Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kontenovy napisał:

a Emilka w Laszkach? tylko że ona w swojej skali i kierunku produkcji to kołchoźniczka , uderzaj do niej po kozę do tego swego pustego chlewika tylko że jak na łańcuch w ciemnicy postawisz to i do ciebie się pofatyguje by zabrać z powrotem

nie przy dojrzała dla Was?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie ma na nią bohatera w okolicy, każdy unika starcia 

Bo każdy sam, niech się kilku zbierze i już fikac nie będzie  

Patrząc na jej wagę można rzec... Do maciory tez kilku chłopa potrzeba żeby ją złapać 😛

Opublikowano
45 minut temu, 6465 napisał:

Na 99% niestety nie będę. 

On był gdzieś od Łowicza,  ochajtany był z córką jakiegoś Gawinka i tam mieszkali. 

A to znam. Tzn jego nie znam, ale dziewczynie parę razy samochód naprawiałem, 4 dom od moich teściów na wieś, chyba tam kiedys sklep mieli

39 minut temu, Strongman napisał:

On pewnie chciał być starym kawalerem ale ona mu nie dała.

Na początku gość był bez zarzutu,od teścia Fergusona sobie zażyczył, bo małym ruskiem nie chciał robic, no i teść mu kupił. Potem dal sie tak pod pantofel wziąć

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

nie przy dojrzała dla Was?

pewnie że przy dojrzała i za bogata  ale ja chce 2 pieczenie na jednym ogniu upiec , jak @Rolnik200598chce jakieś zwierzątko tego typu co ona chowa to tylko do niej bo pewnie lepiej zadbanych nigdzie nie znajdzie a przy okazji jakby chciał się spotkać to by sobie zajechał przejazdem , przynajmniej na paliwo nie stracę jechać na 2 koniec PL

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak bym wiedział co ona robi i jeszcze że dzieci bije to bym jej prędzej najebał i zostawił złożoną 

🤣Ty 200 kilowej babie najebał🤣

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie wiem, ale teraz więcej leniów i coraz mniej normalnych kobit do życia na wsi, tak jak żyły ich matki i babcie. Wszystkie chcą pracować, pieniądze wydawać na głupoty, cuda, wianki, pierdoły ale obiadu już nie ugotuje i wymagania kosmiczne. To ja podziękuję za taką, wolę sam. Wręcz bym powiedział, że takich już nie ma.

Mam 30 lat, i chyba już wszyscy z mojego pokolenia(młodsi i starsi parę lat) rolnicy mają żony,  oraz dzieci(chociaż nie wszyscy).  Więc na to bym tak nie narzekał. Zaś co do obiadów, to znam i takie przypadki z pokolenia moich rodziców co obiadów nie gotowały, bo matki albo teściowe to robiły. Więc to nie jest znów taki znak czasów. 

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

🤣Ty 200 kilowej babie najebał🤣

kleksa na kolana jakby jej na nie usiadł

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

A to znam. Tzn jego nie znam, ale dziewczynie parę razy samochód naprawiałem, 4 dom od moich teściów na wieś, chyba tam kiedys sklep mieli

Możliwe ja tam za bardzo nie znam tylko tyle co napisałem wcześniej,  i nie tego bimbrownika. Tylko innych Gawinków.

• Like 1
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

po pracy posiedźmy razem cały wieczór albo pojedziemy gdzieś na wczasy albo do restauracji albo ki wuj. To ja podziękował, jedną taką pogoniłem już i słusznie postąpiłem.

To posiedzieć wspólnie z dziewczyną czy razem wyjść gdzieś na kolację czy do kina to źle? Chłopie jak Ty takie masz podejście do kobiet to nic dziwnego, że jesteś sam. Co byś chciał żeby ryła z Tobą motyką w kartoflach ubrana w chustkę i walonki , wywalała gnój od kur , gotowała, prała sprzątała a od życia nic się jej nie należy?

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał:

4 ale wieje! Ty się w te strony na urlop wybierasz czy co, że Cię tak "moja" pogoda interesuje ;) ? 

Zawsze dziadek jak oglądał prognozę pogody i mówił że różnica między Suwałkami  a moja lokalizacja to 2 stopnie ☺️ ale jak źle to odbierasz to już nie będę pytał 😔

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

@gregor1284 i prawdę mówił czy klimat się zmienił i już nieaktualne? Skąd taką emotke wytrzasnąłeś? Ja nic źle nie odbieram. Jak mnie zdenerwujesz, to na pewno się dowiesz. 

Emotka oryginalna "agrofotowa" z moich notatek sprzed dwóch lat i z poprzedniego roku to by się zgadzało, jednak ten rok jakby "zachwiany" będę obserwował dalej 😎 np. Gdy u Ciebie jest-3 u nas jest - 1 itd. Jak ja bym mógł denerwować, nie jestem tu poto 🤔

• Like 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

Tak tak on to od roku albo dłuzej t właśnie tlumaczy 😁 motyka i w pole 😁😉

W sumie jak tak się zastanowić to on idealnie wpisuje się w życie bohaterów powieści "Konopielka" też zyli odcięci od cywilizacji a kaziuk babie wpierdo*ił jak zgniotła jajko i jak nagotowała "miastowego" żarcia bo on rządzi i rozkazuje jak ma się gotować. Tylko później kaziuk wyruchał miastową nauczycielkę i to go wyrwało z tej ciemnoty😀. Może w przypadku Rolnika było by tak samo🤔

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

To posiedzieć wspólnie z dziewczyną czy razem wyjść gdzieś na kolację czy do kina to źle? Chłopie jak Ty takie masz podejście do kobiet to nic dziwnego, że jesteś sam. Co byś chciał żeby ryła z Tobą motyką w kartoflach ubrana w chustkę i walonki , wywalała gnój od kur , gotowała, prała sprzątała a od życia nic się jej nie należy?

Jak ja z takich wygód nie korzystam to jak będzie chciała to też się bez tego obejdzie. Jeśli by się miał człowiek z nią jak z jajkiem obchodzić to lepiej samemu pozostać. Chyba że wspólny seans przed komputerem to okej. Ostatni raz byłem z jedną w kinie w 2018 na jakimś szmelcu i to jeszcze po angielsku i jeszcze 40zł zmarnowałem bo wszak nie wypada aby kobieta za siebie płaciła. Tego ostatniego by na pewno nie było jeśli chodzi o Twoją wypowiedź co do Konopielki...

@kontenovy 6 tygodniowe kurczęta włoszek zamówiłem także kozy nie będzie a przynajmniej na razie nie.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Jak ja z takich wygód nie korzystam to jak będzie chciała to też się bez tego obejdzie. Jeśli by się miał człowiek z nią jak z jajkiem obchodzić to lepiej samemu pozostać. Chyba że wspólny seans przed komputerem to okej. Ostatni raz byłem z jedną w kinie w 2018 na jakimś szmelcu i to jeszcze po angielsku i jeszcze 40zł zmarnowałem bo wszak nie wypada aby kobieta za siebie płaciła.

@kontenovy

Oj przestańcie qurła biadolić i użalać się nad sobą.

Zajrzyj na znaleziono na allegro tam masz fajny siewnik.przed chwilą 

@jahooo wstawił

Opublikowano

Do kwietnia siewnika nie szukam bo jak dobrze pójdzie to wymienię swój konny na taki sam ale w lepszym stanie technicznym ale to muszę w polu go przetestować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v