Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prywatni to kasy mają. Zdrowie i życie ważniejsze od jakiejś kaski.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A co ty teraz pod kukurydze chcesz robić? Za tydzień będziesz siał? Czekaj jeszcze trochę. Uprawami bardziej przesuszysz jakbyś w cale nie ruszał. 

U mnie jak co roku. Po jednej stronie drogi można zapierd... aż się kurzy, po stronie budynków trzeba się ciągać, bo mokro. Dobry tydzień jeszcze trzeba czekać. Pomroziło nic nie popadało...  

Nie za tydzień ale jak rozwiozę podkład z pieczarek i go wymieszam i popada lub nie to lepiej niż zrobić pole później i nie popada,uprawka z wierzchu powstrzymuje wysychanie i tez wysusza ale z wierzchu.

Jak by spadł dobry deszcz to lepiej jak już pole będzie przygotowane,rozsiana polifoska czy sól czy superfosfat dl€go się rozkłada a wiadomo ze musi być wymieszany nawóz z glebą

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Jaja, byłem z kultywatorem porównać trochę pole za lasem bo kamienie brali i koleiny, kultywator skakał po wierzchu ziemia zmarznięta na gnat 🙄 a jutro miałem zamiar posiać.

@Strongman ja bronuje, na brony kładę obciążniki, felgi stare i super robotę robi. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)

Brona też dobra,kultywatorem płytko z wałem, strunowym, najgorsze z wszystkiego to orka teraz,Ludzie nawet widzę obornik na wiosnę nie orają tylko gruberują i to taki gnój nie przepalony,oczywiście po gruberze wystają komaty gdzie nie gdzie i w to sieją owies jęczmień.

Opublikowano
3 godziny temu, Kondzio55 napisał:

-6 nad ranem,weekend ciepły, od poniedzialku znowu mowią mróz :S

Ale tylko na 3 dni i już ciepło ale w nocy nie zbyt ciepło bo tylko od 0 do +2 .

Opublikowano

ch*j wie co to będzie.dziś przyorywałem obornik na 6 klasa i tam bieda wielką z wilgocią.można powiedzieć te na piachach już susza

Opublikowano (edytowane)

Teraz bobienko tylko za rzekę na zakupy jechać bo w podlaskim 10 a w mazowieckim 251

Powiem tak od kąd ten korono wirus w Polsce zawitał to na tablicy ogłoszeń klepsydr 0 starszy ludzie zaczęli uwarz ac oszczędzać się.Przedtem pogrzebów było dużo a terasz wcale.

Mi się wydaje ze tego wirusa to już pól osób w Polsce ma a zgłaszają się tylko ci co mają problemy.Ten suchy kaszel to plaga,gorączki może nie być i wszystko ok.Ale Polacy to siła i się wirowi nie dadzą.

• Like 4
Opublikowano

zimno i pizdzi jak na dworcu w kieleckiem, bo od wschodu trzeci dzien dmucha-nigdy tak nie bywalo... w polu sie kurzy ale zaraz ze szyb zwiewa, wczoraj spory mroz,dzisiaj cieplej.

dzisaj zaoralem pare ha mysliwym na poletkach to jeszcze troche wilgoci w ziemi jest-w tamtym roku to bylo tak mokro ze sie nie dalo tam nic robic ,dopiero koncem maja sialismy

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

zimno i pizdzi jak na dworcu w kieleckiem, bo od wschodu trzeci dzien dmucha-nigdy tak nie bywalo... w polu sie kurzy ale zaraz ze szyb zwiewa, wczoraj spory mroz,dzisiaj cieplej.

ociepliło się już o 15  nie wieje ale nadrabiało mocno grzejce słońce 

śląsk 3 +  wiatru brak 

Opublikowano

Jeszcze nie wstał, no ale otworzę dla tradycji

-2°, ☀, wiater gałęziami nie rusza, to pewnie nie ma.

7 godzin temu, Strongman napisał:

Teraz bobienko tylko za rzekę na zakupy jechać bo w podlaskim 10 a w mazowieckim 251

Powiem tak od kąd ten korono wirus w Polsce zawitał to na tablicy ogłoszeń klepsydr 0 starszy ludzie zaczęli uwarz ac oszczędzać się.Przedtem pogrzebów było dużo a terasz wcale.

Mi się wydaje ze tego wirusa to już pól osób w Polsce ma a zgłaszają się tylko ci co mają problemy.Ten suchy kaszel to plaga,gorączki może nie być i wszystko ok.Ale Polacy to siła i się wirowi nie dadzą.

No z tym umieraniem to fakt

W styczniu było po 3 na tydzień,  a teraz z miesiąc nie było🙆🏻‍♂️

Coś za coś

To wszystko w kartach zapisane, Pan nie zabiera bo dał czasy by jeszcze wirusa przeżyć zaliczyli w histori życia.

Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

Tak może być, ale teraz o dziwo nikt nie kaszle z powodu zaziębień, choć pogoda ku temu sprzyja, nikt nie kaszle na grypę, choć sezon jeszcze w pełni, o kaszlu po papierosach nawet nie mówię, bo gdzie tam po fajkach kaszelek, teraz kaszel to nic innego tylko koronkawirusik.   :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v