał:

Jak równe bele to wcale nie trzeba liczyć. Widać po beli kiedy nałoży drugą warstwę folii

Wytłumacz to mojemu seniorowi 😉 

Od rana parno i mgła fest, super warunki dla roślinek, duża wilgotność. Dla grzybów też, ojczulek wypatrywał stonki i pod lasem dwa prawdziwki i koźlak. Ja wczoraj pieczarek nazbierał wiaderko 5L. W niedzielę trzeba ruszyć w las 😋

Opublikowano

W nocy coś pokropiło, ale to taka ilość, że wczoraj z sąsiadem więcej % wypiliśmy. Dziś zachmurzone, +19, wiatru brak.

Opublikowano

od trzech sezonów padł nam kontaktron zliczajacy okrążenia owijarki. owijamy "na oko". przecież widać kiedy idZie kolejna warstwa folii.

Rolnik200598 napisał:

W nocy coś pokropiło, ale to taka ilość, że wczoraj z sąsiadem więcej % wypiliśmy. Dziś zachmurzone, +19, wiatru brak.

jak tam twoje podopieczne? znoszą już trochę lipy?

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

I te  troszkę  co ci pokropiło  to na  nektarowanie  facelii   super  sprawa. 

Opublikowano
40 minut temu, bratrolnika napisał:

ja tam kupiłem, i jestem zadowolony, na 3,5 roku jazdy dołożyłem do niego pompkę paliwa, za 30zł, przedwczoraj akurat zmieniałem

a drugiego kupiłem kiedyś w Płocku, gdzie też się nie kupuje, i tez mam z nim miłe wspomnienia

Ty brat to chyba pod szczęśliwą 🌠 się urodziłeś bo nawet betonowa posadzka nie dała rady. 😉

Opublikowano

akurat te auto pod Radomiem to kupiłem centralnie pod kościołem, w czasie mszy świętej w niedzielę, to musiało wyjść na dobre😂

poważnie mówię, nie chcecie to nie wierzcie, z gościem umówiłem się tak że myślał że jeszcze do kościoła zdąży, i jak był na mszy to ja już byłem na miejscu, w czasie mszy dobiliśmy targu, ludzie wychodzą z kościoła, a my siedzimy na masce i kasę liczymy

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Bananek napisał:

jak tam twoje podopieczne? znoszą już trochę lipy?

Lipy dopiero zaczynają kwitnąć, póki co ostro buszują w facelii i na akacjach, choć nadstawki nie specjalnie ciężkie. Ostro zaczęły nosić w sobotę i niedzielę, w poniedziałek nic nie przyniosły, wczoraj i dziś ruch umiarkowany. Zresztą czego się spodziewać, w gniazdach po 6-7 ramek (wielkopolskich) czerwiu, to muszą czymś to wykarmić. Miałem trochę ramek pełnych syropu, które zabrałem do lodówki jak im wczesną wiosną gniazda ścieśniałem, jak w którymś ulu w gnieździe było mało jedzenia to robiłem podmianę. Ale już wszystkie te ramki wykorzystałem. Lipa zapowiada się super, oby tylko pogoda dopisała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v