Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Widocznie nie ma ceny ani odbiorcy to wolał zostawić na polu... Kiedyś gdy były gorzelnie to poszła każda ilość , co prawda za niewielkie pieniądze ale jednak było gdzie wywieźć.

Nie ma nie ma ... Sąsiad posadził 1,5ha jadalnych na handel a teraz bydło to źre bo klientów w ogóle nie ma .  

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Nie ma nie ma ... Sąsiad posadził 1,5ha jadalnych na handel a teraz bydło to źre bo klientów w ogóle nie ma .  

To widać że dobre jak bydło żre. 😀

Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Z dzisiejszego wyjazdu w poszukiwaniu ciągnika,w woj łódzkim, takie marnowanie pyrów 🙆‍♂️

IMG_20201213_112014.jpg

No i co ciekawego oglądałeś??? Ze szwagrem doradcą czy sam??? 

28 minut temu, TheraRolnik napisał:

A Braciak w dwa miesiące sprzedał z 35t

Opublikowano
58 minut temu, Ursus932 napisał:

Z dzisiejszego wyjazdu w poszukiwaniu ciągnika,w woj łódzkim, takie marnowanie pyrów 🙆‍♂️

IMG_20201213_112014.jpg

W okolicy troche hektarów poleciało pod talerzówkę. Przechowalnie pełne, ceny brak a do tego nawet handlarze kupować bo dość swoich mają i swoje upłynniają. Dobrze ze że u mnie bydło jest to się resztę upłynni :)

Opublikowano
4 minuty temu, klama958 napisał:

W okolicy troche hektarów poleciało pod talerzówkę. Przechowalnie pełne, ceny brak a do tego nawet handlarze kupować bo dość swoich mają i swoje upłynniają. Dobrze ze że u mnie bydło jest to się resztę upłynni :)

Powtórka z przed bodajże 10 lat , wtedy też w Twojej gminie sporo kartofli zostało na polach

Opublikowano

Zgadza się. W naszej gminie większość gospodarstw oparte jest na ziemniakach a przez cene z tamtego roku nasadzone było jeszcze wiecej i ceny dzierżaw też wyższe...   Ale ja tam sie ciesze z tej ceny, niektórzy może trochę przystopują z nabieraniem dzierżaw za te ceny ... 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Znalazłeś go w koncu czy uciekl i nie obejrzales ?

Obejrzane, nawet dwa 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Widocznie nie ma ceny ani odbiorcy to wolał zostawić na polu... Kiedyś gdy były gorzelnie to poszła każda ilość , co prawda za niewielkie pieniądze ale jednak było gdzie wywieźć.

Ostatnio czytałem jak pewna gorzelnia przeszła na produkcję z odpadów ,taką utylizacja,typu stare słodycze, przeterminowana spożywa itd 🙆‍♂️ k**wa z taką wódką 

Pamitam jak ojciec woził pyrki na Złoty Potok 

44 minuty temu, bratrolnika napisał:

No i co ciekawego oglądałeś??? Ze szwagrem doradcą czy sam??? 

Ursus i Zetor, i jeszcze parę zachodnich u handlarza,  oczywiscie że szwagier też 😋

8 minut temu, bratrolnika napisał:

No i jakie wnioski??? 

A takie że narazie nic  nie kupione 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Ostatnio czytałem jak pewna gorzelnia przeszła na produkcję z odpadów ,taką utylizacja,typu stare słodycze, przeterminowana spożywa itd 🙆‍♂️ k**wa z taką wódką 

Nic nowego , pobliska gorzelnia już 15 lat temu z tego pędziła ;)

Opublikowano
15 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Nic nowego , pobliska gorzelnia już 15 lat temu z tego pędziła ;)

To może i o tej samej czytałem 

9 minut temu, TheraRolnik napisał:

No nie gadaj ... Kto by się tego spodziewał 😂

Młody, jeszcze Ci gul skoczy 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Teraz też są, po kilka we wsi. Powiem wam że ludzie na potęgę szukają teraz tego co kiedyś było pite w ostatecznosci

U nas nie ma takiego przedsiębiorstwa, jak by było to bym o tym wiedział.  Ale list do Mikołaja napisany to paczka przyjdzie. 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

To i areał chyba spory zasadził. Ja pierwszy rok w większej skali- 20a i 3 tony poszły zaraz po przebraniu. W przyszłym roku ziemniaków w sumie 30a będzie bo parcie jest... Co nie do sprzedania to dla kur, po kombajnie brony, zbieranie, kultywator i zbieranie, może z 1% gdzieś został co się nie zauważyło.

+2, jakaś mżawka leci.

Opublikowano

No a jak. Odkąd sadzę tak robię, nie ważne czy kopane kopaczką konną czy kombajnem.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

-1°, ☁,

Jechałem dziś do LU  to praktycznie przed Radzyniem śniegu niemaa u nas kilka ładnych cm nadal leży.

Lubartów, Lublin  zero śniegu.

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Teraz też są, po kilka we wsi. Powiem wam że ludzie na potęgę szukają teraz tego co kiedyś było pite w ostatecznosci

coś do moich uszu dojszło,ze komuś tam coś obiecałeś

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

No to skoczkom już się ziemniaków odechce, tylko się w długi powpierdzielali. Teraz trzodziarze zdominują rynek opasu i też d*py umocza 

i oni też umoczą a przy okazji ja

1 godzinę temu, 6465 napisał:

U nas nie ma takiego przedsiębiorstwa, jak by było to bym o tym wiedział.  Ale list do Mikołaja napisany to paczka przyjdzie. 

a adres choć Dałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v