Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Jak małe to i fajne.... Poczekaj na pierwsze pyskówki... Na starość to różnie wygląda, a trend niestety idzie w innym kierunku niż byśmy tego chcieli 

Spodziewam się tego,  sam byłem dzieckiem i pamiętam jak koty z ojcem darłem,  ale jak byłem w biedzie zawsze mnie przytulił i pomógł. Jak przewrócił się w łazience bo miał wylew,  to wyrwałem drzwi z zamka wziąłem go na ręce jeszcze mówił i zdążyliśmy się pożegnać🙁, gdy przyjechało pogotowie tracił przytomność 2 dni w szpitalu koniec. Minęło prawie dwa lata a ja wchodząc do łazienki patrzę czy nie leży. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Żal tylko tego, że wszystko po śmierci się zmarnuje bo nawet jakby żona była to dzieci by się ze mną nie doczekała

Są na to sposoby ale Ty jesteś za staroświecki żeby wziąć pannę z dzieckiem czy rozwódkę... Co ludzie powiedzą!!!! B| 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

ja mam duże i też potrafią być pocieszne tylko trzeba wychować

Sławek twoje to zaraz z gniazdka wyfruną. Wnuki będziesz bawił to dopiero będzie rozrywka

Opublikowano
21 minut temu, turtojs napisał:

Ło panie to co Wy na maśle i chlebie żyjecie? Kiedyś liczyłem każdy paragon że sklepu zostawiałem, jemy co chcemy na jedzeniu się nie oszczędza, to wyszło ja razem z żoną i kilku miesięcznym dzieckiem 1350 zł, a to było rok temu, teraz pewnie z 1600 idzie jak nie wiecej, bo dziecko już większe plus w sklepach też drożej. Same jedzenie nic więcej, dodam że świnia i drób w zamrażalce były dostępne plus swoje ziemnaki i jajka. Jedzenie to nie tylko chleb, bułki, masło. Musisz kupić olej żeby coś usmażyć, mąkę, cukier, jakieś warzywa, makaron, wszelkiego rodzaju przyprawy, żona upiecze ciasto to byle co potrzebuje też do niego, jakiś ser, wędlina, ketchupy przecier pomidorowy, powidła, owoce, ja lubię rybę conajmniej raz w tygodniu zjeść i szereg innego jedzenia. Dla na dziś jak wydajesz 800 zł na dwójkę to naprawdę skromnie i niezdrowo jadasz

No nie tak skromnie, szynkę kupisz kg to śmiało dwa obiady. Rosół mogę codziennie jeść 🤣 no to masz udka po 3 z groszem. Chleb po 3 zeta to 6zl na dwa dni. Kupię polędwicę łososiowa to sam muszę jeść, zawsze jak ja jestem na zakupach to po 30dag różnych wędlin kupię to jeszcze przez tydzień moja ze 30 dag psu wyrzuci. Paletka jajek 30szt 12zl, cebula kg chyba 4zl. Jak robię zakupy to np jakiejś wedliny za 16 zeta kupię "rurkę" i na tydzień starczy. Ale ze ciężko nam się wybrać na zakupy to jak jestem w sklepie to kupuje więcej i za 130zl w getmorze mamy na prawie 3 tygodnie jedzienia. Ziemniaki mamy swoje. Równie dobrze mogę zapytać jakie wy "marcepany" jecie ze aż tyle idzie na jedzenie. 😎

Opublikowano
51 minut temu, galan99 napisał:

5 ha tytoniu , 5 ha porzeczki , 10 ha orzech laskowy kasa leci .

a co myslisz żeby w powiecie przasnyskim jako pierwszy wystartowac z plantacja wisni. Wiesz może jaki koszt założenia. @Agrest powiedz ile kosztuja rocznie opryski na wiśnie

Opublikowano

No jeszcze czego, cudze dzieci wychowywać... 

1 minutę temu, pawel885 napisał:

Są na to sposoby ale Ty jesteś za staroświecki żeby wziąć pannę z dzieckiem czy rozwódkę... Co ludzie powiedzą!!!! B| 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ja mam duże i też potrafią być pocieszne tylko trzeba wychować

Sławek twoje to zaraz z gniazdka wyfruną. Wnuki będziesz bawił to dopiero będzie rozrywka

bardzo lubię dzieci siostra ma takie mniejsze to z nimi czasem ''fajnie '' się rozmawia

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Pomyśl czy będzie ci kto szklankę wody podać jak będziesz stary i chory.  Wszyscy będziemy starzy ty ,ja. 

to akurat nie zależy od tego czy mamy dzieci czy nie  dwa lata temu kupiłem gospodarstwo z dożywotką  od jednej staruszki  po jej śmierci mina jej dzieci bezcenna 

Opublikowano

Z owoców to jedynie jabłka, z raz na pół roku gruszki kupię jak mnie najdzie chęć. Moja dziś winogrona kupiła bo ją naszlo. Ciastka, ciasta i inne wybryki mamuśka nam dostarcza, bo w piekarni/cukierni pracuje i na tym rękę trzyma. Nabiał kosztuje tyle ile trzeba "premii lojalnościowej" z mlekovity wybra🤣 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Manipulacja to duże słowo, ale TV po prostu pokaże to co ma wzbudzić sensacje, zainteresowanie oglądalność. To jednak nie ważne, a co do statystyk to własnych badań przecież nie robiłem i nic tam nie wiem. Jednak logiczne, że na starość wszystko w organizmach się psuje,  to i plemniki też nie będą takie same jak u młodych. 

Wiesz na pewno wiek ma wpływ, ale czy aż tak duży? ja znam osobiście sporo osób które urodziły się późno bądź same rodziły dzieci stosunkowo późno, na pewno duży wpływ ma środowisko w jakim żyjemy, odżywienie, styl życia itd 

Patrząc u zwierząt to stara krowa rodzi zdrowe cielaki ale znacznie trudniej się zaciela 

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Spodziewam się tego,  sam byłem dzieckiem i pamiętam jak koty z ojcem darłem,  ale jak byłem w biedzie zawsze mnie przytulił i pomógł. Jak przewrócił się w łazience bo miał wylew,  to wyrwałem drzwi z zamka wziąłem go na ręce jeszcze mówił i zdążyliśmy się pożegnać🙁, gdy przyjechało pogotowie tracił przytomność 2 dni w szpitalu koniec. Minęło prawie dwa lata a ja wchodząc do łazienki patrzę czy nie leży. 

Każdy z ojcem miał na pewno większe lub mniejsze zatargi(raczej większe) jednak rodzice to rodzice a dzieci to dzieci. Co by nie było, to zazwyczaj zawsze można liczyć na jakieś oparcie.

• Like 2
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Z owoców to jedynie jabłka, z raz na pół roku gruszki kupię jak mnie najdzie chęć. Moja dziś winogrona kupiła bo ją naszlo. Ciastka, ciasta i inne wybryki mamuśka nam dostarcza, bo w piekarni/cukierni pracuje i na tym rękę trzyma. Nabiał kosztuje tyle ile trzeba "premii lojalnościowej" z mlekovity wybra🤣 

to jednak kosztuje

Opublikowano

Nie. Ogólnie ja na wychowawcę dziecka to się nie nadam, wychowam na drugiego takiego jak ja i tylko będzie pośmiewiskiem dla innych i tylko będzie cierpieć przez to, tak jak i ze mnie się nabijali w gimnazjum i technikum, w gimnazjum było o tyle łatwiej że był w klasie kolega ze wsi podobny do mnie, w technikum tak pod koniec 2 klasy się poprawiło bo trochę pomądrzeli wszyscy i wygłupy przeszły nieco.

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Więc na adopcję też mówisz nie ?

Opublikowano
8 minut temu, sabuliga napisał:

a co myslisz żeby w powiecie przasnyskim jako pierwszy wystartowac z plantacja wisni. Wiesz może jaki koszt założenia. @Agrest powiedz ile kosztuja rocznie opryski na wiśnie

1000szt x10zl to już 10000zł

400kg pl x 1500 to 600

5t wapna to 600

Ogrodzenie nie wiem pewnie 7000minimum

Co roku 10% wypadów czyli 1000 na dosadzenia. 

Opryski od 2000zł w górę.

Jakiś plon od 3 roku.

Gregor antykoncepcji nie liczysz? Czy ciągle stosunek przerywany?

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

@slawek74 kolega @stempos1980 miał okazję poznać😀 tak jak pisze 2lata i 4 miesiące jutro kończy. 

Tyż ja widziałem, nikt tu o mnie nie pamięta.... 

43 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Ja to znowu sporo wydaje na słodycze, kurła jak dzieciak ale w taki nawyk wpadłem, że zawsze muszę mieć coś słodkiego, batoniki, czekoladę czy cokolwiek innego. Jak mi braknie to jadę kupić bo nie mogę wytrzymać bez😂

Między innymi po to są dzieci, ciotka z wujkiem, babka z dziadkiem dzieciom przywożą a stary im wyżera po kryjomu🤣 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, marulekk napisał:

jak nimiecki sprzynt łoże w polu to beee ale jak zagrabaniczna sikawka gasić bedzie Polskie budynki  to gut :D 

Jak PiS "kupi" zagraniczne to chwali, jak sąsiad kupi Fynda to modli się żeby się pomylił i hipolu do vario nalał 

Edytowane przez pawel885
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v