Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jak wschodzi miesiąc po siewie to nie ma co się spodziewać, że to wyda plon. Mało tego jest, gdzieś miejscami w bruździe gdzie przesuszone było, gdzie redlica wyskoczyła i poszedł płytko. 

Połowa kartofli rozbronowana, w poniedziałek z rańca azot rozwalić i oborać przed zimą 🤣 bo jeszcze zmarzną

Opublikowano

Pewnie tak, od lat nie robię nic oprócz oprysków na stonkę i rosną. Przy areale typu 20 arów największym problemem jest ustawienie ogrodzenia przeciw dzikowi ;] Równe wschody, plenność itp to dla mnie tutaj abstrakcja. 

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Jak się połowa sprawdzi to będzie cud :)

Trawy by odżyły. Po deszczach skosić i drugi pokos nie uschnie 😄

nie ma co kosić, może 20% trawy rośnie już w źdźbło a pozostałej 80% nie ma

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Uziu92 napisał:

jedyny plus tej pogody to w koncu można powiedzieć że nowy nabytek skończony

To wreście się pochwal 

+7słoneczko świeci

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Wczoraj jeszcze miało  w poniedziałek ostro padać a dzisiaj to chyba został tylko wiatr i mróz. Jak ja bym się tak znał na rolnictwie jak ci fachowcy na pogodzie to już dawno  zakończył bym działalność.

Opublikowano

Zerknąłem w prognozy - Wychodzi że 3 dni upałów po 25 stopni. Czyli woda się skończy, a kolejnej nie wiozą.  A tak ładnie miało być, deszczowo od poniedziałku.

A ten wałach forte nadal mnie nęka.  Już 5 razy dziś mi się przypomniał. Pewnie do poniedziałku nic się z nim nie zmieni.

Już wiewióry z media ekspert były mniej irytujące.

Opublikowano
Agrest napisał:

Zerknąłem w prognozy - Wychodzi że 3 dni upałów po 25 stopni. Czyli woda się skończy, a kolejnej nie wiozą.  A tak ładnie miało być, deszczowo od poniedziałku.

A ten wałach forte nadal mnie nęka.  Już 5 razy dziś mi się przypomniał. Pewnie do poniedziałku nic się z nim nie zmieni.

Już wiewióry z media ekspert były mniej irytujące.

pora zainstalować apke w smartfonie i cieszyć się af bez reklam. 👍

A może adblocker załatwiła sprawę🤔

• Confused 1
Opublikowano

Mam apkę, jakoś lepiej mi na przeglądarce.

nie mam adblocerów

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Nie wiem po co, ale wątpię żeby @yacenty zgodził się na reklamę środków złych. 

Po co rozbronowujesz kartofle? 

Przede wszystkim niszczenie chwastów. Ziemia szybciej się ogrzewa i kartofel lubi jak w nim grzebać. Bronowanie, azot, redlenie, bronowanie, kultywator z radełkami i oborywanie. 

Ciepło, słoneczko, czekamy na deszczyk. Dzisiaj trzeba iść kija pomoczyć w stawie 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v