Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Gorąco było, ale straty odrobione i na paliwo u siebie💪🏻

Jeszcze jakby z hektar na rogate wpadł to by fajnie było.

Teraz poleżeć czas

Gdzie tam leżeć choć do mnie zobacz jaka fajna robota, a widać coś na tym zdjęciu? 

IMG_20200807_205419.jpg

Opublikowano

Panie to  zamówione w cukierni. Na to trza mieć czas żeby upiec. Ale przedni był😋

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

nie bardzo.

To pewnie dorabiasz w lokalnej oczyszczalni 😁

Opublikowano (edytowane)

Rolnicy  uwazajta choć mało jeżdżę ostatnio to nasi misiaczki jakoś aktywni, dzisiaj widziałem jak kogoś cywilnym  wyhaczyli za byle co bo to na trasie było.

A ostatnio  testowali jakiś radar laserowy na statywie czyżby rączki się trzęsły.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Bo ten na statywie ma niepodważalny pomiar i co gorsza z 2km łapie.

U mnie codziennie stoją łapią. Żniwo mają konkretne

Opublikowano
13 godzin temu, 6465 napisał:

Jak powschodzi to daj znać bo nie wiem czy ją  siać. Kupiłem ją u tego samego handlarza. 😉

Te te.... Ha Ci z własnych zapasów odsprzedał

11 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na niedzielę u mnie zapowiadają opady, oby sie sprawdziło bo kukurydza siada juz :/

Baj Boże

Dziś niemiłosiernie paliło,ach jak dobrze że jest klimą😁

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Bizon mi ryczy za płotem, gorąco że się nie chce z domu wychodzić. 

Gdzie tam pole🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

lustra nie masz?😉

Nie po bożemu tak... 

Usiadłem sobie z piwkiem w stodole, patrzę na te hałdy i kuźwa micha się cieszy sama 😋 nie było jeszcze nigdy u nas takich wydajności. W tamtym roku było super, a w tym to już abstrakcja 😳 pszenica jara jedynie nie za tęgo bo 5t/ha. Dzisiaj kompu kompu i lulu bo prasa zesrana. Za to jutro naprawiamy i jak się uda to cała noc belowanko

Opublikowano

Zdrówko 🍻🍻  😉

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja to juz wolalem jak slabo sypalo, co z tego ze kasa ze zboza bedzie jak awaria goni awarie.... @pedro2 wirtualnie mozemy sie napić ;)

Żebyś wiedział, w pszenżycie 8t było /ha, ale noga za nogą i mercator miał mega ciężko. Słychać było po młocarni z daleka, że to juz szczyt możliwości 😌 niestety w tym roku dookoła awarie u każdego, każdy wagony zboża ciąga bez końca, ale maszyny już nie na takie plony.

Opublikowano

Tylko patrzeć jak będą płakać, jak to za bezcen oddają ci co żyją tylko z pola. 

Opublikowano

O kuźwa to niewesoło... Co za prasa? 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Prasa jak narazie zrobila 170 belek slomy a czesci kosztowaly mnie 3 tys, po dzisiejszej awari dojdzie kolejne 3200....

Przed chwilą, Sean napisał:

Tylko patrzeć jak będą płakać, jak to za bezcen oddają ci co żyją tylko z pola. 

Noo, 750 za mieszankę można zapomnieć na długo. Rogacizny trzeba dokupić 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

O kuźwa to niewesoło... Co za prasa? 

Noo, 750 za mieszankę można zapomnieć na długo. Rogacizny trzeba dokupić 

Warfama... 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Dziś co?

Łańcuch zwijajacy, ojciec pojechal ukulal 100 belek i dzwonil ze tlucze i sie wyciągnął łańcuch, rozebralem, wyrzucilem jedna belke, ale teraz brakuje miejsca i za mocno naciągnięty. Jutro wchodze z palnikiem, moze uda sie zrobic miejsce zeby go jeszcze popuscic. Jak nie to nowy musi byc...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v