Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To kobiety boli głowa jak im się nie chce, ale mężczyznę żeby głowa bolała to chyba po kacu.

Taka plucha teraz i mgła,z 10 razy w dzień deszcz przelotny przechodził,w piecu już grzeję bo solary wody nie nagrzały.

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ja w oborze czy wrastacie tez mam.

Widzieliście teraz u youtuberów taka modna uprawa pasowa,jakoś to mi się nie podoba bo sporo słomy na wierzchu zostaje a słoma to nawóz ale jak jest pod ziemią,takie marnotrawstwo próchnicy.Ale zobaczymy jak będzie to im rosło.

Kolega tak zasiał kukurydzę po pierwszym pokosie trawy.  Kukurydza super rośnie. 

Opublikowano

A Radio Parada ktoś słucha? W okolicach Łodzi nadają zawsze jak jadę tamtędy to słucham.

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

W nocy fajnie rmf się słucha. ciągle polskie piosenki lecą. A wiecie jakieś stacji lubię słuchać? polskiej jedynki. ja to starodawny, jest tam tyle takiej nieoklepanej muzyki, tyle ciekawych audycji, że głowa mala. fajne jest lato z radiem.

W domu w kuchni i w oborze u krów też jedynka leci 👍 a u opasów, w garażu i w ciągnikach najczęściej RMF FM 

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

To kobiety boli głowa jak im się nie chce, ale mężczyznę żeby głowa bolała to chyba po kacu.

Na ból głowy u kobiety najlepszy orgazm. 

A widzisz ja z kolei kaca przechodze bardzo łagodnie.

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

10 minut temu, Strongman napisał:

Ja w oborze czy wrastacie tez mam.

Widzieliście teraz u youtuberów taka modna uprawa pasowa,jakoś to mi się nie podoba bo sporo słomy na wierzchu zostaje a słoma to nawóz ale jak jest pod ziemią,takie marnotrawstwo próchnicy.Ale zobaczymy jak będzie to im rosło.

Kolega tak zasiał kukurydzę po pierwszym pokosie trawy.  Kukurydza super rośnie. 

też mam kawałek po łące siany 26 maja nie wiele odbiega od reszty a pole fatalnie zaorane i uprawione

pafnucy napisał:

czym tam Ci błyska? :D

na radarach nad Ryśka chałupą pierony biją 🙉🙊

Opublikowano

no ja nie wiem gdzie jego chałupa. u mnie cicho na szczęście.

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Bo na dobrej klasie tylko nawoź wystarczy a na piaskach trzeba dawać obornik a jak niema to słomę i poplony bo guzik z tego.

A w tym sensie, no to masz rację, ale obornik wymieszasz talerzowka, to samo poplon.

Opublikowano

bo Ty roboty nie zwyczajny. poszło 5 jebitnych rozrzutników na 25 ary pola. nawet zaorałem. ale paskudnie wyszło bo zwalone żyto tam było.

2 minuty temu, slawek74 napisał:

i u mnie ani ani a z makaronem się uporał? ja to rynców nie mogę podnieść

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

i u mnie ani ani a z makaronem się uporał? ja to rynców nie mogę podnieść

Ja to chyba dopiero jutro będę zdychał, wszystkie deski sam sobie podałem, sam przybiłem, dociąłem, opapowałem... ciekawe czy w  ogóle będę miał siłę zwlec się z wyra 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v