Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trawers napisał:

Oj w tuje ojcu się nie mieszam 😉 ciął z góry żeby szły w boki bo do stożka powinny rosnąć bo takie kiedyś kupił ale stwierdził że będzie przycinać. W sumie wzięło się to stąd że lata temu mieliśmy tuje ale przyjechali z energetyki i tak je przycięli że musieliśmy je usunąć.

słyszałem taki przesąd, że jak się sadzi tuje to ktoś umiera. dziwne uczucie mieliśmy rok temu jak tuje sadzilismy, a tu wiadomość, że sąsiadka odeszła na tamten świat.

Opublikowano

Może nie zaśmiecajmy tego tematu postami o "działalności" popie..oleńców typu jakieś dżokery, ogary i innych podobnych wykolejeńców 🔫😒

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Fajna maszyna,ale mają 25ha rzepaku i nie wiem ile zboża to po 350zł za ha a może i wiencej w tamtych stronach to raz dwa mu się zwróci.

No nie wiem czy zakup bizona na ok 80ha to dobry pomysł 

Opublikowano
13 minut temu, krilan06 napisał:

Te pieniądze które za niego dali to już jest zły pomysł, nie jest Bizon żaden wart takiej kasy, bo to jest praktycznie zwykły Bizon z małymi poprawkami, które na wydajność nie mają większego wpływu. 

Opublikowano
21 minut temu, krilan06 napisał:

Szwagier na usługach tyle kładzie suprem

3 minuty temu, Sean napisał:

Te pieniądze które za niego dali to już jest zły pomysł, nie jest Bizon żaden wart takiej kasy, bo to jest praktycznie zwykły Bizon z małymi poprawkami, które na wydajność nie mają większego wpływu. 

A ile dali ?bo nie oglądałem 

Opublikowano

Nie wiem ile, ale ten rocznik i komentarze pod filmem za ile był wystawiony, to min 140tys. wywalili.

Opublikowano
13 minut temu, Sean napisał:

No właśnie w życiu bym tyle kasy nie dał za bizona

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ile!?!?!?!!

Pamiętasz koło mnie w osieku  był taki reks wystawiony kiedyś co wstawiłeś linka.  I poszedł. 

Opublikowano

to ashasi to ma jakies naukowe dowody ze dziala ?? nie te firmowe, tylko polowe doswiadczenia niezaleznych instytutow rolniczych , na poletkach doswiadczalnych z proba kontrolna ???         

bo wiekszosc tego typu wynalazkow ma dzialanie magiczne a ich realna skutecznosc ogranicza sie do kieszeni rolnika..........

kra- drzemnalem sie wieczorem i po przebudzeniu niespodzianka z dachu kapie, spadlo 11 mm ale gdyby nie niedziela to moglbym spokojnie do pola jechac orac....

snieg wczoraj na babiej gorze widzialem, jeszcze sporo na polnocnej stronie sie trzyma a w nocy jeszcze dopadalo.

kukurydza - po ostatnich przymrozkach -co ktoras spalona, ciekawe od czego to zalezy , jedna zielona a 12 cm dalej biala ?

Opublikowano

Nie wiem czy działa czy nie, polecają to spróbuję. Dla mnie jak pisałem koszt 80zł/ha czy nawet 100zł/ha to żaden koszt bo z tego nie żyję.

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Pamiętasz koło mnie w osieku  był taki reks wystawiony kiedyś co wstawiłeś linka.  I poszedł. 

A nie dalej wystawiają za 155tys.zl??? Bo nawet dziś widzialem

3 minuty temu, Sean napisał:

No masz tu nawet o rok starszy od tego co oni kupili, toż to Dominator byłby jak ta lala.

https://www.olx.pl/oferta/bizon-rekord-CID757-IDDMNyh.html#88f8778da4

Koło Łowicza 155tys.zl wołają za reksia 

Opublikowano

A Jokery jeszcze się podniecają jak to im teraz hejtry będą zazdrościć,  xD chyba głupoty w wydawaniu kasy.  :P

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A nie dalej wystawiają za 155tys.zl??? Bo nawet dziś widzialem

Koło Łowicza 155tys.zl wołają za reksia 

Faktycznie długo go nie było myślałem że poszedł.  A to sprzedać nie tak prosto.  Ale gwarantuję że sprzęt zadbany marek dbał o niego. 

Kupił sobie nh tc 5.90

Edytowane przez 6465
Opublikowano

10l spadło,przejaśniło się i wieje.

Asahi działa naprawdę,Piorin go poleca,Dużo ludzi chodzi do piorin jak się nie zna jaka choroba,lub jaki szkodnik to niosą robaki liście,tam mają mikroskopy wiedzę,ala laboratorium.I zawsze coś pomogą.

Wiadomo ze są rozmaite  wynalazki dla kasy.

Opublikowano

Będę jutro we wsi w magazynie, mają tam skromny asortyment ŚOR to może i asahi będą mieć, jak nie to przez internet zamówię. Dużo mi tego nie potrzeba, 250ml to max bo ziemniaki i jeden kawałek jęczmienia chcę opryskać.

Opublikowano

WMA z nocy 12litrow teraz w ciągu 5minut ulewa a teraz słonko i dość cieplo. Coś czuję że kukurydza ostro ruszy przy takiej pogodzie. Wczoraj jare opryskane krzemem, aminokwasami mocznikiem i siarczanem. Tylko trawa ścięta nie zebraną ale nowa rośnie teraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v