Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Mimo odmiennych poglądów to też wporzo jesteś. 🤟

I teraz pytanie 🤨 czy mam zacząć się bać. 😨

Łysa pała 700 zeta mandat i 12punktów  a kierowca Fendta 200 zeta i 5 punktów karnych za używanie telefonu. 😜

skandal,kierowca Fendta powinien medal i nagrodę dostać a łysy jeszcze pałą po grzbiecie kilka razy ,w gratisie

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

''Panie'' Agrest a zapytam ile dopłaf do ha przez swoje gospodarzenie wzięłeś🤔 chodzi mi o te twoje inwestycjie bo sporo ha to i unia dużo dała?

Grzesiu nie krzycz o cowidzie bo dobrze że Cię ni zaraziłem jak u mnie byłeś ......

Panie Sławku, spieszę odpowiedzieć.

A więc tak, z programów unijnych wziąłem 0, słownie zero.

Niestety taki typ ze mnie że mi się ciągle nie chciało.

Złożyłem wniosek w Sapardzie lub pierwszej modernizacji( chyba 2006r) na kombajn do porzeczek. Wówczas trzeszczała bida w chacie i nie posłuchałem znajomych którzy mówili idź na całość na 300tys.

Latem zaczęli mi słać pisma z dokumentami do poprawek i za którymś razem się znerwowałem i wycofałem wniosek. Kombajn kupiłem za gotówkę w podobnej cenie jakbym po zwrocie zapłacił. A potem gospodarstwo zaczęło przynosić dochody i starczało na rozwój więc się nie chciało po urzędach chodzić.

Opublikowano

To wszystkich nie bierze u mnie jak popatrzę przez okno to taki mężczyzna i kobieta zachorowali na to koło 60lat mają już dwa tygodnie w domu siedzą czasem się pokazą,wyjdą na chwile a syn z miasta przyjechał koło 30lat i siedzi z nimi krowy gania obrządza i nic mu nie jest.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

5°, ☁

Dzisiaj pogrzeb mam

Ciekawe czy wirusa złapię😷

Dobra maska na twarz, sztormiak z kapturem i gumiaki, koniecznie żółte.  W domu w opakowaniu na pół godziny pod prysznic.

I będziesz Pan zadowolony 👍😁

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Czego tam palce wkładasz😁😁😁😁

To bezpieczny sex w jego wydaniu😆

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Po to Rysiu abyś się pytał:D.

Obrządzone kawa wypita śniadanie zjedzone trzeba iść i coś robić,lekko pochmurno cicho.

Jutro św narodowe Rysiek flagę masz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Strongman

Po kilku nocach panna młoda skarży się matce:
- Wiesz mamo już kilka nocy śpimy razem i nic, jeszcze się nie kochaliśmy
- Ależ córeczko, może jest zestresowany
- Ale mamo on tylko książkę czyta, i wcale nie zwraca na mnie uwagi.
- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę o co chodzi.
I tak zrobiły. Mąż w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży, nagle mąż wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać.
Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:
- Ależ kochanie, chwilę leżałam i zaczął się do mnie dobierać
- Tak, tak..., palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta ...

• Like 1
  • Haha 10
Opublikowano

A co? palce moczysz? 😀

11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kurła spokonjnie herbaty nie dasz bananek dopić😄

tak a`propos herbaty:

Przychodzi trzech pedałów do lekarza i skarżą się, że chyba mają nadwrażliwość odbytu. Lekarz mówi, że musi to zbadać. Bierze pierwszego gościa, każe mu zdjąć spodnie i się pochylić, potem wkłada mu miedzy pośladki drewniana szpatułkę lekarską i pyta:
- Co pan czuje?
- 40 letni jesion, który przeżył dwa pożary lasu, z okolic Suwałk, ścięty dwa sezony temu, obrobiony w tartaku koło Białegostoku, wykończony niemieckim papierem ściernym o ziarnie...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale zobaczymy jak reszta.
Wchodzi drugi pacjent, sytuacja się powtarza, tylko lekarz ładuje mu miedzy pośladki stetoskop i pyta:
- Co pan czuje?
- Niskoprocentowa ruda żelaza ze złóż północnej Szwecji, wydobyta około 5 lat temu, przetopiona w hucie w Zagłębiu Ruhry, z lekkim dodatkiem manganu, tytanu i...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale jeszcze sprawdzę ostatniego z was.
Wchodzi trzeci koleś, zdejmuje spodnie, pochyla się, lekarz wkurzony chlusnął mu w tyłek kubek gorącej herbaty, a on na to:
- Oj oj oj!
- Co, gorąca?!
- Nie, gorzka!

• Haha 6
Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Dobra maska na twarz, sztormiak z kapturem i gumiaki, koniecznie żółte.  W domu w opakowaniu na pół godziny pod prysznic.

I będziesz Pan zadowolony 👍😁

A ,,odkażenie'' na stypie to  ja?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

@slawek74 ja te objawy mialem już  w marcu kto wie czy nie miałem  już tego, przechrować i mieć z głowy bardzo Cię łamie? .

Ja już po ale trochę przeczołgało a to że chorowałeś nie znaczy że drugi raz Cię nie ruszy

Agrest napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

''Panie'' Agrest a zapytam ile dopłaf do ha przez swoje gospodarzenie wzięłeś🤔 chodzi mi o te twoje inwestycjie bo sporo ha to i unia dużo dała?

Grzesiu nie krzycz o cowidzie bo dobrze że Cię ni zaraziłem jak u mnie byłeś ......

Panie Sławku, spieszę odpowiedzieć.

A więc tak, z programów unijnych wziąłem 0, słownie zero.

Niestety taki typ ze mnie że mi się ciągle nie chciało.

Złożyłem wniosek w Sapardzie lub pierwszej modernizacji( chyba 2006r) na kombajn do porzeczek. Wówczas trzeszczała bida w chacie i nie posłuchałem znajomych którzy mówili idź na całość na 300tys.

Latem zaczęli mi słać pisma z dokumentami do poprawek i za którymś razem się znerwowałem i wycofałem wniosek. Kombajn kupiłem za gotówkę w podobnej cenie jakbym po zwrocie zapłacił. A potem gospodarstwo zaczęło przynosić dochody i starczało na rozwój więc się nie chciało po urzędach chodzić.

nie pytam o sapardy i spo czy prow ale o kwotę dopład do ha tych co co roku się pobiera łą czną kwotę od 2004

Opublikowano

A skąd mnie to wiedzieć. Na pewno najniższą możliwą bo u mnie nie ma tego dziwnego, w znacznej mierze niesprawiedliwego tworu ONW.

Po co Ci ta wiedza?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

5°, ☁

Dzisiaj pogrzeb mam

Ciekawe czy wirusa złapię😷

Wasz premier każe siedzieć w domu a ty chcesz złamać prawo 😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

O. Tym razem składam. pieprzyć czyste sumienie. wtedy korzystałeś? w okolicy prawie wszyscy skorzystali, a ja chciałem być sprawiedliwy i nie złożyłem.

znajomy mądry człowiek powiedział tak: nie źle robią ci co biorą te pieniądze, tylko ci co dają

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się czy zaczynasz mi wypominać?

Nie mam onw i innych dodatków do tuz, ptaszków owiec krów, poplonów i innych.  Średnio do hektara wychodzi mi 880 -900 zł. No faktycznie można zaszaleć. Uśredniając od 2004 roku może 25-28000 co roku. Teraz od kilku lat oddaję siostrze 7tys zł za jej hektary,  więc srednia spadnie.

Dużo????

I tak dodam, nie Unia dała A unia rozdysponowała w znaczącej mierze środki pochodzące od polskiego podatnika. 

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Agrest Ty mi powiedz czy ciężko skasować porzeczkę z pola ?

To zależy. W tym roku czerwoną kasowałem to zniszczyłem jedną glebogryzarkę. Ale było bardzo sucho, glina,i olbrzymie karpy.

W wypadku czarnej To zetnij górę. Jak masz kogoś z ciąganą ciężką talerzówką to jeden przejazd załatwi sprawę. Jak słaba porzeczka to dobrym pługiem przerzucisz karpę.

Ale lepiej zrobić glebogryzarką na wsteczny.

Jak dużo ha to pytaj w ekomulcz. Wyjdzie może z 700zł z ha i czysto.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v