Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pryskał bym teraz ale u nas na wschodzi dzisiaj mocno wiało i wieje nadal,Choć za warszawą cisza.

Wychodzi na to jak się sprawdzi kolejny deszcz w środę.W południe jak sprawdzałem był w czwartek to dobry znak.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

U mnie tak miało lać dzisiaj i nic nie spadło. Ja już nie patrzę na te prognozy, żeby się nie wk***i.ać.

Opublikowano

Ale ja się nie poddaje, a tym bardziej nie załamuję. Oszczędzam nerwy na gorsze problemy :P

Ale ja się nie poddaje, a tym bardziej nie załamuję. Oszczędzam nerwy na gorsze problemy :P

Opublikowano
13 godzin temu, PRIMO napisał:

No patrz 🤨 u mnie to samo. 😁

Co się będziesz męczył z cięciem drew na opał lepiej zainwestuj w piec na pelet zasypiesz i spokój na dwa tygodnie. 

musiał bym mieć nasrane w głowie zeby zainwestować w piec na pelet 200zł droższy opał od węglą  do tego jakość niekontrolowana w piwnicy ssyf  jak po palaczach  papierosów bo popiołu dotkniesz to już lata ... ile masz w domu 17/18 ? ze 2 tygodnie i spokój w lato tyle ci nie wytrzyma ...  dziękuje oddałem piec na pelet 

nie nadaje się na domy powyżej 140 m 

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

musiał bym mieć nasrane w głowie zeby zainwestować w piec na pelet 200zł droższy opał od węglą  do tego jakość niekontrolowana w piwnicy ssyf  jak po palaczach  papierosów bo popiołu dotkniesz to już lata ... ile masz w domu 17/18 ? ze 2 tygodnie i spokój w lato tyle ci nie wytrzyma ...  dziękuje oddałem piec na pelet 

nie nadaje się na domy powyżej 140 m 

A czy z takiego pieca kopci dymem? Kolega założył w wiosce na pellet na jesieni i od kilku tygodni nawala dym z komina jakby co najmniej gumofilca tam wrzucił... Wcześniej nic nie dymiło

No oby tylko się sprawdziło to co od środy nadają... 🙏🙏🙏🙏 We wtorek zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja, jak coś to azot na trawy i może na pszenżyto by ze 100kg rzucił saletrzaku 🤔

Opublikowano
sumek666 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Kto to był🤔

pisior

Jak już tak sprzątasz to wyrzuć politykę z cen mleka bo tam straszny syf ja brzydzę się tym a tam okropnie się przepychają o 6 było 2* LLU

Opublikowano (edytowane)

Rysiek , nasz Pan Minister będzie w jedynce zaraz ! OGLĄDAJ !

Może znowu się pochwali że daje to , co dawno powinno być dane . A i orać nauczy ... :D

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Rysiek a co będzie jak inne kraje przestaną kupować nasze ?

Opublikowano

Zgadł Rysiek . O żywności naszej mówi . No ale i na ogarkowe pytanie odpowiedział .

Mądry człowiek . Jak On ładnie tłumaczy . Premię bym mu dał za to gadanie .    GŁÓWNIE GADANIE .... :S

Opublikowano (edytowane)

Ale to gatka komunisty i tyle.. Nigdzie tak nie ma jak on mówi i z tego gadania nic nie wynika... Łon coś źle wygląda.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Zgadzam się . Za tym gadaniem niewiele idzie . Same apele o kupowanie polskiej żywności niewiele dadzą . Granic nie zamknie , ale od tego tam jest żeby wprowadzić mechanizmy służące naszym rolnikom .

Opublikowano

Mówi jak powinno być jak ksiądz na kazaniu i tyle..ot takie pobożne życzenia opowiada

Opublikowano

Z maszynami ? Łoj Rysiek , Rysiek . Polskie maszyny jak dobre to też ludzie chwalą . Słyszałeś żeby ktoś bardzo narzekał na Agrolift ??

Opublikowano

Nie..... Pewnie o pomocy suszowej zapomniał.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Piękny ten kwiecień, deszczu zero,dużo słońca, jeszcze więcej wiatru a najwięcej mrozu.

Na 3m dziś -2, na 5,5m -1. Wiśnie już dawno poleciały, jabłonie U ludzi w większości też, jeżdżą ratują gibereliną, algami, aminokwasami.

Teraz jeszcze porzeczka się osypie.

Opublikowano

Ja tam słyszałem, że minister każe nam tanio sprzedawać pszenice i żeby nie sprzedawać Arabom którzy dają nam więcej. Kaczor już mu chyba kompletnie mózg wyprał, w imię czego  mam sprzedać pszenicę po 700 jak ktoś daje mi 800.

Opublikowano (edytowane)

Chmurki jakieś chodzą, Slawek pada tam u Ciebie🤔?

Jedne czereśnie już widzę kwiatki opadaja bez życia zmarzły pewnie a takie owoce smaczne 😣

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v