Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie na dziś dzień zarobić 3 tyś to mało. Byle do sklepu pójść i cyk 200 nie ma. 

1 minutę temu, JanKrzysztof napisał:

Co to jest 36 tysięcy złotych rocznie przy tych kosztach życia? Do pracy trzeba się porządnie ubrać (nie w markowe ciuchy, ale dobrej jakości) i dojechać i tu już sporo odchodzi, bo mało kto ze wsi pracuje blisko komina.  U mnie w domu się żyje oszczędnie, ale z kupki kasa i tak szybko ubywa...

Opublikowano

@bratrolnika ostatnio też widziałem stare zlewnie mleka i sklepy gsu adeptuja na domy. Sklep gsu z 10km ode mnie z działka 30ar za 10 tysięcy kupili na wiosnę i teraz już mieszkają. Drudzy kupili zlewnie ale to już z drugiej ręki z działka za 30tys. Czyli w cenie dobrego auta już masz gdzie mieszkać na swoim

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie mam aż tak bogatych znajomych . 

No to teściowie 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Prąd i woda jest, babka kipnela to wnuczki sprzedali. Dawaj amatorów na chaty do 100 tysięcy i będziemy interes kręcić. Dla mnie 10tys fartownego. W wiosce 5km ode mnie jest chyba z 5 domów na sprzedaż. W wiosce obok hasjenda że ze 4 rodziny by mogły zamieszkać za 215tysiecy 

A gdzie to jest??? Mówią tam jeszcze po polsku??😋

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

W Płońsku nowa kawalerka w stanie surowym kosztuje 4 tys za metr. Dwa lata temu były po 3400 za metr. Już nie mówię o Warszawie. Dużo ludzi z większych miast ucieka do mniejszych. Swoje mieszkanie wynajmuja i jeszcze im zostanie z tego wynajmu

W Sochaczewie nowe budownictwo od 5900 za m2...

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Czyli wierzysz że chłopak 20 letni odłożył 80tys.zl???

Opublikowano

Dla mnie na dziś dzień zarobić 3 tyś to mało. Byle do sklepu pójść i cyk 200 nie ma. 

co dzień to 200?

Opublikowano
2 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Co to jest 36 tysięcy złotych rocznie przy tych kosztach życia? Do pracy trzeba się porządnie ubrać (nie w markowe ciuchy, ale dobrej jakości) i dojechać i tu już sporo odchodzi, bo mało kto ze wsi pracuje blisko komina.  U mnie w domu się żyje oszczędnie, ale z kupki kasa i tak szybko ubywa...

Koszty jedzenia są śmieszne w porównaniu do reszty. My we dwoje jak za 800zl zjemy przez miesiąc to już by musiało być naprawde na bogato. Śmiało za 100zl tydzień przeżyjemy 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

@bratrolnika ostatnio też widziałem stare zlewnie mleka i sklepy gsu adeptuja na domy. Sklep gsu z 10km ode mnie z działka 30ar za 10 tysięcy kupili na wiosnę i teraz już mieszkają. Drudzy kupili zlewnie ale to już z drugiej ręki z działka za 30tys. Czyli w cenie dobrego auta już masz gdzie mieszkać na swoim 

Naprzeciwko brata stary sklep gsu sprzedali za 75tys.zł, też ktoś przerobił i mieszka, ale nie oszukujmy się, szału nie ma

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

co dzień to 200?

Co dzień nie, raz na tydzień, plus coś tam w tygodniu. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Naprzeciwko brata stary sklep gsu sprzedali za 75tys.zł, też ktoś przerobił i mieszka, ale nie oszukujmy się, szału nie ma

Ba no słuchaj zależy jakie kto ma Priorytety, czy chce mieszkać na swoim czy może budzić zazdrość wśród znajomych? 

• Like 1
Opublikowano

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

W wiosce obok hasjenda że ze 4 rodziny by mogły zamieszkać za 215tysiecy 

Kupujesz taką chatę i jakiś miniautobus, wwalasz po 4 Ukraińców na pokój, znajdujesz im byle robotę w pobliskim mieście i kasa płynie.... 

Opublikowano

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Po kurpsiosku 😎

To chyba trzeba już mieć słownik żeby się dogadać...🤣

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ba no słuchaj zależy jakie kto ma Priorytety, czy chce mieszkać na swoim czy może budzić zazdrość wśród znajomych? 

Oczywiście, swoje to swoje, jakie by nie było. Tylko policzyć koszt zakupu i koszt remontu/przerobek to czasem wyjdzie tyle co za mieszkanie w bloku

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Kupujesz taką chatę i jakiś miniautobus, wwalasz po 4 Ukraińców na pokój, znajdujesz im byle robotę w pobliskim mieście i kasa płynie.... 

Nie toleruje tej strony świata. Mogli by w nocy zaczadziec 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

To chyba trzeba już mieć słownik żeby się dogadać...🤣

Oczywiście, swoje to swoje, jakie by nie było. Tylko policzyć koszt zakupu i koszt remontu/przerobek to czasem wyjdzie tyle co za mieszkanie w bloku

Wydaje mi się że jak ktoś nic nie potrafi zrobić sam, to w taki temat się nie pcha 

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

20 letni jak 20 letni, ale takie 22-23 Z palcem w d*pie.

Chlipie ja technikum kończyłem mając 20lat wyszedłem z woja miałem 21. To przez 2lata odłożyć 80tys?  Coś kiepsko liczysz. 

• Like 1
Opublikowano

Teraz woja nie ma. Jak kto skończy zawodowke czy liceum to w 3 lata nie odlozy takiego bejcu? Na byle budowie 5 klocków zarobi taki łepol aby robić chciał  

Opublikowano
danielursus3p napisał:

O ile się dalej nie kształci i zapierdziela w chlewie u baora to może zarobi. ( jeśli nie jest ćpun i imprezowicz). Ale jeżeli ktoś studiuje, robi magisterkę lub później inżyniera a nie ma bogatych starych to za młodu wielkich oszczędności nie zrobi choćby się zesrał.

• Like 2
Opublikowano
6465 napisał:

Chlipie ja technikum kończyłem mając 20lat wyszedłem z woja miałem 21. To przez 2lata odłożyć 80tys?  Coś kiepsko liczysz. 

Teraz od małego odkładasz 500+ i masz spokojnie 😂

Opublikowano

W teorii 😂 policz koszt założenia plantacji, pielęgnację, czas do owocowania , pracowników do zbioru to wyjdzie Ci na to , że od młodych lat jesteś w czarnej doopie z kredytem i zerowym przychodem.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

No to teściowie 🤔

u nas jeden sklep gs poszedł za 100tys

danielursus3p napisał:

bez wyjmowania ? fuj 🤢🤯😳

6465 napisał:

bo to tak się liczy z palcem https://youtu.be/wnAgBmSmkqc🤪😷

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A zobacz ile dzieci ma wady genetyczne właśnie u młodych par, pełno w tv i necie  pokazują

TV i Internet trochę manipulują rzeczywistość. Jeśli w roku 2019 urodziło się 375 tys. dzieci(dosyć mało swoją drogą) to zawsze będzie sporo przypadków do pokazania w TV. Do tego medycyna idzie do przodu i więcej chorych dzieci przeżywa. Co do tematu wieku, to jednak były na ten temat badania robione i wiek obydwojga rodziców może mieć na to wpływ. Czym rodzice młodsi(w granicach rozsądku) to dzieci będą zdrowsze(statystycznie oczywiście)

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Małe ciasne ale własne. ;) 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Teraz woja nie ma. Jak kto skończy zawodowke czy liceum to w 3 lata nie odlozy takiego bejcu? Na byle budowie 5 klocków zarobi taki łepol aby robić chciał  

to ile lat na budowie pracowałeś 🤔😀 coraz bardziej mnie utwierdzasz że nie znasz życia 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v