Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to trzeba było od razu tak. 

1 minutę temu, kontenovy napisał:

a w okolicy to większość roboty za 2-2,5k na rękę , o nowym czy własnym budowaniu czy kupnie na kreche zapomnij a tym bardziej z czego na tą rodzinę uciułać? począwszy od założenia po utrzymanie

To już zależy od Twoich aspiracji. Jak Ci starczy 2.5 to 2.5,ale jak chcesz zarobić więcej to musisz się postarać i dążyć do tego żeby zarobić więcej

4 minuty temu, Kallina86 napisał:

@gregor1284 takie tu dziś macie ciekawe tematy, że aż żal przerywać. -1 i wiatr. Prognozują opady deszczu ze śniegiem, ale myślę że tylko na prognozach się skończy.  

No niech by nie padało, bo jeszcze jutro robota na dworze 🤔 a tam żal przerywać. Ty jako przedstawicielka tej ładniejszej płci też powinnaś głos zabrać. pewnie nie jeden z nas chciałby się  dowiedzieć co kobiety myślą na niektóre tematy ale swoich kobiet wolą nie pytać 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, szymon09875 napisał:

Facetowi jest łatwo bo porucha

najłatwiej to akurat jest tym co mają wrodzony wdzięk i dar przekonywania do tego dziewczyn by to akurat im dawały

Opublikowano
1 minutę temu, kontenovy napisał:

najłatwiej to akurat jest tym co mają wrodzony wdzięk i dar przekonywania do tego dziewczyn by to akurat im dawały

Nie wiem czy az tak o to ciężko.  Wystarczy troche być ogarnietym i nie startować odrazu z tekstem ściągaj majtki będziemy sie całować ;)

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

też powinnaś głos zabrać.

Jak ja tu większość czytam, to po prostu brak mi słów. Co jeden to bardziej idealny. A ja zwyczajna jestem, to co się będę udzielała. Ale piszcie, chętnie (chociaż niektóre wypowiedzi mniej chętnie) poczytam. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

chociaż niektóre wypowiedzi mniej chętnie

albo wcale

Opublikowano
3 minuty temu, kontenovy napisał:

Dar? po prostu wiedzą z kim zagadać, są takie których nie przekonasz i są takie których nie trzeba prosić . 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie wiem czy az tak o to ciężko.  Wystarczy troche być ogarnietym i nie startować odrazu z tekstem ściągaj majtki będziemy sie całować ;)

I trenować. Kiedyś takiego chłopaka znajomego przekonywałem do tego. Sierota bal się do jakiejkolwiek kobiety się odezwać, ale małymi krokami i się chłopaczyna rozkręcił ze mu starsi bracia nie mogli dać rady 🤣 drugi spokojnota był, co zarobił to matce oddawał, do kościoła chodził, żadne imprezy nie w głowie. Po 4 miesiącach od matki już chciał hajs pożyczać i walił największe artystki z okolicy 😎

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A jak to widzisz że swojej strony gdyby gość taki jak np. Rolnik chciał żebyś Ty zmieniała całe swoje dotychczasowe życie, żeby żyć tak jak on?

Ja bym nie chciał. Oboje musielibyśmy żyć podobnie. Nie ma sensu się diametralnie zmieniać dla drugiej osoby, nie ważne czy to on się ma zmienić czy ona. Choć tyle dobrze, że człowiek zdaje sobie sprawę, że jest skazany na porażkę.

Opublikowano

Jest tyle starych panien wystarczy poszukać. Może nie miss Polski ale na pewno z charakteru któraś by Ci przypasowała.... Bo jak stara panna jest ładna to gdzieś jest haczyk, pamiętaj... Skoro nie chcesz panny z dzieckiem czy rozwódki to jeszcze może powiesz że dziewica ma być? 

Opublikowano

Akurat to czy dziewica czy nie dla mnie nie ma znaczenia bo i tak tego nie zweryfikuję i na tych kwestiach kompletnie mi nie zależy z przyczyn takich a nie innych. Starą kobitę mieć, to lepiej nie mieć wcale. Człowiek zrozumiał już, że sam zostanie i nic tego nie zmieni, bo w cuda nie wierzę.

Opublikowano

@Rolnik200598 ty to jeszcze masz o tyle dobrze że chata duża i nawet jak jakąś ku sobie byś usposobił to miałaby gdzie się do ciebie przeprowadzić, a w twoim przypadku co za różnica czy by robiła to samo co ty czy nie skoro z gospodarstwa nie żyjesz i na etacie też jesteś , jakby tez robiła zdalnie to pod jednym dachem siedzielibyście choć jakby nawet nie to co za problem , byle czas poza pracą chciała z tobą ścierpieć a czy robić musi to samo? oporządzania drobiu i króliczyzny do spożycia byś nauczył

u mnie nie ma gdzie nawet kolejnej osoby zakwaterować a tym bardziej gdzie jeszcze dzieci niańczyć ,matka z siostrą w jednym , ja w drugim obok ,do tego qchnia i dzienny/gościnny i więcej miejsca nie ma , kiedyś to było coś bo i w 6 się mieściliśmy ale to nie warunki na dzisiejsze realia 

Opublikowano

może kiedyś jak zostanie pusta chata to się poszuka żeby samemu nie siedzieć i do lustra nie pić

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale jaja ta suka która znalazłem dwie godziny temu szczeni się 😮 aż nie wierzę 

I pewnie dlatego, chociaż zadbana, to ktoś ją wyrzucił... A teraz już chyba wszędzie darmowe sterylizacje. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Widzisz , w dobrym momencie ją przygarnąłeś😎😀 @Kontenovy , matka z siostrą w jednym Ty z kobitą a drugim i też większego problemu nie ma😉

Ło matko!!!  Wtedy to dopiero były by problemy. 🤕

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, lukasz20 napisał:

Tak tylko trzeba powiedzieć szczerze ile osób się przygotowuje do starania się o dziecko. Proces spermatogenezy trwa ok 3 miesiące w tym czasie facet zero alko i innych używek najlepiej witaminki kobieta kwas foliowy i po takim przygotowaniu można działać. Mało kto tego przestrzega i stąd biorą się u dzieci np alergie nie mówiąc o poważniejszych sprawach. 

Zero alkoholu :)  sporo była pewnie poczęta po alkoholu i nie koniecznie w jakiejś patologii. 

Co do tych alergii to ja takową miałem(teraz na szczęście mi objawy zmalały). Jako dziecko smarki mi ciekły do samego pasa. Byłem o wielu lekarzy i jedynie podawali mi coraz silniejsze leki antyhistaminowe. Na odczulanie np. się nie kwalifikowałem. Przeczytałem sam wszystko co było do przeczytania i obejrzałem chyba każdy program o alergiach na jaki się natknąłem w TV. W jednym właśnie jakiś immunolog mówił właśnie, że genetyka nie może mieć dużego znaczenie bo przyrost alergii w społeczeństwie jest szybszy niż możliwość zmienności genetyki populacji. Zanieczyszczenia też nie mają dużego wpływu, bo na wsiach jest mniej alergii a przebadani rolnicy mają czasem więcej substancji chemicznych w ciałach niż mieszkańcy miast(wszystko z pestycydów). Najbardziej jednak wpływ wydaje się mieć higiena. Jednak sam kontakt z alergenami czy patogenami zaraźliwymi już nie.  Wedle tego programu i po przebadaniu dzieci z alergią okazało się, że te dzieci mają bardzo ubogą mikroflorę jelitową. Brakuje im bakterii, tych pozytywnych. Sam sobie zrobiłem więc taką kuracje probiotyczną i prebiotyczną. Oraz swoim dzieciom jak się urodziły. Moim zdaniem alergologia mogłaby iść w tym kierunku bo jakiś sens to ma. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v