Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

alert RCB przysłali pogoda google ostrzega przed burzami poziom czerwony 

Opublikowano

Cytat dzisiejszej prognozy: ,,Modele wskazują na występowanie wyjątkowo silnych mezocyklonów, co może przełożyć się na występowanie ekstremalnie silnych porywów wiatru, opadów gradu o średnicy do ok. 4-6 cm oraz gwałtownych ulew powodujących podtopienia. Faworyzowany będzie typ klasyczny superkomórek. Istnieje ryzyko rozwinięcia się 1-3 silnych i długotrwałych trąb powietrznych,,

zapraszam o wiecej:

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2020-08-30/wyjatkowo-silne-burze-przejda-nad-polska-pozrywaja-dachy-polamia-drzewa-zaleja-drogi-i-domy-mapy/

https://lowcyburz.pl/

Jest spora szansa że burza przejdzie bardziej na północ od prognozowanej drogi

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Akumulator to już jest czwarty 😅 przez to że Aku z przodu pod maską to od wstrząsów siadają  Ale to raczej nie to bo jak się odłączy klemę to nawet tydzień może stać i po podłączeniu klemy normalnie zapali

najgorsze możliwe umiejscowienie akumulatora. najlepiej tak jak w fendtcie. warto wziąć multimetr w rękę i pomierzyć co kradnie prąd.

fireseba napisał:

Cytat dzisiejszej prognozy: ,,Modele wskazują na występowanie wyjątkowo silnych mezocyklonów, co może przełożyć się na występowanie ekstremalnie silnych porywów wiatru, opadów gradu o średnicy do ok. 4-6 cm oraz gwałtownych ulew powodujących podtopienia. Faworyzowany będzie typ klasyczny superkomórek. Istnieje ryzyko rozwinięcia się 1-3 silnych i długotrwałych trąb powietrznych,,

zapraszam o wiecej:

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2020-08-30/wyjatkowo-silne-burze-przejda-nad-polska-pozrywaja-dachy-polamia-drzewa-zaleja-drogi-i-domy-mapy/

coś mi się wydaje, że za zimno na burze na północy kraju.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

znak koniec terenu zabudowanego wyjeżdżając 😉😀

I doopa.  Po 30 km komunikat awaria silnika.  Pewnie dpf,  ale jak kiedyś się resetował to teraz nie.

Dojechałem do domu, zdjąłem klemę, samochód odzyskał życie. Teraz daję mu w pizdę, błędu nie ma. Ale z wyjazdu nici☹

Opublikowano
20 minut temu, Bananek napisał:

najgorsze możliwe umiejscowienie akumulatora. najlepiej tak jak w fendtcie. warto wziąć multimetr w rękę i pomierzyć co kradnie prąd.

No przydało by się ;) ale to by trzeba było albo jechać kupić te ustrojstwo albo po elektryka zadzwonić niech przyjedzie i niech szuka co jest nie tak 

Opublikowano
31 minut temu, fireseba napisał:

zapraszam o wiecej:

Łowcy burz na live mówili, że warunki są praktycznie identyczne jak w 2008r jak w sierpniu te tornada przechodziły... 

Opublikowano
38 minut temu, stempos1980 napisał:

Leń na plecach🤔

Żeby jeszcze pogoda była to bym motor przewietrzyłbo ostatnio mało co jezdzone, ale ze mokro to pierdziele

W sumie to papryki Cezary mi ostatnio kupił, pół zeszłej niedzieli ją czyscilem i kroilem

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, 6465 napisał:

Ja słucham czasami radia WAWA.  Ale trochę tam za dużo disco Polo. 

W radiu WAWA to tylko disco polo, jak lubisz też posłuchać innej muzyki to polecam radio Vox fm.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Bananek napisał:

Pewnie wiesz lepiej. Szkoda tylko ze nie ma burz jak w calym kraju plus 30 stopni. Ciekawe czy na północy dzis beda burze jak tam upał. 

Ostrzegają przed wystapieiem derecha. Co to derecho? Prosze: https://lowcyburz.pl/slownik-skywarn-polska/derecho/

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Bo jakbyś miał poloneza to byś zajechał gdzie chciał

A tymi nowinkami to jazda pod ???

Pogodnie ciepło, ostatni weekendd lata.

A po co tobie to volvo?

Potop nam zgotowali, a Ty wikingów wsparłeś.  Toć prawie taki sam grzech jak zakup germańca.

Alerty porozsyłane, ale dziwne bo na pogodynce zero ostrzeżeń, a korzystają z IMiGW

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Hej zamojszczaki-  co warto w Zamościu obejrzeć?

Tam też ma być piękna pogoda to jadę😀

Chyba jedynie rynek, a będąc w okolicy to warto do  Zwierzyńca podjechać.

Nie jestem zamojszczakiem ale moja kobita jest z okolic więc jestem tam stałym bywalcem.

2 godziny temu, Agrest napisał:

I doopa.  Po 30 km komunikat awaria silnika.  Pewnie dpf,  ale jak kiedyś się resetował to teraz nie.

Dojechałem do domu, zdjąłem klemę, samochód odzyskał życie. Teraz daję mu w pizdę, błędu nie ma. Ale z wyjazdu nici☹

Sprawdziło się że ford uwno wort😉😅

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Pogodnie ciepło, ostatni weekendd lata.

Ostatni weekend lata będzie za 3 tygodnie coś ci się pomyliło

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

akumulator-odlaczam-i-bledy-same-znikaja (1).jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v