Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Zaczęło ładnie padać od godziny

U mnie siąpi rzęsisty od chyba dwóch godzin. 💦

Wcześniej coś padało u ciebie?

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak nalewki mojej żony

A właśnie, bo kiedyś mówiłeś mi że sąsiad rozrzutnik tnie, ma oske od niego jeszcze???

Pochwalił się że sprzedał za 600.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

To się przekonasz  niebawem.Tak wychodzi z wróżb z grudnia o pogodzie a po 15 maja susza.

Czyli jak nie popada do połowy maja to kaplica ? 

Ja tam jestem pewny że u mnie zacznie padać gdzieś tak w lipcu. 

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

u mnie cały czas pada raz mocniej raz słabiej, pięknie ten front idzie przez siedlce i okolice z południa na północ.

No to ładnie przytrzymałeś zboża przy życiu aż do tego deszczu

Opublikowano
Strongman napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

A ja dalej bez deszczu.

pier**lisz.

co do deszczu to niestety nie. ale jakby brać dosłownie twoją wypowiedź to od czasu do czasu tak.

• Haha 3
Opublikowano

kra-dalo czadu ,cale 3 mm w pare godzin, w sumie to wieczorem mozna by w pole wjechac i kola by sie nie pobrodzily.

wieczorem sie rozpogodzilo, powietrze przeczyscilo i zobaczylem snieg- na babiej gorze jeszcze lezy, 

Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

@danielursus3p

Teraz nie byłem bo to kolega na łonce przed chałupą na przedmieściach naszego miasta ma deszczomierz wbity. W bloku nie szło go ustawić postawiłem u kolegi przy willi w ogrodzie :P

Może i napadało 12 ale człowieka wk***ia że 20 km w bok spadło drugie tyle...

Jakby tak se kapało jak teraz to rano do 25 mm dobije :) nie ma się co przejmować, zawsze może być gorzej ;)

Opublikowano
11 minut temu, Zawisza napisał:

ja był dziś w siedlcach to ojaniemoge bida z nędzą według mojej okolicy chociaż widać trafiały sie mocne pola to i było @Uziu92

pada od minimum 2 godzin, fajna sprawa :D 

a czego się spodziewać jak nie padało 50 dni ?

Opublikowano

Niestety panowie jeszcze daleka droga przed nami, ten deszczyk tylko nam troszkę ulży, uprawom za wiele nie pomoże. Kilka dni bez deszczu i abarot to samo. Jedynie pocieszenie, że na maj nie nadają zbytnio temp powyżej 25° 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v