Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wczoraj dzwonił jakiś z ogłoszenia że by zabrał wszystkie pszenżyto i jęczmień ale max co może dać to 520 bez różnicy czy pszenżyto czy jęczmień.

Mówiłem żeby dzwonił do tych jutuberów co nakosili 10 t z ha im sie opłaci w tej cenie.

Bo ty chytry dziad jesteś 

Opublikowano
5 minut temu, mraukot napisał:

Tylko idioci mogą zawierzać takim gnojom jak pisiory, z tym małym, prostackim chamem na czele ! Słonecznie jak narazie, rosa aż kipi, po wczorajszym deszczu..

Licz się gówniarzu ze słowami, To komu mieli zawierzyć, może oszustom z po, psl albo gejom z lewicy 

Opublikowano
9 minut temu, lukasz20 napisał:

@6465 a jak na to wszystko zapatruje się lokalny radny sejmiku bo on z PiSu? Zawsze był na czele protestów 

Był usiadł z tyłu przy drzwiach i nic się nie odzywał.  Jeden mówi pójdę zapytam się co proponuje władza,  podszedł coś z nim zagadał a radny sejmiku poderwał się i wyszedł.  Nic nie powiedział.  Jak rządzili PO-PSL.  To latał I zbierał ludzi na protesty teraz siedzi cicho i tylko ucho nastawia. 😡

Opublikowano

Tak trza będzie zrobić 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Najlepiej nikomu 😅

Opublikowano

właśnie dlatego ja nie byłem na wyborach , ani po ani PiS mi nie pasował , nic od nich nie dostałem , ani od jednych ani od drugich ale za po to choć był zbyt na zboże i jeszcze kilka innych kwestii o których nie chce pisać ale były rolnikom na rękę .

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Był usiadł z tyłu przy drzwiach i nic się nie odzywał.  Jeden mówi pójdę zapytam się co proponuje władza,  podszedł coś z nim zagadał a radny sejmiku poderwał się i wyszedł.  Nic nie powiedział.  Jak rządzili PO-PSL.  To latał I zbierał ludzi na protesty teraz siedzi cicho i tylko ucho nastawia. 😡

Bo może być tak że że sam jest zdziwiony co jego bóstwo wyprawia

Opublikowano

No ale teraz choc mała kostka słomy jest potrzebna. Bo czym innym by ministerstwo zablokowali. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Licz się gówniarzu ze słowami, To komu mieli zawierzyć, może oszustom z po, psl albo gejom z lewicy 

On ma rację, a że słownictwo  rynsztokowe to inna sprawa. PiS już rządził kiedyś przez 2 lata i jedyne co im się udało, to zniszczenie Samoobrony. 5 lat temu naobiecywali cudów, byleby wrócić do koryta, a ciemny lud to kupił. Dał pieniądze "mamom na pełen etat", "niepracującej szlachcie"  i "młodym, zdolnym bezrobotnym", a zabrał ludziom, którzy uczciwie pracują dokładając im podatków i zwiększając inflację. Rządy PO były fatalne, ale przynajmniej pieniądz miał jakąś wartość.

• Like 3
Opublikowano
Ursus932 napisał:

albo gejom z lewicy

Czy wprowadzenie ustawy legalizującej związki jednopłciowe sprawi, że wszyscy nagle staną się gejami i lesbijkami? Jak Ty uważasz? W nocy oszałamiający 1mm, PCT.

Opublikowano (edytowane)

Spadło wczoraj 6l,piękne wschody nawet na grudzie nioby nalało wcześniej ale 2 dni i da się w polu robić,ziemia się jeszcze nie nasyciła.

Wkurza mnie tv ze o tym nie mówią,myślałem ze za pan brat z rolnikami a jednak nie.Widziałem któregoś dnia materiał o jakiś maltretowanych zwierzętach,, specjalnie to puścili akurat w dobie takiej sprawy.

Ciekawe jak Prezydent,był tez za pan brat z rolnikami ale się okażę czy widzi problem.

https://www.youtube.com/watch?v=kwzbC14p-P4

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Panie @szymon09875 komuś trza było zaufać, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co nigdy nie dał się zrobić w balona 

To jest to, teraz wszyscy poco głosowaliście na PiS, a był inny wybór, niech ktoś mi powie jaki był inny sensowny wybór, zresztą opozycja pokazała gdzie ma rolników już nie raz, a teraz popierając ustawę Kaczyńskiego, postawiła kropkę nad i. Więc niech sobie darują zwolennicy innych partii takie komentarze.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

5 minut temu, mraukot napisał:

Tylko idioci mogą zawierzać takim gnojom jak pisiory, z tym małym, prostackim chamem na czele ! Słonecznie jak narazie, rosa aż kipi, po wczorajszym deszczu..

Srałeś już dzisiaj ? po pieprzysz jak niewysrany... Jak jesteś idiota i tylko czekasz aż pis rzuci kolejnego "plusa", to niech cię dymają aż kukiel będzie bolał ! A gówniarz to ty jesteś względem mojej osoby, sraluchu jeden.

Opublikowano
37 minut temu, Strongman napisał:

Wkurza mnie tv ze o tym nie mówią,myślałem ze za pan brat z rolnikami a jednak nie.Widziałem któregoś dnia materiał o jakiś maltretowanych zwierzętach,, specjalnie to puścili akurat w dobie takiej sprawy.

To, że tvpis milczy w tym temacie to jednak, jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało, oznaka milczącego wsparcia rolników.

Spodziewałem się, że będą zapraszać jakiś pseudoekspertów, którzy będą mieszać rolników /hodowców z błotem, posypią się reportarze przypominające jak temu czy innemu rolnikowi odebrano zwierzęta i w jakich warunkach je trzymał.

Spodziewałem się relacji z ostatniego protestu w formie wywiadu z jakimś rolnikiem "po paru głębszych na rozgrzewkę" z którego by wynikało, ze rolnicy sami nie wiedzą czego chcą, po co tu przyjechali. A tak w ogóle to są opłaceni przez futerkowców albo przez zagranicę...

A i Renatka Begier byłaby pokazywana na pierwszym planie i w tle leciałaby jej wypowiedź o koniu i owsie. 

Nie oszukujmy się kaczor ma pierd...a na pkt zwierząt, a w pisie nie ma nikogo (poza paroma wyjątkami) kto powiedziałby  - STOP, ty kaczor idź zajmij sie kotem, a nie rolnictwo rozp.... przecież mamy kryzys i będzie coraz gorzej - każdy sektor który coś produkuje jest teraz na wagę złota.

Bo oni boją się, cały czas w głowie: na którym miejscu na liście będę w następnych wyborach i czy wogóle będę. Ci sprytniejsi rozglądają się gdzie tu możnaby ukręcić loda, aby było za co wypić i zakąsić   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v