Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie na dziś dzień zarobić 3 tyś to mało. Byle do sklepu pójść i cyk 200 nie ma. 

1 minutę temu, JanKrzysztof napisał:

Co to jest 36 tysięcy złotych rocznie przy tych kosztach życia? Do pracy trzeba się porządnie ubrać (nie w markowe ciuchy, ale dobrej jakości) i dojechać i tu już sporo odchodzi, bo mało kto ze wsi pracuje blisko komina.  U mnie w domu się żyje oszczędnie, ale z kupki kasa i tak szybko ubywa...

Opublikowano

@bratrolnika ostatnio też widziałem stare zlewnie mleka i sklepy gsu adeptuja na domy. Sklep gsu z 10km ode mnie z działka 30ar za 10 tysięcy kupili na wiosnę i teraz już mieszkają. Drudzy kupili zlewnie ale to już z drugiej ręki z działka za 30tys. Czyli w cenie dobrego auta już masz gdzie mieszkać na swoim

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie mam aż tak bogatych znajomych . 

No to teściowie 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Prąd i woda jest, babka kipnela to wnuczki sprzedali. Dawaj amatorów na chaty do 100 tysięcy i będziemy interes kręcić. Dla mnie 10tys fartownego. W wiosce 5km ode mnie jest chyba z 5 domów na sprzedaż. W wiosce obok hasjenda że ze 4 rodziny by mogły zamieszkać za 215tysiecy 

A gdzie to jest??? Mówią tam jeszcze po polsku??😋

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

W Płońsku nowa kawalerka w stanie surowym kosztuje 4 tys za metr. Dwa lata temu były po 3400 za metr. Już nie mówię o Warszawie. Dużo ludzi z większych miast ucieka do mniejszych. Swoje mieszkanie wynajmuja i jeszcze im zostanie z tego wynajmu

W Sochaczewie nowe budownictwo od 5900 za m2...

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Czyli wierzysz że chłopak 20 letni odłożył 80tys.zl???

Opublikowano

Dla mnie na dziś dzień zarobić 3 tyś to mało. Byle do sklepu pójść i cyk 200 nie ma. 

co dzień to 200?

Opublikowano
2 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Co to jest 36 tysięcy złotych rocznie przy tych kosztach życia? Do pracy trzeba się porządnie ubrać (nie w markowe ciuchy, ale dobrej jakości) i dojechać i tu już sporo odchodzi, bo mało kto ze wsi pracuje blisko komina.  U mnie w domu się żyje oszczędnie, ale z kupki kasa i tak szybko ubywa...

Koszty jedzenia są śmieszne w porównaniu do reszty. My we dwoje jak za 800zl zjemy przez miesiąc to już by musiało być naprawde na bogato. Śmiało za 100zl tydzień przeżyjemy 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

@bratrolnika ostatnio też widziałem stare zlewnie mleka i sklepy gsu adeptuja na domy. Sklep gsu z 10km ode mnie z działka 30ar za 10 tysięcy kupili na wiosnę i teraz już mieszkają. Drudzy kupili zlewnie ale to już z drugiej ręki z działka za 30tys. Czyli w cenie dobrego auta już masz gdzie mieszkać na swoim 

Naprzeciwko brata stary sklep gsu sprzedali za 75tys.zł, też ktoś przerobił i mieszka, ale nie oszukujmy się, szału nie ma

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

co dzień to 200?

Co dzień nie, raz na tydzień, plus coś tam w tygodniu. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Naprzeciwko brata stary sklep gsu sprzedali za 75tys.zł, też ktoś przerobił i mieszka, ale nie oszukujmy się, szału nie ma

Ba no słuchaj zależy jakie kto ma Priorytety, czy chce mieszkać na swoim czy może budzić zazdrość wśród znajomych? 

• Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

W wiosce obok hasjenda że ze 4 rodziny by mogły zamieszkać za 215tysiecy 

Kupujesz taką chatę i jakiś miniautobus, wwalasz po 4 Ukraińców na pokój, znajdujesz im byle robotę w pobliskim mieście i kasa płynie.... 

Opublikowano

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Po kurpsiosku 😎

To chyba trzeba już mieć słownik żeby się dogadać...🤣

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ba no słuchaj zależy jakie kto ma Priorytety, czy chce mieszkać na swoim czy może budzić zazdrość wśród znajomych? 

Oczywiście, swoje to swoje, jakie by nie było. Tylko policzyć koszt zakupu i koszt remontu/przerobek to czasem wyjdzie tyle co za mieszkanie w bloku

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Kupujesz taką chatę i jakiś miniautobus, wwalasz po 4 Ukraińców na pokój, znajdujesz im byle robotę w pobliskim mieście i kasa płynie.... 

Nie toleruje tej strony świata. Mogli by w nocy zaczadziec 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

To chyba trzeba już mieć słownik żeby się dogadać...🤣

Oczywiście, swoje to swoje, jakie by nie było. Tylko policzyć koszt zakupu i koszt remontu/przerobek to czasem wyjdzie tyle co za mieszkanie w bloku

Wydaje mi się że jak ktoś nic nie potrafi zrobić sam, to w taki temat się nie pcha 

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

20 letni jak 20 letni, ale takie 22-23 Z palcem w d*pie.

Chlipie ja technikum kończyłem mając 20lat wyszedłem z woja miałem 21. To przez 2lata odłożyć 80tys?  Coś kiepsko liczysz. 

• Like 1
Opublikowano

Teraz woja nie ma. Jak kto skończy zawodowke czy liceum to w 3 lata nie odlozy takiego bejcu? Na byle budowie 5 klocków zarobi taki łepol aby robić chciał  

Opublikowano
danielursus3p napisał:

O ile się dalej nie kształci i zapierdziela w chlewie u baora to może zarobi. ( jeśli nie jest ćpun i imprezowicz). Ale jeżeli ktoś studiuje, robi magisterkę lub później inżyniera a nie ma bogatych starych to za młodu wielkich oszczędności nie zrobi choćby się zesrał.

• Like 2
Opublikowano
6465 napisał:

Chlipie ja technikum kończyłem mając 20lat wyszedłem z woja miałem 21. To przez 2lata odłożyć 80tys?  Coś kiepsko liczysz. 

Teraz od małego odkładasz 500+ i masz spokojnie 😂

Opublikowano

W teorii 😂 policz koszt założenia plantacji, pielęgnację, czas do owocowania , pracowników do zbioru to wyjdzie Ci na to , że od młodych lat jesteś w czarnej doopie z kredytem i zerowym przychodem.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

No to teściowie 🤔

u nas jeden sklep gs poszedł za 100tys

danielursus3p napisał:

bez wyjmowania ? fuj 🤢🤯😳

6465 napisał:

bo to tak się liczy z palcem https://youtu.be/wnAgBmSmkqc🤪😷

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A zobacz ile dzieci ma wady genetyczne właśnie u młodych par, pełno w tv i necie  pokazują

TV i Internet trochę manipulują rzeczywistość. Jeśli w roku 2019 urodziło się 375 tys. dzieci(dosyć mało swoją drogą) to zawsze będzie sporo przypadków do pokazania w TV. Do tego medycyna idzie do przodu i więcej chorych dzieci przeżywa. Co do tematu wieku, to jednak były na ten temat badania robione i wiek obydwojga rodziców może mieć na to wpływ. Czym rodzice młodsi(w granicach rozsądku) to dzieci będą zdrowsze(statystycznie oczywiście)

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Małe ciasne ale własne. ;) 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Teraz woja nie ma. Jak kto skończy zawodowke czy liceum to w 3 lata nie odlozy takiego bejcu? Na byle budowie 5 klocków zarobi taki łepol aby robić chciał  

to ile lat na budowie pracowałeś 🤔😀 coraz bardziej mnie utwierdzasz że nie znasz życia 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v