Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pryskał bym teraz ale u nas na wschodzi dzisiaj mocno wiało i wieje nadal,Choć za warszawą cisza.

Wychodzi na to jak się sprawdzi kolejny deszcz w środę.W południe jak sprawdzałem był w czwartek to dobry znak.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

U mnie tak miało lać dzisiaj i nic nie spadło. Ja już nie patrzę na te prognozy, żeby się nie wk***i.ać.

Opublikowano

Ale ja się nie poddaje, a tym bardziej nie załamuję. Oszczędzam nerwy na gorsze problemy :P

Ale ja się nie poddaje, a tym bardziej nie załamuję. Oszczędzam nerwy na gorsze problemy :P

Opublikowano
13 godzin temu, PRIMO napisał:

No patrz 🤨 u mnie to samo. 😁

Co się będziesz męczył z cięciem drew na opał lepiej zainwestuj w piec na pelet zasypiesz i spokój na dwa tygodnie. 

musiał bym mieć nasrane w głowie zeby zainwestować w piec na pelet 200zł droższy opał od węglą  do tego jakość niekontrolowana w piwnicy ssyf  jak po palaczach  papierosów bo popiołu dotkniesz to już lata ... ile masz w domu 17/18 ? ze 2 tygodnie i spokój w lato tyle ci nie wytrzyma ...  dziękuje oddałem piec na pelet 

nie nadaje się na domy powyżej 140 m 

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

musiał bym mieć nasrane w głowie zeby zainwestować w piec na pelet 200zł droższy opał od węglą  do tego jakość niekontrolowana w piwnicy ssyf  jak po palaczach  papierosów bo popiołu dotkniesz to już lata ... ile masz w domu 17/18 ? ze 2 tygodnie i spokój w lato tyle ci nie wytrzyma ...  dziękuje oddałem piec na pelet 

nie nadaje się na domy powyżej 140 m 

A czy z takiego pieca kopci dymem? Kolega założył w wiosce na pellet na jesieni i od kilku tygodni nawala dym z komina jakby co najmniej gumofilca tam wrzucił... Wcześniej nic nie dymiło

No oby tylko się sprawdziło to co od środy nadają... 🙏🙏🙏🙏 We wtorek zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja, jak coś to azot na trawy i może na pszenżyto by ze 100kg rzucił saletrzaku 🤔

Opublikowano
sumek666 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Kto to był🤔

pisior

Jak już tak sprzątasz to wyrzuć politykę z cen mleka bo tam straszny syf ja brzydzę się tym a tam okropnie się przepychają o 6 było 2* LLU

Opublikowano (edytowane)

Rysiek , nasz Pan Minister będzie w jedynce zaraz ! OGLĄDAJ !

Może znowu się pochwali że daje to , co dawno powinno być dane . A i orać nauczy ... :D

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Rysiek a co będzie jak inne kraje przestaną kupować nasze ?

Opublikowano

Zgadł Rysiek . O żywności naszej mówi . No ale i na ogarkowe pytanie odpowiedział .

Mądry człowiek . Jak On ładnie tłumaczy . Premię bym mu dał za to gadanie .    GŁÓWNIE GADANIE .... :S

Opublikowano (edytowane)

Ale to gatka komunisty i tyle.. Nigdzie tak nie ma jak on mówi i z tego gadania nic nie wynika... Łon coś źle wygląda.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Zgadzam się . Za tym gadaniem niewiele idzie . Same apele o kupowanie polskiej żywności niewiele dadzą . Granic nie zamknie , ale od tego tam jest żeby wprowadzić mechanizmy służące naszym rolnikom .

Opublikowano

Mówi jak powinno być jak ksiądz na kazaniu i tyle..ot takie pobożne życzenia opowiada

Opublikowano

Z maszynami ? Łoj Rysiek , Rysiek . Polskie maszyny jak dobre to też ludzie chwalą . Słyszałeś żeby ktoś bardzo narzekał na Agrolift ??

Opublikowano

Nie..... Pewnie o pomocy suszowej zapomniał.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Piękny ten kwiecień, deszczu zero,dużo słońca, jeszcze więcej wiatru a najwięcej mrozu.

Na 3m dziś -2, na 5,5m -1. Wiśnie już dawno poleciały, jabłonie U ludzi w większości też, jeżdżą ratują gibereliną, algami, aminokwasami.

Teraz jeszcze porzeczka się osypie.

Opublikowano

Ja tam słyszałem, że minister każe nam tanio sprzedawać pszenice i żeby nie sprzedawać Arabom którzy dają nam więcej. Kaczor już mu chyba kompletnie mózg wyprał, w imię czego  mam sprzedać pszenicę po 700 jak ktoś daje mi 800.

Opublikowano (edytowane)

Chmurki jakieś chodzą, Slawek pada tam u Ciebie🤔?

Jedne czereśnie już widzę kwiatki opadaja bez życia zmarzły pewnie a takie owoce smaczne 😣

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v